ESCIP School of International Business

Introduction

Read the Official Description

Меѓународна бизнис школа, создадена во 1991 година од страна на АРЦ МЕЃУНАРОДНИ, светски лидер во квалитетот садови, ESCIP е дизајниран за студентите кои бараат одлична бизнис обука со силна меѓународна акцент. ESCIP дава на студентите кои решаваат да студираат во нашата исклучително богата и мултикултурна средина на летање на проектот на нивните професионални кариери. ESCIP се наоѓа во Longuenesse до Сен Омер во северниот дел на Франција. Регионот Aude во северниот дел на Франција комбинира динамичниот индустриски развојни со висок квалитет на животната средина. А регионот во сред промени, што ги комбинира природни резервати и прекрасно село со бројни области за прошетки, риболов и специјализираните спортски активности. ESCIP нуди 5-годишен бизнис што се вклопува во програмата со Европската организација за високо образование (Лиценца-3-година Фи програма, мајстор-5-годишниот мајстор програма, Doctorat-8-годишно р програма). Таа е во центарот на мрежа од највлијателните и динамичен партнерства кои играат активна улога во дефинирањето на главните стратешки линии на училиштето. ESCIP е посветена на обука на идните менаџери во состојба да се прилагодат на барањата на светот на бизнисот, во високо конкурентна меѓународен контекст. Со достапни бројни работа пласмани во широк спектар на сектори, ESCIP е добро позициониран како оперативно и меѓународно училиште.

Гледа MBA »

Programs

This school also offers: