IAE Aix Graduate School of Management

Introduction

Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

Институтот за бизнис администрација на Aix-en-Provence Институтот за бизнис администрација на Aix-en-Provence е компонента на Марсеј Универзитетот Aix. Основана е во 1955 година, IAE Aix е првото училиште на управување на француски универзитет систем. IAE Aix е првото јавно структура ќе бидат доделени во двојна сертификација, Европската EQUIS од 1999 година, како и меѓународни AMBA за нејзината МБА промени и иновации во 2004 година, неговите мајстори по менаџмент во 2005 година, Извршниот скратено работно време МБА и Евро * МБА во 2007 година. Тоа е дел од мрежата на Пак која во моментов има 31 членови. А за управување со образованието на високо ниво На факултет на IAE Aix е составен од 40 постојани наставници (најчесто сопствениците на докторат и наставата многу, исто така во странство), и ги поканува секоја година повеќе од 30 странски професори и 150 деловни јазик. Големиот број на визитинг професори, програми за континуирано образование во високо развиени и интеграцијата на многу наставници на економската рамка се главните предности на IAE Aix. Педагогија Иновативниот капацитет на IAE Aix е откриено од страна на бројот на создадени програми и континуираниот развој на своите истражувачки активности. Користење на мултимедијални материјали, учење на далечина и "бизнис игри" или "бизнис игра" се дел од техники на настава. Со промовирање на работната група, практикувајќи активно учење и се фокусира на практични ситуации, IAE Aix осигурува дека дипломираните студенти смета вистински професионалци, многу добро, не само во нивната област на специјализација, туку и во управувањето со промени и односи. Клучни фигури

  • 800 учесници од кои
  • 650 почетната обука
  • 150 континуирана едукација
  • Повеќе од 20% меѓународни студенти
  • Околу 50 националности
This school offers programs in:
  • Англиски
  • француската

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Part time MBAs » Гледа 1-year MBAs » Гледа EMBA »

Programs

This school also offers:

MSc

м-р - Владеење на информациски системи

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Основните Целта на Магистер е да ги обучи високо ниво на директори и претприемачи способни да ги применуваат овие методи да се дизајнира и да се интегрираат овие процеси ... [+]

М-р - Владеење на информациски системи

На нови информатички технологии и развој на комуникациите се трансформира организацијата и методите на управување со бизнисот. Повеќето фирми и општествени организации се гледаат нивните односи со своите длабоко нарушена животната средина. Реорганизација на деловните процеси, сега може да се замисли без голема интеграција на информациски технологии и нови методи на управување, тие ви дозволат. Од сега па натаму, повеќето конкурентски предности се добиени директно или индиректно од интелигентна употреба на овие технологии.... [-]


М-р - Генерален Менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Идентитет Мрежа програма Пак, магистер по генералниот менаџмент нуди на учесниците да имаат силна вештина првиот глобален пристап кон управувањето. [+]

М-р - Општо за управување со

"Идентитет Програма Пак мрежа, магистер по генералниот менаџмент нуди на учесниците да имаат силна вештина првиот глобален пристап кон управувањето.

Надвор од стекнувањето на методи и техники за управување, акцентот е фокусирана во оваа програма на индивидуалните вештини за справување и отвореност за промени во меѓународен контекст. "

Делфин Chazalon, Образование менаџерот... [-]


м-р - корпоративна комуникација и управување со промени

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Корпоративна комуникација се развива; Тоа го истакнува советува менаџери да ги вклучи во стратегии за проектирање и управување и процеси во комуникација и промени [+]

М-р - корпоративна комуникација и управување со промени

"Корпоративна комуникација се развива, и истиот ја советува на менаџерите да ги вклучи во стратегии за дизајн и менаџмент и комуникации и промени процес.

Во овој контекст, целта на оваа програма е да се обезбедат учесниците општа обука ориентирана кон управување и на меѓународно ниво; пристрасност сопруга, меѓу експертиза и менаџмент, е во корист на стратешко позиционирање на комуникација менаџер во бизнисот. "... [-]


м-р - маркетинг и бренд менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Овој м-р ви овозможува да биде оперативна во функциите на продукт менаџер, бренд менаџер, на пазарот менаџер и шеф на квантитативните и квалитативните студии .... [+]

М-р - маркетинг и бренд менаџмент

Овој м-р ви овозможува да биде оперативна во функциите на продукт менаџер, бренд менаџер, на пазарот менаџер и шеф на квантитативните и квалитативните студии.

По обуката, студентите во изучувањето на повеќето напредни алатки за маркетинг:

анализа на софтвер за наједноставните до најсофистицираните податоци статистички методи за анализа на повеќе описни на повеќето напредни концепти и модели (критериуми за купување одлука, идентитетот ...), овозможувајќи им да се мобилизираат софистицирано знаење и да ги применуваат прагматично прилагодени на донесување одлуки во маркетингот ... [-]

М-р - Меѓународен Бизнис

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Магистер на меѓународен бизнис нуди на студентите со сеопфатна разбирање на функционирањето на компанијата и улогата на менаџерот во глобалната економија. Дипломирани студенти можат да го остварат во nive ... [+]

М-р - Меѓународни односи

"Магистер на меѓународен бизнис нуди на студентите со сеопфатна разбирање на функционирањето на компанијата и улогата на менаџерот во глобалната економија.

