Ecole Supérieure Internationale de Savignac

Introduction

Read the Official Description

Ecole Internationale Supérieure де Savignac Ecole de Savignac е приватно училиште успеа од страна на Комората за трговија и индустрија на Дордоња. &nbsp Ecole de Savignac го прослави својот 20-годишнината во јуни 2009 година. &nbsp 11 Февруари, 2012 - Виртуелна Отворен ден во Ecole Internationale Supérieure де Savignac! &nbsp&nbsp Ecole de Savignac бројки &nbsp - 82% од нашите дипломирани студенти обезбеди постојано вработување во рок од два месеци од дипломирањето - 94% од нашите дипломирани студенти остануваат во туристичката и услуги за управување сектори - 77% од нашите студенти да работат за француски или меѓународните групи &nbsp&nbsp Сертификација на постдипломски и програми за додипломски студии &nbsp МБА во угостителство - диплома за постдипломски студии 70% од предавањата на француски јазик 30% на англиски јазик &nbsp - Курс признати и регистрирани во Националната листа на професионални сертификати - RNCP: Менаџер des Entreprises de l'hôtellerie et de la реставрација - Ниво I, код NSF 334p, 2010-2013. - За валидацијата ЕКТС е во тек. - Степен доделени од страна на Темза долина универзитет - Лондон, Велика Британија. - Степен издадена од Brighton универзитет, Велика Британија. &nbsp Фондацијата студии по хотелски менаџмент - програма за додипломски студии целосно доставени на англиски јазик &nbsp - Степен доделени од страна на Темза долина универзитет - Лондон, Велика Британија. Сите наши Велика Британија степени се потврдени за ЕКТС кредити. Исто така, сертификат на англиски јазик ќе бидат издадени.  

Гледа Foundation Year » Гледа курс » Гледа Bachelor » Гледа MBA »