ESCP Europe Business School

Introduction

Read the Official Description

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Основана во 1819 година, првото бизнис училиште во светот, ESCP Europe е основана од група економски научници и бизнисмени, меѓу кои и познатиот економист Жан Батист Сај и прочуениот трговец Витал Рукс. Жан-Баптист Сај беше застапник на економскиот либерализам и често се припишува на тоа дека го претстави концептот за претприемништво уште во 1800 година. Витал Рукс е особено познат по тоа што во голема мера придонесол за изработка на трговскиот кодекс во 1807 година, како и за неговата - Размислување во иновативна педагогија. Затоа, може да се каже дека создавањето на ESCP Europe претставува изум на концептот "бизнис училиште".

Иако брендот на ESCP Europe еволуираше во текот на речиси 200-годишната историја, тој секогаш остана лојален на првите три букви. Почнувајќи од 1819 година под името Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie и веднаш по преименувањето на Ecole Supérieure de Commerce, таа се развила во ESCP педесет години подоцна во 1869 година. По спојувањето со сестринското училиште, Европската школа за менаџмент (ЕАП), во 1999 година, училиштето се викаше ESCP-EAP околу една деценија. Конечно, во 2009 година, името на училиштето се претвори во ESCP Europe , изразувајќи експлицитна референца за своето европско наследство и позиционирање.

Меѓународниот опсег на ESCP Europe е видлив уште од рана возраст. Веќе класата од 1824 година броела 30% од странски студенти со 15 различни националности, меѓу кои седум шпански, пет Бразилци, пет холандски, четворица Германци и двајца Американци. Јазичното образование беше суштински дел од нејзината прва наставна програма која, покрај француската граматика, вклучува и курсеви по англиски, германски и шпански. Од 1825 година, вкупно десет јазици беа предавани на ESCP Europe и учениците мораа да учат најмалку три од нив.

Околу еден и пол векови подоцна, ESCP Europe повторно беше пионер преку создавање на бизнис-школа со повеќе кампуси. Со цел да одговорат на европското повикување на училиштето, кампусите во Германија и во Обединетото Кралство беа отворени во 1973 година, по што следат Шпанија во 1988 година, Италија во 2004 година и Варшава во 2015 година. Во контекст на се повеќе глобализиран свет, амбицијата на ESCP Europe денес е да ги обучи вистински европски менаџери преку негување на врската меѓу хуманистичките вредности и управувањето со образованието. ESCP Europe станува вистинско европско училиште отворено за светот.

Мисија и вредности

ESCP Europe поврзува и го обликува деловниот свет преку унапредување на знаењата и праксата за меѓукултурен менаџмент.

Учење на управување од интердисциплинарна перспектива на највисоко ниво на академски квалитет, развиваме културно интелигентни, повеќејазични лидери, кои се отворени, прилагодливи и одговорни.

Како менаџери и претприемачи, дипломците на ESCP Europe се опремени да водат и да инспирираат во глобализиран свет.

Факти и управување

 • 6 кампуси на ESCP Europe во Берлин, Лондон, Мадрид, Париз, Торино и Варшава.
 • Тројно акредитирани: AACSB, EQUIS, AMBA
 • Првата светска бизнис школа (1819 година)
 • Повеќе од 140 истражувачки активни професори претставуваат повеќе од 20 националности во нашите 6 кампуси
 • 90 придружни професори, 30 визитинг професори, над 800 практичари и експерти
 • Повеќе од 120 академски сојузи во Европа и во светот
 • Целосно портфолио; Диплома, мајстори, MBAs, доктори на науки и извршно образование
 • 4.600 студенти во програми за образование кои претставуваат 100 различни националности
 • 5.000 учесници на високо ниво во персонализирана обука и извршно образование
 • 50.000 активни алумни во повеќе од 150 земји во светот
 • Европското владеење претставува длабок европски идентитет на училиштето
 • Редовно е рангирана меѓу најдобрите светски бизнис школи