Дипломирани студенти можат да ги извршуваат во административни оддели на компаниите (финансии, маркетинг, продажба, човечки ресурси, купување на ...) се намали на меѓународно ниво. Тие, исто така се подготвени за кариера во меѓународната трговија и увоз-извоз.... [-]


М-р - Меѓународни финансии

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

М-р подготвува студентите за работа во оваа обнови финансиски функција. Затоа што се обраќа на стратегиите на институционалното опкружување, практики и алатки ... [+]

М-р - Меѓународни финансии

SMBG Пласман 2010: IAE Aix е познат по своите курсеви во Финансии.

М-р подготвува студентите за работа во оваа обнови финансиски функција. Затоа што се обраќа на стратегиите на институционалното опкружување, практики и алатки кои ќе им помогнат во нивните секојдневни животи за успехот на нивниот бизнис.

Специјализација е напред-длабочината на студија на финансиските механизми на компании и финансиски институции. Најновите случувања поврзани со пазарите, финансиска стратегија и контрола се претставени во нивните академски и професионални аспекти. Овој курс за обука ги зема во предвид меѓународната димензија на финансиски механизми и поголемиот дел од курсеви ќе се предава на англиски јазик.... [-]


м-р - ревизија и управување организации

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Целосно ориентирана дилеми на нашето "клиенти" се дека студентите и професионалците за ревизија, овој м-р: соопштува на студентите со знаења, вештини и ставови потребни за нивната идна професија ... [+]

М-р - ревизија и управување организации

"Нашата акција е врз основа на следниве основни принципи:

- Во тесна соработка со професионалниот свет

- Едукација комбинирање на академски и професионални

- На auditde долги периоди на обука во областа услуги на внатрешна ревизија

- Образовна организација е дел од пристапот на квалитет во согласност со меѓународните стандарди, EQUIS и AMBA. "... [-]


м-р - управување и контрола на пријавување

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

Управниот е трансверзална активност Координација за контрола и управување со активности во служба на земјата. Нејзината цел е да предложи и да се развие систем ... [+]

М-р - менаџмент контрола и известување

Управниот е трансверзална активност Координација за контрола и управување со активности во служба на земјата. Нејзината цел е да предложи и да се развие систем за евалуација на перформансите за да им служи на деловни единици за да се обезбеди доследно спроведување на стратегии. Контурите на перформанси не се само финансиски. Вредност за управување поттикнува заеднички оптимизација на трошоците и квалитетот, што значи многу повеќе ориентирана управување со контролата во текот на процесот.... [-]


м-р - управување со човечки ресурси и односи

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

За повеќе од 30 години на IAE Aix обликуваат компании талент треба - човечки ресурси специјалисти, адаптибилен и обдарени со голема интерперсонални вештини. [+]

М-р - Менаџмент на човечки ресурси и врската

За повеќе од 30 години на IAE Aix обликуваат компании талент треба - човечки ресурси специјалисти, адаптибилен и обдарени со голема интерперсонални вештини. Овој м-р совршено одговара на очекувањата на бизниси.

Научете како да се направи стратегија и бизнис цели во вашата способност за директор (-rice) на човечките ресурси. Магистер по Управување со хумани ресурси нуди двојно компетентност - Стратешки менаџмент мајсторство на техники и алатки за човечки ресурси и разбирање на меѓучовечките односи во рамките на компанијата. Целта е да се одговори на предизвиците на иднината, и се движи кон предложените сили во компанијата.... [-]


М-р управување во 2 години

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години August 2018 Франција Aix-en-Provence

Година 1: Основи на нашиот првичен избор + студии во странство и / или стажирање. Година 2: Специјализирана програма + стажирање. [+]

Магистер по менаџмент во 2 години

Оваа програма се бара познавање на англиски јазик.

"Ова првата година, кој вклучува стекнување на професионално искуство и / или патување во странство, е повод да се живее возбудливи искуства во средината на динамичен клубови, да се развие оригинални проекти, како и за користење на IAE Aix како средина за самоизразување и односи .

Сесил Bozzo, Правен советник... [-]


Управување со м-р во 2 години

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години August 2018 Франција Aix-en-Provence

Година 1: Општо управување студија во странство семестар и / или стажирање Година 2: Специјализирани програма стажирање [+]

ADD

[-]

услужни дејности за управување и маркетинг - м-р

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

SMBG Пласман 2010: IAE Aix е познат по своите извонредни маркетинг и услуги на активности за обука за управување. Здобијат функционални знаења ... [+]

М-р - маркетинг менаџмент и услужни дејности

SMBG Пласман 2010: IAE Aix е познат по своите извонредни маркетинг и услуги на активности за обука за управување.

