IONISx

Introduction

Read the Official Description

Интегрирањето член институција IONIS Образование група е да се приклучат на првата група на приватното високо образование во Франција.

Тоа е предност што оди подалеку од структурните реалност, тоа е состојба на умот делат заедничка визија и силна вредности:

На важност со оглед на човековите и превземања практики, не само во асимилација на знаење, бидејќи училиштето е исто така место да се консолидираат својата личност. Основната акцент ставен на учење на измените на анализа на промени во господар на нови ситуации. Постојаната отворање на Меѓународниот, бизнис динамика, иновативност и креативност, чувство на иницијатива и претприемништвото.

На IONIS група отелотворува тековната настава, бидејќи тој го слуша светови и трансформации кои го опкружуваат. Подобро да се разбере семејства, студенти, млади и подобро да се интегрираат случувања во нашите општества, се појавува како должност IONIS Образование група треба да вежба за да остане уште се релевантни и ефикасна.

Една мрежа

Основан пред 35 години од страна на Марк Sellam, IONIS Образование група сега е најголемата група на приватното високо образование во Франција. Дваесет училишта и лица * собираат во 12 градови во Франција во текот на околу 23.500 студенти бизнис, маркетинг и комуникација, управување, ИТ, аеронаутика, енергија, транспорт, биологија и создавање ...

Групата има дадено IONIS има за цел да се обучуваат нови разузнавачки информации за фирми. Силен отворање на Меѓународниот, висока чувствителност за иновации и претприемништво, вистинска "култура на адаптибилност и промени", овие се главните вредности предава на идните дипломирани студенти на училишта на групата . со што тие ќе станат клучни играчи во економијата од утре, приклучувајќи се алумни мрежи на нашите институции, кои заедно надминуваат 65.000 членови.

Синергијата помеѓу училиштата е засилен со распоредувањето на дигитална мрежа со оптички влакна, единствен во високото образование во Франција: IONIS дигитален систем (интернет 1.5Gbps, 1Gbps влакна врската помеѓу сајтови).

Голема чувствителност за иновации, склоност кон претприемништво, вистинска "култура на адаптибилност и промена" се главните вредности предава на идните дипломирани студенти на училишта на IONIS Образование група, на оние кои ќе станат клучни играчи во економијата и светот на утрешнината.

Овие се столбовите на својата склоност кон формирање на нови разузнавање за фирми.

Факти и бројки

1 дигитален кампус во Франција посветена на ИКТ и на интернет. Речиси 6.000 студенти. А веб-сајт отворен 7/7, 24/24 им помогне на студентите да живеат своите проекти на свој темпо. Еден кластер здружи училиштата за инженерство и дигитална експертиза, истражувачки лаборатории, инкубатори и стартап. 4 училишта: EPITA, Epitech, веб @ CADEMIE, Ionis Факултетот за технологија и менаџмент meltyNetwork, start-up основана од страна на Александар Malsh (Epitech Промо 2009), потпретседател на Националниот совет Дигитални. Инкубатори: Креативни долина, партнерство и Epitech Push'Pull и StartUp42 EPITA од страна на start-up за гас. Десет применети истражувачки лаборатории и основни во сите области на дигитални и компјутер. Над 60 здруженија студентите се вклучени во многу области: спорт, игри, јапонската анимација, култура, истражување, претприемништво, роботика, фото, видео ... А уникатен опрема во Франција IONIS дигитален систем: сопственик на 1Gbps влакна со 1,5 Gbps на пропусниот опсег што ги поврзува 12 градови во Франција, каде што IONIS Образование група работи.

This school offers programs in:
  • француската

Гледа Online MBA » Гледа Online Bachelor » Гледа Online MSc » Гледа Online Masters »

Videos

IONISx : la formation professionnelle 100% en ligne

Contact
Адреса на локацијата
France Online, FR