Кампуси

Специфичниот модел на ESCP Europe на прекугранично мулти-кампус бизнис училиште го отелотворува срцето на нашиот европски идентитет. Со своите шест урбани кампуси во поголемите европски градови, ESCP Europe активно придонесува за развој на европската култура на управување и му овозможува на Школата да понуди уникатен вид крос-културно бизнис образование:

 • БЕРЛИН
 • ЛОНДОН
 • МАДРИД
 • ПАРИЗ
 • Торино
 • ВАРШАВА
This school offers programs in:
 • Англиски
 • француската

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health Master » Гледа Summer courses » Гледа 1-year MBAs » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер по маркетинг и дигитални медиуми

Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци September 2018 Шпанија Madrid Обединетото Кралство London Германија Berlin + 4 more

Магистер по маркетинг [+]

Магистер по маркетинг

Дизајниран за студенти со универзитетско / диплома и прво професионално искуство, овој мајстор има за цел да ги обучи учениците кои амбиција успешно, креативна и ентузијастичка кариера на глобален и дигитален пазар. За да се постигне оваа цел, ние нудиме на студентите уникатно меѓународно, професионално и човечко искуство:

Интеракцијата помеѓу учениците и наставниците од повеќе од 20 националности гарантира поголема длабочина на мултикултурното учење.Близината на студентите во професионалниот свет е поттикната преку нашите професори кои имаат важни позиции во реномирани компании (раководители од Colgate, Nestle, Google и др.) И преку организирање и развивање на "студија на случај" со нашите партнери: L ' Ореал и Хавас медиуми.Свесни дека нашите студенти имаат посебен идентитет профилиран за успех, ние им нудиме персонализирана обука за кариера и работилници за да ги подобриме нивните презентации и преговарачки вештини. Секогаш се обидува да ја пренесе илузијата, љубопитноста и разновидноста за да ги натера да растат среќно и успешно во својот професионален и, зошто, не, личен живот.Можност да студирате во два од нашите европски кампуси: Мадрид и Лондон.Оваа програма се доделува на акредитација на Conférence des Grandes Écoles *.... [-]

Магистер по меѓународна продажба за управување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris Германија Berlin + 2 more

Продажбата е местото каде што бизнисите во крајна линија успеваат или не успеваат, и затоа оваа област претставува една од најважните функции за фирми во сите сектори на денешните и утрешните економии. Специјализираните мајстор ® во меѓународна продажба за управување подготвува студентите за - и отвора вратата за - атрактивни можности за кариера во продажбата за млади таленти. На две-годишна програма обезбедува практичен пристап кон темата преку state-of-the-art истражување докажување. Тоа вклучува услови за студирање во Берлин и во Париз кампуси на ESCP Europe и завршува со целосно акредитиран магистрирал (Магистер на науки, 120 ЕКТС). [+]

Продажбата е местото каде што бизнисите во крајна линија успеваат или не успеваат, и затоа оваа област претставува една од најважните функции за фирми во сите сектори на денешните и утрешните економии. Специјализираните мајстор ® во меѓународна продажба за управување подготвува студентите за - и отвора вратата за - атрактивни можности за кариера во продажбата за млади таленти. На две-годишна програма обезбедува практичен пристап кон темата преку state-of-the-art истражување докажување. Тоа вклучува услови за студирање во Берлин и во Париз кампуси на ESCP Europe и завршува со целосно акредитиран магистрирал (Магистер на науки, 120 ЕКТС).... [-]


Магистер по претприемништво и одржлива иновација

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris Германија Berlin + 2 more

Ако планирате да работите како независен претприемач во вашиот сопствен бизнис или како водечки "интрапренер" во рамките на една основана фирма, Магистер по претприемништво и одржлива иновација (120 ЕКТС) ви ги обезбедува потребните вештини. Целта е да им помогне на вредностите, еколошки и социјално одговорни претприемачи во развојот на бизнис планови и бизнис модели кои прават разлика. [+]