- Стекнување функционални знаења (маркетинг услуги специфичности, предизвиците на управување со човечките ресурси во услуги, ...) и да ги развиваат своите менаџерски вештини (менаџерскиот тим, личен развој ...)

- Спроведување на знаењето и вештините стекнати на конкретни проекти (Проект услуги Консалтинг проект, ...)... [-]


Master

Господар во општ менаџмент рамки

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 24 месеци September 2018 Франција Aix-en-Provence + 1 more

Магистер MG е, исто така, во логиката на сеопфатна и кохерентна нуди обука во нашиот институт се подобри пристапот до нашите МБА (со полно работно време и со скратено работно време). [+]

Мајстор во генералниот менаџмент директори

А глобален пристап кон управувањето за директори

"Компаниите често се во потрага за менаџери воопшто способни, од силна почетна надлежност, вршење на дејност во сите технички, човечки и менаџерски. Надвор од стекнувањето на методи и техники на управување, акцентот е ставен во оваа програма на адаптибилност и отвореност особено во меѓународен контекст. Магистер МГ продолжува својата активна клучните варијабли за успех на DESS CAAE. Понуден од страна на директен пристап до мајстор 2, тоа е дел од LMD, европскиот модел на организација на високото образование. Магистер MG е, исто така, во логиката на сеопфатна и кохерентна нуди обука во нашиот институт се подобри пристапот до нашите МБА (со полно работно време и со скратено работно време). Овој мајстор mg / МБА спојувањето е, исто така, се гледа во:... [-]


Господар во општ менаџмент рамки

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 24 месеци September 2018 Франција Aix-en-Provence + 1 more

Подалеку стекнување на методи и техники на управување 'фокус s е во оваа програма од способностите адаптација и отворање особено во меѓународен контекст. Понудени од страна на директен пристап Мајстор 2 Мајстор МГ 's дел од логиката на ' понуда, сеопфатна и конзистентна обука во нашиот институт промовирање 's пристап до нашите МБА (со полно работно време и со скратено работно време). [+]

Магистер по генералниот менаџмент рамки

Организирање на програми

Ако сте активни

Дали ви се под планот за обука на вашата компанија, индивидуални тренинзи отсуство или поединец, имате избор помеѓу два предмети:

Господар МГ со скратено работно време курсеви се шири во текот на 2 години, 1 недела интензивна интеграција и два дена на секои 15 дена, од четврток до сабота 17ч 13h. МГ мајстор со полно работно време студии се спроведени со полно работно време за 9 месеци од средината на септември <./ Li> ... [-]

Истражување Магистер по менаџмент науки

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Aix-en-Provence

Мајстор за истражување во програма за управување со наука Пол Сезан - Aix-Марсеј подготви во најдобри услови за пристап до докторска програма која ги исполнува ... [+]

Управување со науката за истражување мајстор

Пол Сезан Универзитетот Aix-Марсеј

Мајстор за истражување во програма за управување со наука Пол Сезан - Aix-Марсеј подготви во најдобри услови за пристап до докторска програма која ги исполнува барањата на меѓународното пребарување; што им овозможува да ги извршуваат академска пат кон професијата на универзитетски професор и истражувач. Тоа исто така води кон позициите на висока одговорност во областа на управниот одбор, како и лидерски позиции во национални и меѓународни организации.... [-]


Магистер на Глобал Иновативен менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Aix-en-Provence

Магистер на Глобал Иновативен менаџмент е една глобална, двојна диплома во бизнис иновации и иновативни предност на учење меѓу две worldsEurope - САД ... [+]

Магистер на Глобал Иновативен менаџмент

Оваа програма се бара познавање на англиски јазик.

Глобалниот, двојна диплома во бизнис иновации и иновативни предност на учење меѓу две worldsEurope - САД

Оваа една година програмата награди две постдипломски студии:

* Магистер по бизнис администрација специјализирани во Innovationawarded од IAE Aix Факултетот за менаџмент - Универзитетот на Пол Сезан, Франција.... [-]


меѓународни господар во управување на информатичката технологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Aix-en-Provence

На мајстор Меѓународниот е по менаџмент на ИТ (IMMIT) Програмата ги подготвува студентите да дејствуваат како посредници помеѓу бизнис корисници и информатичка технологија специјалисти во меѓународна средина [+]

Меѓународни Магистер по менаџмент на информатичка технологија

Оваа програма бара владеење на англиски јазик.

На мајстор Меѓународниот е по менаџмент на ИТ (IMMIT) Програмата ги подготвува студентите да дејствуваат како посредници помеѓу бизнис корисници и информатичка технологија специјалисти во меѓународна средина, и на тој начин да стане "хибрид" менаџери во интерфејс меѓу InformationTechnology и бизнис функции. ... [-]


Videos

Aix-Marseille Graduate School of Management - IAE - Dean's Message