ESIEE Paris

Introduction

Read the Official Description

Основана во 1904 година, ESIEE Париз се состои од 2 училиштата: ESIEE инженерство и ESIEE менаџмент. ESIEE Париз е центар на високото образование и истражување се фокусираше на сите аспекти на технолошките иновации и основач член на Новоформираниот «Универзитетот Париз-Est». ESIEE Инженеринг ја отвора вратата за различни професионални кариери во областа на компјутерските науки, електроника, телекомуникациите и вградени системи. ESIEE управување работи во интерфејсот на управувањето и технологијата. Околу 1.100 студенти надгледувани од страна на 95 академици се регистрирани во ESIEE Париз. Степени 200-250 мајстор се доделува секоја година. 50 студенти се школуваат за д-р во ESIEE лаборатории. &nbsp ESIEE Париз е член на «конференција des Grandes Ecoles françaises» &nbsp&nbsp Пласман во ПРЕС ESIEE Париз чинови во 4 позиција «SMBG». ESIEE Париз е рангирана меѓу втората група на факултет училишта со 14 други училишта како ECL-Лион, ENSEEIHT-Тулуз, ISEP-Париз, Supaéro, ENSAE-Тулуз, SUPELEC Gif / Мец / Рен (17-ти извештај на «Conseil des национални ingénieurs et scientifiques де Франс »CNISF). ESIEE чинови во 14 позиција со L'Etudiant ESIEE управување во кругот на 34 позиција со «Ле поинт" и 10-ти за «нов бизнис start-up». &nbsp Истражувачки полиња Компјутерски науки и Фотографски слики Во реално време и вградени системи Microsystems, Микро и нано технологија Телекомуникации и процесирање на сигналот Иновации и менаџмент промена

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

господар на факултет во компјутерски науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris

Оваа две-годишна програма има за цел да ги направи своите присутните експерти на полето на дигитална слика и дистрибуирани системи во реално време. [+]

Мајстор на факултет по компјутерски науки

Опции: Компјутерски Фотографски слики и Дистрибутер и вградени системи Оваа две-годишна програма има за цел да ги направи своите присутните експерти на полето на дигитална слика и дистрибуирани системи во реално време. Додека првата година се состои од заеднички основни фокусирани на основите на двете области, курсеви на втората година се насочени кон две специјализации: еден во дигитална обработка на слики, што ги опфаќа теми на сликата анализа, компјутерска визија, и сликата синтеза со еднаква важност, од друга на дистрибуирани системи во реално време, со посебен акцент на софтверски проблеми и вмрежување. Во текот на втората година, студентите се бара да се спроведе истражување или проект за развој или со компанија или лабораторија во Франција, или во друга странска земја. Претприемништво и иновации прашања, како и француската култура и јазик се исто така смета. Понатаму овој мајстор, студентите може да ги преземе д-р, или да започнете кариера инженеринг. ... [-]


господар на факултет во применуваат микро и Нанотехнологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Paris

Програмата има за цел да ги обучи инженери со висока техничка додадена вредност во областа на микро и нано-технологии се применува на безжични комуникации, електронските кола, [+]

Мајсторот на факултет во применета микро и Нанотехнологии

&nbsp

Опција: Безжична комуникација

Опција: MEMS и НАСЕМ технологии Програмата има за цел да ги обучи инженери со висока техничка додадена вредност во областа на микро и нано-технологии се применува на безжични комуникации, електронските кола, оптоелектронски, фотонски MEMS, BioMems, сензори и сл Првата година се состои од заеднички јадро на курсеви, се фокусира на фундаменталните научни и технички аспекти и алатки. Втората година се состои од специјализирани курсеви во една од двете опции (безжични комуникации, микро-и нано-системи). Примената на рацете на природата на втора година ќе им обезбеди на студентите со квалификации многу баран и во тековната индустриската средина, и во академски истражувања.... [-]


Мајстор за управување на технологијата - информациски системи

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри September 2018 Франција Paris

Студентите ќе развијат потребните технички вештини заедно со експертиза во стратешките прашања и управување со проекти, со цел да се справат со информациони системи во различни контексти. [+]

Мајстор за управување на технологија - Информатички системи

&nbsp

Студентите ќе развијат потребните технички вештини заедно со експертиза во стратешките прашања и управување со проекти, со цел да се справат со информациони системи во различни контексти. Во согласност со својот фокус на меѓународната димензија на м-р MOTIS ќе се предава целосно на англиски јазик. Тоа е поделено во 2 семестри се разбира и работа на проекти, проследено со 6 месеци стаж во претпријатието или организацијата во Франција или во странство. Оваа пракса ќе се склучи со презентација на магистерска теза. ИТ професионалци повеќе треба да бидат целосно вклучени во управување со активности поврзани, а менаџерите треба да се разбере на информациски системи поддршка нивните претпријатија или организации. Нашата цел е да се произведуваат хибридни менаџери со потребната флексибилност за успешно управување со комплексни информациски системи и потребните вештини за управување со релациони развој на овие системи во рамките на претпријатието или организацијата. ... [-]