Преглед

Ако планирате да работите како независен претприемач во вашиот сопствен бизнис или како водечки "интрапренер" во рамките на една основана фирма, Магистер по претприемништво и одржлива иновација (120 ЕКТС) ви ги обезбедува потребните вештини. Целта е да им помогне на вредностите, еколошки и социјално одговорни претприемачи во развојот на бизнис планови и бизнис модели кои прават разлика.... [-]


Магистер по стратегија и дигитален бизнис

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris Германија Berlin + 2 more

Со проучување на магистер по стратегија и дигитален бизнис програма (120 ЕКТС), ќе се стекнат со стратешки, дигитални и претприемачки вештини за работа пазари на денешницата и утре. Врз основа на силна соработка помеѓу партнерите во пракса и нашиот факултет од светска класа, ќе стекнете надлежности во клучните области како стратегија, сложено решавање на проблеми и донесување одлуки. [+]

Преглед

Со проучување на магистер по стратегија и дигитален бизнис програма (120 ЕКТС), ќе се стекнат со стратешки, дигитални и претприемачки вештини за работа пазари на денешницата и утре. Врз основа на силна соработка помеѓу партнерите во пракса и нашиот факултет од светска класа, ќе стекнете надлежности во клучните области како стратегија, сложено решавање на проблеми и донесување одлуки.... [-]


Специјализирани магистер по менаџмент за дигитално издаваштво

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Специјализираниот мајстор ® во управувањето за дигитално издаваштво, во партнерство со ASFORED (францускиот национален издавач на издавачи), е портал за менаџерски позиции во издаваштвото. Упатството е интердисциплинарно и ги допира сите димензии на професијата, вклучувајќи: културни, правни, економски, графички, технички, рекламни, продажни и меѓународни аспекти. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз. [+]

Специјализираниот мајстор ® во управувањето за дигитално издаваштво, во партнерство со ASFORED (францускиот национален издавач на издавачи), е портал за менаџерски позиции во издаваштвото. Упатството е интердисциплинарно и ги допира сите димензии на професијата, вклучувајќи: културни, правни, економски, графички, технички, рекламни, продажни и меѓународни аспекти. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз.... [-]


Master

Магистер по големи податоци и бизнис анализи

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Магистер по големи податоци и бизнис анализи на ESCP Europe , една од водечките светски бизнис школи, е 1-година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во различни работни функции: синџирот на снабдување, човечки Ресурси, маркетинг, финансии и многу повеќе. [+]

Првиот мајстор во големи податоци и бизнис анализи

Магистер по големи податоци и бизнис анализи на ESCP Europe , една од водечките светски бизнис школи, е 1-година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во различни работни функции: синџирот на снабдување, човечки Ресурси, маркетинг, финансии и многу повеќе.

Се изучува на англиски јазик и се одвива во нашите кампуси во Париз и Берлин. Франција и Германија се совршени почетници за да се доживее совршеноста на користењето на големи податоци и бизнис анализи.... [-]


Магистер по маркетинг и креативност

Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци January 2019 Обединетото Кралство London Франција Paris + 2 more

ESCP Europe Магистер по маркетинг [+]

ESCP Europe Магистер по маркетинг

Процесот на аплицирање за внесувањето на магистер по маркетинг во јануари 2019 година

Изберете "Господар на науки" во делот "Прием" откако ќе ја креирате вашата сметка.

