HEIP, Hautes Etudes Internationales et Politiques

Introduction

Read the Official Description

Heip има богато искуство на повеќе од еден век и голема мрежа на алумни; Факултет за исклучителен квалитет е составена од правници, економисти, географи, демографите и познати личности од академските институции, дипломатски, војската. Покрај тоа, мрежата на меѓународните партнери им овозможува на студентите да преземе дел од нивните студии на универзитет во странство.

Таа ужива привилегиран амбиент со модерна кампус во срцето на Париз, нудејќи им на студентите место за работа.

се интегрираат HeipЕ истовремено да се вклопат во една приказна, да учествуваат во образовен проект и возбудливи истражување, и над сите да се изгради професионална иднина.

Интегрирањето Heip училиштето се наоѓа во исто време да биде дел од приказната и да учествува во еден проект

Heip е независна училиште, институција на слободен Законот за високото образование 1875 година и регулирани од страна на здружението на 1901 закон.

Создаден во 1899 година, тој има богато искуство, интелектуална и образовна, повеќе од еден век

На крстосницата на повеќе дисциплини, студија на меѓународните односи и политички барања да знаат сè одеднаш историја, право, политички и социјални науки, економија ... Врз основа на ова, за повеќе од еден век водечките експерти во секоја од овие дисциплини, но, исто така, актери на политичката и меѓународни светот, одлучија да работат заедно за да ги пренесат своите знаења и својата експертиза за да понудат уникатна обука за студентите страсни политички и меѓународни прашања.

Факултет за исклучителен квалитет

Од своето основање, на факултет се состои од академски дејност или пензија, историчари, адвокати, политички научници, економисти, географи, демографите, литературни, но, исто така, познати личности од дипломатски, политички, војската.

Важен меѓународна мрежа

А мрежа на меѓународни партнери, во постојана еволуција, им овозможува на студентите да преземе дел од нивните студии на универзитет во странство. Секоја година студентите ќе замине за еден семестар во големи странски јавните универзитети во Велика Британија, Русија, Италија, Шпанија, Турција ...

Училиште на човечката мерка

Студентски групи не надминуваат четириесет ученици; часови по јазик привлече студенти од сите промоции; Наставниците се таму, отворени прашања: Heip не е само на училиште, тоа е место за средба, на местото на проектот, каде што често се создаде класи во примената на студентот при што размената партнерства се потпишани, бидејќи студент ќе отпатуваат за нова дестинација, каде што, со кои се соочува горлив проблем, една специјална конференција е организирана така што ќе може да се информираат, така што ние може да се разбере ...

А привилегиран

Heip ужива повластена амбиент, во себе Париз, во модерни и пространи простории, нудејќи им на студентите одлично место за работа со кафе, библиотека, работна соба.

This school offers programs in:
  • француската

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: