ESC Clermont Graduate School of Management

Introduction

Read the Official Description

AACSB Accredited
  • Поседување fundemental знаења во менаџмент.
<li>&#1057;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1112;&#1073;&#1072; &#1085;&#1072; &#1088;&#1072;&#1079;&#1073;&#1080;&#1088;&#1072;&#1114;&#1077; &#1085;&#1072; &#1082;&#1086;&#1084;&#1087;&#1083;&#1077;&#1082;&#1089;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072; &#1080; &#1080;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1077;&#1089;&#1086;&#1090; &#1085;&#1072; &#1077;&#1082;&#1086;&#1085;&#1086;&#1084;&#1089;&#1082;&#1080;&#1090;&#1077; &#1080; &#1073;&#1080;&#1079;&#1085;&#1080;&#1089; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1085;&#1072; &#1082;&#1072;&#1076;&#1077; &#1082;&#1088;&#1077;&#1072;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072; &#1080; &#1080;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072;&#1094;&#1080;&#1112;&#1072;&#1090;&#1072; &#1089;&#1077; &#1082;&#1086;&#1087;&#1095;&#1080;&#1114;&#1072;&#1090;&#1072; &#1079;&#1072; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1080; &#1076;&#1086;&#1085;&#1077;&#1089;&#1091;&#1074;&#1072;&#1114;&#1077; &#1086;&#1076;&#1083;&#1091;&#1082;&#1080;, &#1080; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1080; &#1072;&#1082;&#1094;&#1080;&#1080;.</li> <li>&#1050;&#1086;&#1080; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1072;&#1090; &#1074;&#1088;&#1077;&#1076;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090; &#1085;&#1072; &#1077;&#1082;&#1086;&#1085;&#1086;&#1084;&#1089;&#1082;&#1080;, &#1089;&#1086;&#1094;&#1080;&#1112;&#1072;&#1083;&#1085;&#1080; &#1080; &#1073;&#1080;&#1079;&#1085;&#1080;&#1089; &#1092;&#1088;&#1086;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074;&#1080;.</li> <li>&#1052;&#1086;&#1078;&#1077;&#1084;&#1077; &#1076;&#1072; &#1075;&#1080; &#1089;&#1083;&#1077;&#1076;&#1080;&#1084;&#1077; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1090;&#1077; &#1089;&#1090;&#1091;&#1076;&#1077;&#1085;&#1090;&#1080; &#1082;&#1086;&#1085; &#1087;&#1088;&#1086;&#1092;&#1077;&#1089;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1083;&#1085;&#1072; &#1089;&#1086;&#1074;&#1088;&#1096;&#1077;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090; &#1074;&#1086; &#1082;&#1086;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1077;&#1114;&#1077; &#1085;&#1072; &#1077;&#1092;&#1080;&#1082;&#1072;&#1089;&#1085;&#1086; &#1080; &#1086;&#1088;&#1080;&#1075;&#1080;&#1085;&#1072;&#1083;&#1085;&#1080; &#1084;&#1077;&#1090;&#1086;&#1076;&#1080;.</li>

Тимови Groupe проценка Клермон работат кон успехот на учениците. Нашиот идентитет е изградена врз солидна педагошка, човечки и територијалниот фондации. Овие вредности не водеше за речиси 100 години.

  • Самопочит, почитување на другите, почитување на правилата и на животната средина за да се подготват граѓански ориентирани и одговорни поединци и компании.
  • Луцидност против сите облици на слепило или ментален блокада, да им овозможи на играчите да се постојано се ревидираат и да се иницираат каква било промена мудро.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MSc

господар на науката во меѓународната трговија и дигитален маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна October 2018 Франција Clermont-Ferrand

М-р. во меѓународната трговија и дигитален маркетинг е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци), кој е дизајниран да им овозможи на студентите да се изгради силна знаење во областа на меѓународната трговија и маркетинг. Програмата се фокусира на подготовка на идните менаџери ЛУКРАТИВНА преку извршување на различни комерцијални и дигитален маркетинг мисии во современите бизнис средина и дигитална ера. [+]

М-р. во меѓународната трговија и дигитален маркетинг на ЕСС Клермон во Франција е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци) кој им овозможува на студентите да се истражуваат различни области на меѓународната трговија и маркетинг. Целта на програмата е да ги поттикне студентите со знаења, искуство и вештини кои се потребни за да ексел во предизвикувачки денешниот бизнис средина и дигитална ера. Покрај учењето за глобалната комерцијалниот свет и локалните деловни практики, Студентите ќе ги совладаат дигитални алатки и имаат единствена комбинација на знаења и вештини во маркетинг, управување со продажбата и социјалните медиуми. Последните часови од октомври до мај, проследено со стаж од најмалку 4 месеци заедно со извршна извештај. добивање на двојна диплома е можно од било кој Нотингем Трент универзитет во Велика Британија универзитет или Aalen во Германија. На програмата е целосно акредитирана од "Конференција des Grandes Ecoles'.... [-]


Магистер на науки во деловна интелигенција и анализатор

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Clermont-Ferrand

М-р. во деловна интелигенција и анализи е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци) која ги подготвува студентите да станат идни професионалци анализи кои се способни за поддршка на управување во процесот на донесување одлуки преку разбирање и истражување на податоци и информациони системи. Програмата е отворена за двете неодамна дипломираните студенти и искусни дипломирани студенти со професионални exprience. [+]