Наменета за постдипломци држи Достигнувања степени во било која дисциплина, магистер по маркетинг и креативност се разбира нуди сите елементи на програмата на високо ниво на м-р и иновативен пристап кој ја става креативноста во својата многу јадро. Нашите дипломци ексел во нивните последователни динамични кариери со учење да се ослободи вредноста на креативноста и во себе и во оние околу нив. Креативноста елемент е infused во текот на магистер по маркетинг и креативност е 18-месечната програма и се гледа во илустративните случаи и најдобрите практики од креативните индустрии. Специјални семинари за модата, дизајнот, архитектурата, филмот, музиката, јазикот, уметноста, театарот и рекламирањето се градат благодарение на нашите партнерства со Велика Британија и европските светилници за креативност. Учениците имаат корист од студирањето и во Лондон и во Париз, два од светски признати центри за креативна извонредност, како и од поддршката на извонредниот факултет од факултетот на факултетот. Со комбинирање на овој уникатен фокус со речиси 200 години експертиза, ние нудиме магистер по маркетинг и креативност студенти со една од највпечатливите, провокативни и, пред сè, кариера-проширување маркетинг мајстори во моментов на располагање. Ве молиме имајте предвид, магистер по маркетинг и креативност програма се учи на англиски јазик и има само еден внес годишно (јануари).... [-]


Магистер по менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 24 месеци September 2018 Франција Paris Обединетото Кралство London Германија Berlin Шпанија Madrid Италија Turin Полска Warsaw + 10 more

Ставен 6-ти во светот во 2017 година Фајненшл тајмс Магистер по менаџмент ранг-листа, на ESCP Europe МИМ е опција за менување на животот за било кој кариера фокусирани на студентите кои бараат и европски идентитет и глобална перспектива. [+]

Ставен 6-ти во светот во 2017 година Фајненшл тајмс Магистер по менаџмент ранг-листа, на ESCP Europe МИМ е опција за менување на животот за било кој кариера фокусирани на студентите кои бараат и европски идентитет и глобална перспектива.

Оваа две години, со полно работно време мајстор генерален менаџмент програма нуди можност да учат во до четири земји, со опции кои се движат од ESCP Europe сопствена шест европски кампуси ОК на нашите 120 партнери во светот. Дизајниран за студенти со диплома степени (или еквивалент) во било која област на студии (мајстор програма) или оние без кои претходно завршиле најмалку две години на универзитетско образование (Pre-Master програма во рамките на подготовките за двегодишен МИМ), тој карактеристики повеќе од 35 специјализации во финансии, меѓународен бизнис, маркетинг, претприемништво и многу повеќе.... [-]


Магистер по менаџмент на дигитални проекти

Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци October 2018 Шпанија Madrid Германија Berlin + 2 more

Целта на мајстор во управување со дигитални проекти [+]

Целта на мајстор во управување со дигитални проекти

Програмата опфаќа менаџмент, финансиски, економски и стратешки прашања, со акцент на развојот на преговарачки вештини. Покрај тоа, студентите имаат двонеделен меѓународен семинар каде што посетуваат клучни компании и институции и работат на студии на случај со еден од нашите партнерски универзитети. Во рамките на мајстор, студентите можат да се запишат на курс за обука и испит за да добијат професионален сертификација на проект менаџер (PMP®) или сертификат соработник во управување со проекти (CAPM ®) доделен од страна на Институтот за проектен менаџмент (PMI®). Предава на англиски, оваа програма ви дава можност да преземе некои изборни часови на шпански. Деветмесечна програма со полно работно време (октомври-јуни) со практичен пристап за управување со проекти и консултации, во зависност од вашата песна. (Ве молиме запомнете дека вклучувајќи стажирање и дел од тезата, должината на програмата е вкупно 15 месеци.)... [-]


Магистер по меѓународна храна

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната [+]

Првиот мајстор во IFBM од ESCP Europe Business School

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната

Се изучува на англиски јазик и се одвива во нашите кампуси во Торино и во Париз, совршени појдовни точки за да се доживее совршеноста на Италија и Франција, врвни територии во светот во срцето на културата и иновациите за храна и пијалаци.... [-]


Магистер по меѓународно управување со одржливост

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris Германија Berlin + 2 more

Програмата Магистер по меѓународна одржливост програма е две години со полно работно време мајстор програма во две земји - во ESCP Europe во Берлин и Париз. Студентите ќе се здобијат со широко познавање на сите полиња на управување со одржливост, како што се културата на одржливост, снабдувачки синџири или известување за ООП. Консултантски проекти на компанијата, денови на кариера и стажирање им помагаат на учениците да развијат сопствена мрежа за кариера. Програмата е наложена на англиски јазик. ESCP Europe има повеќе од 10 години искуство во интегрирање на теми за одржливост во деловните програми. [+]

Програмата Магистер по меѓународна одржливост програма е две години со полно работно време мајстор програма во две земји - во ESCP Europe во Берлин и Париз. Студентите ќе се здобијат со широко познавање на сите полиња на управување со одржливост, како што се културата на одржливост, снабдувачки синџири или известување за ООП. Консултантски проекти на компанијата, денови на кариера и стажирање им помагаат на учениците да развијат сопствена мрежа за кариера. Програмата е наложена на англиски јазик. ESCP Europe има повеќе од 10 години искуство во интегрирање на теми за одржливост во деловните програми.... [-]


Магистер по угостителство

Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци September 2018 Шпанија Madrid Италија Turin + 2 more

Магистер по угостителство и туризам менаџмент нуди прва класа бизнис образование за млади професионалци кои сакаат да ги извршуваат меѓународна и брзо се движат кариера во угостителството и туризмот. Преку нашиот кампус во Мадрид и Торино, тој е дизајниран да ги обучува менаџерите на високо ниво, обезбедувајќи нивно длабинско разбирање за алатките за управување кои се применуваат во секторот и идните предизвици на оваа единствена, динамична и разновидна индустрија. [+]

За

Магистер по угостителство и туризам менаџмент нуди прва класа бизнис образование за млади професионалци кои сакаат да ги извршуваат меѓународна и брзо се движат кариера во угостителството и туризмот. Преку нашиот кампус во Мадрид и Торино, тој е дизајниран да ги обучува менаџерите на високо ниво, обезбедувајќи нивно длабинско разбирање за алатките за управување кои се применуваат во секторот и идните предизвици на оваа единствена, динамична и разновидна индустрија.... [-]


Магистер по управување со енергијата

Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци September 2018 Франција Paris Обединетото Кралство London + 2 more

Магистер по менаџмент на енергија (MEM) на ESCP Europe е 18-месечно, со полно работно време постдипломски програма за оние кои имаат за цел кариера во енергетскиот сектор. [+]

Магистер по менаџмент на енергија (MEM) на ESCP Europe е 18-месечно, со полно работно време постдипломски програма за оние кои имаат за цел кариера во енергетскиот сектор .

Предава на англиски јазик во нашите кампуси во Лондон и во Париз и вклучува опционален еднонеделен семинар во Соединетите Американски Држави, MEM е доставен од светски познатиот факултет и специјално избрани практичари во индустријата. Целта на MEM е да им помогне на студентите да ја разберат енергетската деловна средина и нејзините основни економски и технолошки концепти. Учесниците ќе се стекнат со способност да развијат и имплементираат стратегии за решавање на главните прашања во енергетската регулатива и политика, како и зајакнување.... [-]


Напреден мајстор во финансии

Студии врз за студентски град Целосна 30 недели September 2018 Обединетото Кралство London Франција Paris + 2 more

Тоа може да се пофали со престижен факултет, богата мрежа на финансиски професионалци за финансии и цврсти, долготрајни врски со финансиски институции (банки, брокери, финансиски компании). [+]

Првпат создаден во 1987 година, ESCP Europe Напредно Магистер по финансии сега е референтна референца за финансиско образование во Европа. Тоа може да се пофали со престижен факултет, богата мрежа на финансиски професионалци за финансии и цврсти, долготрајни врски со финансиски институции (банки, брокери, финансиски компании). Програмата вклучува повеќе од 30 недели на ригорозни со полно работно време академски предмети:... [-]


Специјализирани магистер по бизнис менаџмент на ефикасноста

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Целта на оваа програма е да ви помогне да ја реализирате вашата професионална цел преку да ви дадете трансверзална визија за компаниите со цел да ги подобрите нивните финансиски и оперативни перформанси. Ние ја постигнуваме оваа цел преку поврзување на академската совршеност на факултетот на ESCP Europe и современото практично знаење на професионалните предавачи кои користат различни педагошки пристапи. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз. [+]

На ESCP Europe мајстори се професионално ориентирани програми во специфични области за управување наменети за постдипломци со јасна цел во кариерата и да доведе до специјализација или двојна вештина како одговор на корпоративната побарувачка за високо квалификувани менаџери.

