IMT Mines Albi

Introduction

Read the Official Description

Основана во 1993 година, Еколошкото Национално училиште за рудници на Алби-Карма ( IMT Mines Albi ) е високообразовна институција финансирана од државата, ставена под надлежност на Министерството за економија и индустрија.

Дипломиран факултет за инженерство

Како француско "Grande École" за инженерство, IMT Mines Albi нуди извонреден спектар на програми кои ќе одговараат на вашите потреби, таленти и цели. Нашите студенти на додипломски студии се примени на ниво L3 или M1 и нашата инженерска диплома се доставува на крајот од M2 година. Нашиот господар на науки, инженеринг, меѓународен мајстор (М3) и доктор на науки. програмите обезбедуваат високо ниво на научна и менаџерска обука за развој на општествено одговорни лидери подготвени за предизвиците на динамичен и неизвесен свет.

Центар за извонредност за истражување

IMT Mines Albi домаќин на 3 истражувачки центри: истражувачкиот центар RAPSODEE посветен на енергијата, животната средина и науката и технологијата на цврсти честички. Институтот Клемент Адер се фокусира на истражување на механички и материјален научен инженеринг со особен акцент во аеронаутиката и просторот. Истражувачкиот центар за индустриско инженерство посветено на организацијата и управувањето со снабдувачки синџири, развој на математички алатки и софтвер за системско инженерство Во признавањето на научната совршеност и квалитет во рамките на индустриските истражувачки партнерства, RAPSODEE и ICA станаа заеднички истражувачки единици помеѓу CNRS и Mines Albi и лабораториите на IMT Mines Albi беше доделена престижната ранг-листа "Карно", етикета доставена до елитните истражувачки групи во Франција, кои спроведоа истражување ориентирано кон индустријата

Бизнис партнер за економски и регионален развој

IMT Mines Albi континуирано развива блиски врски со меѓународните и националните индустрии и учествува во развојот на регионалната економија, на пр. Со хостинг, итн. Процесот на обука е дизајниран да обезбеди дека дипломирани инженери можат да "ја погодат теренот" во оперативни работни места во различни сектори во индустријата. Многу инженери и менаџери од индустријата редовно предаваат на училиште и се тесно вклучени во неговото управување.

Стратегија

IMT Mines Albi е модерна и добро опремена академска институција

  • обука на мулти-квалификувани инженери според француската "Grandes Ecoles" традиција
  • доставување диплома за магистерска диплома
  • ко-доставување докторска диплома
  • спроведување врвни основни и применети истражувања
  • промовирање на индустриското спроведување на своите активности.

IMT Mines Albi припаѓа: - на "Институтот мини-Телеком", француски лидер во образованието и истражувањето во областа на инженерството, информатичката технологија и менаџмент, - до "Тулуз универзитет", основана во 1290 година, која опфаќа околу 120000 студенти споделени низ целиот универзитет полиња. Алби е шармантен и тивок град лоциран во југозападниот дел на Франција, неговиот историски центар е прогласен за светско културно наследство на УНЕСКО. Позициониран во срцето на современата и динамична мрежа на универзитетите "Рудници", "Телеком" и "Тулуз" лоцирани низ цела Франција и регионот Миди-Пиринејски, "Мински Алби" се развива во средина на светски познати научни кластери во различни области како што се аеронаутика, рак и здравје, енергија, вода и животна средина. Забрзаната интернационализација на кампусот стана една од главните цели за идниот развој. Значително меѓународно искуство е задолжително за секој од нашите студенти за време на нивните студии, а IMT Mines Albi има годишни цели на домаќинство околу 30% од странските студенти на додипломски и магистерски студии. Овие студенти се примени како студенти за размена, додипломски или двојни дипломи, во рамките на договорите за соработка потпишани со универзитетите од целиот свет. Денес, околу 50% од нашите докторски и пост-докторски студенти доаѓаат од странство. Ние го развиваме меѓународниот ангажман и признавањето на нашето истражување преку продолжување на организирање и ко-организирање на годишни меѓународни конференции, зголемување на нашето учество во меѓународни и ЕУ проекти и зголемување на меѓународните публикации. Развојот на заеднички меѓународни истражувачки тимови и лаборатории, како и интензивирање на визитинг професорите ќе ја зајакне нашата позиција на меѓународно ниво. Благодарение на новите инвестиции во технолошките и пилот-платформите GALA, MIMAUSA и VALTHERA и на квалитетот на животот на кампусот и генерално во Albi, IMT Mines Albi е атрактивна опција за учење и истражување.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • француската

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health Master »

Programs

This school also offers:

MSc

господар на синџирот на снабдување и управување со посно (скала)

Студии врз за студентски град Целосна 16 месеци July 2019 Франција Toulouse

Овој мајстор на науки (100% предава на англиски јазик) се предложени од страна conjointly L'Ecole des Рудници Слоновата Albi и Алијансата за бизнис образование. Ова (р) програма е акредитирана од страна на Конференција des Grandes Ecoles (CGE) и од страна на француското Министерство за образование и истражување. [+]

Овој Магистер на науки (100% предава на англиски јазик) се предложени од страна conjointly L'Ecole des Рудници Слоновата Albi и Алијансата за бизнис образование. Ова (р) програма е акредитирана од страна на Конференција des Grandes Ecoles (CGE) и од страна на French Министерството за образование и наука.

ЖИВОТНА СРЕДИНА

Менаџмент на снабдувачки синџири се занимава со глобалната управување со физичка и протокот на информации за изработка на производи: од суровини и добавувачи, преку системот за производство и дистрибуција спушти до крајните потрошувачи. Управување со посно занимава со континуирано отстранување на отпадот во процесот, со цел да ги прави поефикасна и одговора, а со тоа зголемување на конкурентноста на фирмата. Во глобализираниот и комплекс во светот на денешницата, потребно е и доволен услов за да се постигне високо ниво на конкурентност е да се обучуваат менаџери со повеќе надлежности. Ова е причината зошто оваа Магистерски Програмата е дизајнирана околу три дисциплини: Менаџмент на снабдувачки синџири, посно менаџмент, и управување со проекти. Тој исто така усвојува професионален пристап со инкорпорирање на четири меѓународни професионални сертификати.... [-]


Магистер AeroMat - иновации Воздухопловна Материјали

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Albi

AeroMat-иновацијата нуди предизвикувачки можности за студентите заинтересирани за развој на кариера во воздушната индустрија со двете технички (иновации) и менаџерски вештини. [+]

Мајстор AeroMat - иновацииЦврсти точки на училиште / програмаIMT Mines Albi е акредитирана од француското Министерство за индустрија.Télécom Ecole de Management - Evry е двојно акредитиран: AACSB и AMBA.Студија во Тулуз и Париз региони, двете водечки француски и европски региони за вработување и економска активност во воздушната.Меѓународен факултет.Мастерски предава целосно на англиски јазик и во мали групи.Силни врски со индустријата.6-месечна магистерска теза во индустријата или во истражувачка лабораторија.Интеркултурни семинари.Слободни курсеви по француски јазик.Програмата Магистер покрена од страна на реномирани истражувачки оддели.Меѓународен тим на странски студенти.Квалитетен експерт "Добредојдовте во меѓународни студенти".ЦЕЛИ НА ПРЕДМЕТОТ... [-]

Master

Господар биомаса и отпад за енергија и материјали (BiWEM)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Франција Albi

Целите на BiWEM се да им обезбеди на студентите со звук теоретски и практични специјализирани знаења од областа на биомасата и преработката на отпад. Студентите во програмата ќе стекнат способност да дизајнираат економски одржливи биолошки или термохемиски процеси за конверзија на биомасата и отпадот во нови материјали или енергетски превозници, во рамка на одржлив развој. [+]

Биомаса и отпад за енергија и материјали

IMT Mines Albi е дипломиран инженерски факултет лоциран во градот Алби, топол, прекрасен и достапен град во близина на Тулуз, во југозападниот дел на Франција.

Сите студенти имаат сместување во градот или во кампусот каде што можат да вежбаат многу спортски активности, дури и на крајот на седмицата.

-

Дали сакате да дизајнирате технички решенија кои ги задоволуваат потребите за енергија, истовремено намалувајќи ја потрошувачката на необновливи ресурси и емисиите на стакленички гасови? Ако е така, Учителот биомаса и отпад за енергија и материјали, 100% предава на англиски, ви нуди единствена можност да стане главен играч во климатските и општествените промени. За да се приклучите на оваа програма со полно работно време во текот на две години, ќе ги стекнете сите потребни вештини за да бидете во првите редови на донесување одлуки во областа на валоризација на отпадот и биомасата за да се соочите со предизвиците на утре.... [-]


Мајстор Напредно производство процеси за аеронаутички структури (AMPAS)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Albi

Напредниот магистерски курс AMPAS е дизајниран од IMT Mines Albi и ISAE-Supaero со поддршка на партнери во воздухопловната индустрија. [+]

Напредни процеси за производство на воздухопловни конструкции (AMPAS)А уживајќи во индустријата

По краток период на рецесија, пазарот на воздухопловна индустрија се соочува со брзо и континуирано зголемување во светски рамки, како што покажаа договорите што неодамна ги потпишаа Ербас и Боинг. Овие двајца индустриски лидери предвидуваат зголемување од близу 5% во активноста во текот на следните години и проценките покажуваат дека годишното зголемување на големите комерцијални авиони ќе предизвика двојно зголемување на бројот на авиони до 2030 година.... [-]


Videos

Welcome to IMT Mines Albi

L'Envers du Decor

Contact
Адреса на локацијата
Allée des sciences
Albi, Occitanie, 81000 FR
Social Media