М-р. во деловна интелигенција и анализи во ЕСС Клермон во Франција е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци) која се подготвува за двете неодамна и искусни дипломирани студенти да стане професионалци идните анализи поддршка на менаџерите да донесуваат одлуки врз основа на интерпретација на податоците, како и ефикасна употреба на информациски системи. Програмата им овозможува на студентите да се истражуваат и во изучувањето на аналитички техники, софтверски алатки, информациони системи и апликации кои се користат да се преведе на податоци и информации во материјални резултати. Часовите последните од октомври до мај, проследено со стаж од најмалку 4 месеци заедно со извршна извештај.... [-]


Магистер на науки во контрола, ревизија и корпоративните финансии

Студии врз за студентски град Целосна 2 семестри October 2018 Франција Clermont-Ferrand

М-р. во контрола, ревизија и Корпоративни финансии е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци), кој обезбедува дипломирани студенти и искусни професионалци со знаење и алатки потребни за да се оптимизира на различни страни на функциите на ревизија, финансии и контрола. Студентите изврши мисијата ревизијата на локалните француската компанија и се во состојба да спроведе финансиска анализа на бизнисот и проценка на ризикот од некоја активност. [+]

М-р. во контрола, ревизија и Корпоративни финансии на ЕСС Клермон во Франција е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци) која обезбедува двете неодамна дипломираните студенти и искусни професионалци со солидна основа во областа на ревизијата, Корпоративни финансии и контрола на ризикот. Студентите учат да користат знаења и алатки потребни за да се преведе финансиски информации во одлуките. Тие, исто така се справат со предизвиците на големи меѓународни компании кои работат во менување на денешниот животната средина преку управување со ризик, обезбедување на соодветни проверки во системот на ревизија и искористување на финансиски можности. Последните часови од октомври до мај, проследено со стаж од најмалку 4 месеци заедно со извршна извештај. добивање на двојна диплома е можно од ISCTE бизнис школа во Португалија. Програмата е целосно акредитирани од страна на "Конференција des Grandes Ecoles".... [-]


Магистер на науки во управување со проекти

Студии врз за студентски град Целосна October 2018 Франција Clermont-Ferrand

М-р. во Проектот за управување е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци), која е наменета за дипломирани студенти и искусни професионалци кои сакаат да се здобијат со широко познавање на бизнис основи и да се истражуваат на алатки, методи и техники на управување со проекти. Студентите ќе ги извршуваат вистински проекти надгледувани од страна на професионалци и членови на PMI (Институтот за проектен менаџмент). [+]

М-р. во управување со проекти на ЕСС Клермон во Франција е програма за степен Магистер (100% предава на англиски јазик, времетраење од 16 до 18 месеци) која е дизајнирана да се подготват и неодамна дипломираните студенти и искусни професионалци да стане ефективни лидери проектот во аа широк спектар на индустрии. Програмата им овозможува на студентите да се здобијат со широко познавање на бизнис основи и да бидат опремени со методи, алатки и техники за управување со проекти, со цел да ги планираат, организираат и да изврши голем број на проекти во средини: во меѓународни и мултикултурна контекст, Во гранки на индустријата или во одредени услуги на компанијата. Во текот на курсот, студентите ќе се изврши конкретни проекти кои се надгледувани од страна на професионалци и PMI (Институтот за проектен менаџмент) членови. Последните часови од октомври до мај, проследено со стаж од најмалку 4 месеци заедно со извршна извештај. Добивање на двојна диплома е можно од било кој Нотингем Трент универзитет во Велика Британија универзитет или Aalen во Германија. Програмата е целосно акредитирани од страна на "Конференција des Grandes Ecoles".... [-]


Master

Магистер по менаџмент тло Ecole програма "

Студии врз за студентски град Целосна 3 - 4 години October 2018 Франција Clermont-Ferrand

Магистер по менаџмент програма (100% предава на англиски јазик) е 2-годишниот мајстор 'програма, која се смета за еден од најдобрите програми поврзани со бизнисот, и во Франција и Европа од страна на Фајненшл тајмс Пласман. Програмата ги подготвува студентите за највисоките раководни позиции во светот на бизнисот. Студентите се подложени на ригорозни бизнис и менаџмент обука која им овозможува да имаат знаење и вештини потребни за да бидат целосно оперативни, по завршувањето на програмата. Во текот на програмата, студентите ќе се здобијат со различни меѓународни искуства преку трошење на еден семестар во странство, добивање на двојна диплома и прави извршната практиканти. [+]

Магистер по менаџмент програма (100% предава на англиски јазик) е 2-годишниот мајстор програма која е признати од страна на Фајненшл тајмс пласман како еден од најдобрите бизнис-ориентирана мајстор програми во Франција и Европа. На програмата е дизајниран во соработка со партнерските компании за да бидете сигурни дека дипломираните студенти ги имаат потребните вештини и искуство за да бидат целосно оперативни штом тие започнуваат својата кариера. На постдипломски програма нуди на студентите професионална обука за управување, разни двојна диплома и размена можности, извршен практикантска работа и меѓународна средина. Дипломирани студенти се во можност да изградба на силна бизнис знаење, меѓународна начин на размислување и уникатен lignuistic skils. По завршувањето на програмата, дипломирани студенти се подготвени да ја преземат на највисоките раководни позиции во мали и средни претпријатија и мултинационални корпорации.... [-]


Videos

Master ESC Clermont

Contact

Groupe ESC Clermont

Адреса, линија 1 4 boulevard Trudaine 63000 Clermont-Ferrand
63000 Clermont-Ferrand, Auvergne-Rhône-Alpes, Франција
Website http://www.esc-clermont.fr/
Број на телефон +33 4 73 98 24 24