Овој мајстор е една година со полно работно време академска програма наменета за студентите држи првиот мајстори на ниво на академски или професионални степен во областа на инженерството, бизнисот, архитектурата, медицината, право, фармакологија, политички науки, уметност, или било која друга диплома. Наставната програма се состои од шест месеци со полно работно време предмети, вклучувајќи меѓународен семинар, проследено со сместување на компанијата во траење од најмалку четири месеци и завршување на професионална теза да биде вратена на крајот на програмата.... [-]


Специјализирани магистер по иновации и претприемништво

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Претприемачите играат клучна улога во корпоративните структури како иницијатори, катализатори и креатори на додадена вредност. Менаџерите сега мора да бидат претприемачи и деловни програмери и да бидат способни да ги детектираат можностите за раст, да развијат и да лансираат проекти. По завршувањето на специјализираниот мајстор ® во иновациите и претприемништвото, учесниците имаат целосна перспектива што им овозможува да дизајнираат, градат и надгледуваат проекти за развој во нивните кариери, без оглед на големината на фирмата. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз. [+]

Претприемништвото и иновациите се во срцето на економското обновување на едно општество. Како да станете претприемач е природен чекор за повеќето, но исто така и тешка одлука, бидејќи тоа е повеќе од работа, тоа е "начин на живот".

По завршувањето на специјализираниот мајстор ® во иновациите и претприемништвото, учесниците имаат опсежна перспектива што им овозможува да дизајнираат, градат и надгледуваат проекти за развој во нивните кариери. Оваа Специјализирани Мастерс ® програма е управувана и подучени од професори и професионалци кои се страстни за претприемништвото и кои делат голем број на алатки и теренско искуство. За многумина, оваа Мастер програма е отскочна штица за брилијантна претприемачки кариери. Овој Специјализиран Мастер® подготвува претприемачи од високо ниво да дејствуваат во средина која е честопати двосмислена и несигурна.... [-]


Специјализирани Магистер по маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Денес, со цел да се качат и да напредуваат во кариерата во маркетингот или комуникациите, неопходни се два квалитети: специјализација и отвореност. Специјализирани Мастер ® во маркетинг [+]

Клучни карактеристики

На ESCP Europe мајстори се професионално ориентирани програми во специфични области за управување наменети за постдипломци со јасна цел во кариерата и да доведе до специјализација или двојна вештина како одговор на корпоративната побарувачка за високо квалификувани менаџери.

Овој мајстор е една година со полно работно време академска програма наменета за студентите држи првиот мајстори на ниво на академски или професионални степен во областа на инженерството, бизнисот, архитектурата, медицината, право, фармакологија, политички науки, уметност, или било која друга диплома.... [-]


Специјализирани магистер по медиуми за управување

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Специјализираниот мајстор ® во Медиумски менаџмент е лансирање рампа за успех за повеќе од 400 менаџери на високо ниво, продуценти, новинари и мултимедијални менаџери во оваа фасцинантна, но кревка индустрија. Денес, нејзините дипломци сочинуваат моќна мрежа која продолжува да ја зајакнува програмата и да ја додаде својата креативна енергија. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз. [+]

Денес, со цел да се качат и да напредуваат во кариерата во маркетингот или комуникациите, неопходни се два квалитети: специјализација и отвореност. Специјализирани Мастер ® во маркетинг

Специјализираниот мајстор ® во Медиумски менаџмент е лансирање рампа за успех за повеќе од 400 менаџери на високо ниво, продуценти, новинари и мултимедијални менаџери во оваа фасцинантна, но кревка индустрија. Денес, нејзините дипломци сочинуваат моќна мрежа која продолжува да ја зајакнува програмата и да ја додаде својата креативна енергија. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз.... [-]


Специјализирани магистер по менаџмент на културни и уметнички активности

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

А trailblazer во уметноста и културата управување со арената, овој Специјализирани Магистер ® во управувањето со културни и уметнички активности нуди дополнителна предност на двојна диплома: Специјализирани Магистерски степен од ESCP Europe и Master ди II livello на Универзитетот Ca ' Фоскари Венеција. Програмата, според тоа, се одвива од септември до декември во Венеција и од јануари до март во нашиот кампус во Париз. [+]

А trailblazer во уметноста и културата управување со арената, овој Специјализирани Магистер ® во управувањето со културни и уметнички активности нуди дополнителна предност на двојна диплома: Специјализирани Магистерски степен од ESCP Europe и Master ди II livello на Универзитетот Ca ' Фоскари Венеција. Програмата, според тоа, се одвива од септември до декември во Венеција и од јануари до март во нашиот кампус во Париз.... [-]


Специјализирани магистер по ревизија и консалтинг

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

На ESCP Europe мајстори се професионално ориентирани програми во специфични области за управување наменети за постдипломци со јасна цел во кариерата и да доведе до специјализација или двојна вештина како одговор на корпоративната побарувачка за високо квалификувани менаџери. [+]

На ESCP Europe мајстори се професионално ориентирани програми во специфични области за управување наменети за постдипломци со јасна цел во кариерата и да доведе до специјализација или двојна вештина како одговор на корпоративната побарувачка за високо квалификувани менаџери.

Овој мајстор е една година со полно работно време академска програма наменета за студентите држи првиот мајстори на ниво на академски или професионални степен во областа на инженерството, бизнисот, архитектурата, медицината, право, фармакологија, политички науки, уметност, или било која друга диплома. Наставната програма се состои од шест месеци со полно работно време предмети, вклучувајќи меѓународен семинар, проследено со сместување на компанијата во траење од најмалку четири месеци и завршување на професионална теза да биде вратена на крајот на програмата.... [-]


Специјализирани Магистер по стратегија и организација консалтинг

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Целта на Специјализираниот Мастер ® во Стратегијата и Организациона Консалтинг е да ги обучи учесниците во корпоративните консултантски и интервентни професии. Оние кои се одговорни за планирање и спроведување на големи проекти за бизниси мора да имаат и организациска и менаџерска експертиза, како и капацитет да изградат јасна стратешка визија за компанијата и нејзините информативни системи во иновативен контекст. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз. [+]

Целта на Специјализираниот Мастер ® во Стратегијата и Организациона Консалтинг е да ги обучи учесниците во корпоративните консултантски и интервентни професии. Оние кои се одговорни за планирање и спроведување на големи проекти за бизниси мора да имаат и организациска и менаџерска експертиза, како и капацитет да изградат јасна стратешка визија за компанијата и нејзините информативни системи во иновативен контекст. Оваа програма се одвива на нашиот кампус во Париз.... [-]


Специјализирани мајстор во меѓународниот проект менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Специјализираните мајстор ® во меѓународниот проект менаџмент ги адресира стратешките економски и финансиски аспекти на проектниот менаџмент и меѓународниот бизнис, и посветува особено внимание на развивање на преговарачки вештини и способност за работа во меѓународни тимови. Едномесечен меѓународен семинар е вклучен со изборот меѓу Азија или Латинска Америка. Оваа програма се одвива во нашиот кампус во Париз. [+]

Специјализираните мајстор ® во меѓународниот проект менаџмент се однесува на стратешки економски и финансиски аспекти на управување со проекти и меѓународниот бизнис и посветува особено внимание на развивање на преговарачки вештини и способност за работа во меѓународни тимови. Едномесечен меѓународен семинар е вклучен со изборот меѓу Азија или Латинска Америка. Оваа програма се одвива во нашиот кампус во Париз.... [-]


Специјализирани мајстор во меѓународното бизнис право и менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Специјализираниот мајстор ® во меѓународното бизнис право и менаџмент е програма специјално дизајнирана за адвокати и правни советници. Свесни за растечките потреби за подобрување на дијалогот меѓу корпоративните менаџери и адвокатите, оваа престижна програма ги комбинира областа на правото и управувањето. Курсевите се одржуваат во Париз на нашиот Париз кампус во првиот семестар, а во Лондон вториот семестар, и на нашиот кампус во Лондон и на кампусот на Универзитетот Кралицата Марија во Лондон. [+]

На ESCP Europe мајстори се професионално ориентирани програми во специфични области за управување наменети за постдипломци со јасна цел во кариерата и да доведе до специјализација или двојна вештина како одговор на корпоративната побарувачка за високо квалификувани менаџери.

Овој мајстор е една година со полно работно време академска програма наменета за студентите држи првиот мајстори на ниво на академски или професионални степен во областа на инженерството, бизнисот, архитектурата, медицината, право, фармакологија, политички науки, уметност, или било која друга диплома. Наставната програма се состои од шест месеци со полно работно време предмети, вклучувајќи меѓународен семинар, проследено со сместување на компанијата во траење од најмалку четири месеци и завршување на професионална теза да биде вратена на крајот на програмата.... [-]


Специјализирани мајстор во меѓународно управување со богатството

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Акредитирани CIF (инвестициски советник) и CJA (релевантна правна експертиза), специјализираниот мајстор ® во меѓународното управување со богатството (порано МСП приватно банкарство и финансиско планирање) во нашиот кампус во Париз тренира високо ниво на генерали во оваа област. Можности за кариера се збунувачки: адвокати, банкарски советници, адвокати, експерти за осигурување, даночни консултанти, сметководители, менаџери за имот, финансиски консултанти за инвестиции - и многу повеќе. Студентите поминуваат еден месец во кампусот во Лондон. [+]

Акредитирани CIF (инвестициски советник) и CJA (релевантна правна експертиза), специјализираниот мајстор ® во меѓународното управување со богатството (порано МСП приватно банкарство и финансиско планирање) во нашиот кампус во Париз тренира високо ниво на генерали во оваа област. Можности за кариера се збунувачки: адвокати, банкарски советници, адвокати, експерти за осигурување, даночни консултанти, сметководители, менаџери за имот, финансиски консултанти за инвестиции - и многу повеќе. Студентите поминуваат еден месец во кампусот во Лондон.... [-]


Videos

ESCP Europe I Paris Campus

Contact

ESCP Europe

Адреса, линија 1 ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République
75543 Paris, Île-de-France, Франција
Website http://escpeuro.pe/1jO3PBL
Број на телефон +33 1 49 23 20 00

ESCP EUROPE

Адреса, линија 1 ESCP Europe Campus Madrid c/Arroyofresno 1, 28035 Madrid Spain
28035 Madrid, Community of Madrid, Шпанија
Website http://escpeuro.pe/1jO3PBL
Број на телефон +34 913 86 25 11

ESCP Europe - London Campus

Адреса, линија 1 ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road
NW3 7BG London, England, Обединетото Кралство
Website http://escpeuro.pe/1jO3PBL
Број на телефон false

ESCP Europe

Адреса, линија 1 ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10
14059 Berlin, Berlin, Германија
Website http://escpeuro.pe/1jO3PBL
Број на телефон +49 30 320070

ESCP-EUROPE Torino

Адреса, линија 1 ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis
10134 Turin, Piedmont, Италија
Website http://escpeuro.pe/1jO3PBL
Број на телефон +39 011 670 5894

Адреса, линија 1 ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St.
03-301 Warsaw, Masovian Voivodeship, Полска
Број на телефон false

Адреса, линија 1 Beijing, Beijing, Кина
Број на телефон false

Адреса, линија 1 Delhi, Индија
Број на телефон false