IRIS Sup'

Introduction

Read the Official Description

Изберете ИРИС Sup "е гаранција за обука признаени од државата, прилагодени на светот на работата, за оние кои сакаат да вежба или професионален развој во меѓународен контекст

ИРИС Sup "училиште ИРИС

Креиран од ИРИС во 2002 година, ИРИС Sup "е приватна технички високообразовна институција регистрирана во Париз Rectorat која има за цел да се обучуваат ученици и професионалци во различни занаети во меѓународен контекст.

Тоа обезбедува хартии од вредност Ниво I регистрирани во националната листа на професионални сертификати (RNCP) со цел од 23 февруари 2017 година, објавен во Службен весник на 3 март, 2017.

геополитика и професионална пракса

ИРИС Sup обука "нуди на студентите:

  • со знаења потребни за да се разбере меѓународни прашања и развивање на нивниот капацитет за анализа и предлози за одлуката во организациите;
  • професионални алатки, со голем дел дава на учење преку симулација и пуштање во работа ситуација, од 1 година;
  • да созреат и да се развие својата кариера планови во рамките посветени работилници.

Богата промоции разновидност

На ИРИС Sup ", не клонови. Студент или професионална, француски или странски, секој доаѓа со своето патување, искуство, цели и ќе биде збогатен во текот на годината, како и учењата на разновидноста на потекло на учениците и заинтересираните страни.

ИРИС Sup "секоја година околу 20% од студенти претставуваат триесет националности.

е потребно флуентност на англиски јазик во која било меѓународна активност, некои курсеви се изучува на англиски јазик.

Следење и поддршка на образованието

Со повеќе од 240 студенти во лице-в IRIS Sup "останува структура во која анонимноста нема место. Претходно оваа година, секој студент потпишува внатрешни правила, кои ги регулираат своите односи со наставниците и наставата тим. Во тек е присуство е потребно и работата мора да се направи на време. Дијалогот со администрацијата е константна: тоа го покренува прашањето на административни или образовни, секој студент секогаш ќе се најде на соговорникот.

Студентите ИРИС Sup "имаат работна соба, каде што на насловните страници на француски и странски новинари им се на располагање, како и 200 списанија Cairn. Повеќе компјутери со канцелариски пакет, интернет и WiFi, не се отворени.

Отвори курсеви за обука за професионална светот

- Поволни организација во наизменична студија / пракса: практикантска работа или работа 3 дена во неделата, паралелно курсеви од октомври до мај и со полно работно време од јуни до декември.

- Контакт со професионалци: сите засегнати страни вклучени во бизнисот, асоцијации, меѓународни организации или висок претставник на државната служба. Нивните курсеви се мешаат и теоретски придонеси, практични апликации и искуства на ден функции во меѓународна средина.

- активности Здружението на IRIS: паралелно со нивниот курс, студентите ИРИС Sup "може да присуствуваат на конференции и да соработуваат во активностите на ирисот.

- Мрежата на алумни: создадена во 2008 година, алумни асоцијација ИРИС има за цел да ги собере на мрежа која сега има повеќе од 1700 студенти!

- Стажирање канцеларија: Одговорен практиканти објавува соопштенија нуди на студентите како што тоа добива за персоналните совети. Студентите ИРИС Sup "сега се проценуваат во стотици приватни и јавни организации.

Одбери дипломирањето

ИРИС Sup "нуди геополитички формации применуваат доведува до две титули на ниво 1 признати од страна на државата: Меѓународната стратегија аналитичар (АСИ) и хуманитарни менаџер (CBM). Достапни со лента 3, Курсеви трае две години. Носителите на послужавник 4 може да се примени директно 2 година.

На 1 година, IRIS Sup' (фиока 4)

Приватниот степен од основните студии во меѓународни односи (IR 1) санкции на 1 година ИРИС Sup. А мора за лента 3 без професионално искуство, оваа година исто така може да им овозможи на студентите со повисок научен степен да се здобијат со солидна основа во политички, економски и дипломатски, пред да се избере област на специјализација во втората година.

Се разбира 2 година на фиоката (5)

Меѓународната стратегија аналитичар [UPS-от]

3 курсеви за да се развие твојот аналитички вештини, акција и поддршка на одлуката во меѓународните средини:

- Geoeconomics

- одбрана, безбедност и управување со кризи.

- Geoeconomics и управување со ризикот

Хуманитарна Manager [MH]

А јадро на наставната програма да ги развијат своите аналитички способности контекст на интервенција на теренот, контрола на управување со проектен циклус (РПЦ) и програмирање, заедно со три курсеви (стратешки, оперативни, застапување и комуникација влијание). На вештини се изучуваат преку работа на проекти во партнерство со невладините организации и здруженија.

На заедништво во сите обуки

избор (подобноста на евиденција на прием) на, ритам студии, геополитичките микс и професионална пракса, професионални звучници во своите области, се заеднички карактеристики.

модалитети валидација обука прилагодени на секој се разбира, се во близина: континуирано оценување (посетеност, презентации, материјалите, вежби, симулации и др) испити (февруари и кон крајот на мај); олицетворение на меморија и орална; стажирање извештај (септември).

На курсеви доведе на Ниво 1 хартии од вредност (BAC 5) се регистрирани во националната листа на професионални сертификати *. Партнерства овозможи проверка на мајстори 2 во паралела.

This school offers programs in:
  • француската

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Bac менаџер 5 разбира хуманитарна застапување и влијание комуникации

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Некои влијанија, структурните промени и трансформации не може да се случи без стратегии за застапување и влијание. Во еден свет каде што мека моќ станува критична, тоа е од суштинско значење да се знае овој вид на енергија, да ги анализираат и да го скроти. Овој курс им овозможува на студентите да се развие политичко разбирање. Опасното залага за најранливите, дипломираните студенти од овој курс ќе биде во можност да се анализира актери; да се влијае врз возачите и агенти на промени, и да се изгради соодветни и ефективни стратегии на влијание, дури и во повеќето комплексни политички средини. [+]

ИРИС Sup "нуди геополитички формации применуваат доведува до две ниво 1 квалификации признати од страна на државата (евидентирани во RNCP со наредба од 23 февруари 2017 година, објавен во Службен весник на 3 март 2017 година), Бач 5:" аналитичар меѓународната стратегија "и" хуманитарна менаџер ".

И обуката што води до титулата хуманитарна менаџер (фах 5) комбинира експертиза во стратешките и геополитички анализи на ИРИС и искуството на невладините организации и признати играчи на меѓународната солидарност. Формирање се карактеризира со групирање на основни знаења и вештини во срцето на хуманитарната бизнис менаџер и три курсеви:... [-]


Diplôme de niveau Bac 4 en Relations Internationales

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris + 1 more

Оваа програма се учи на француски јазик [+]

Оваа програма се учи на француски јазик/>

Прочитајте го официјалниот француски опис и се применуваат тука: Diplôme de niveau Bac 4 en Relations Internationales

[-]

Диплома BAC 5 Geoeconomics и управување со ризикот

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris

Се разбира Geoeconomics и ризик за управување, ниво бин 5, има двојна цел :. За да ги обучи професионалци способни за разбирање на меѓународните услови на економска меѓународните односи надвор од само "бизнис" прашања (економска војна, култура и менаџмент, одржлив развој, почитувањето и длабинска анализа, итн) да се процени на ризиците, очекуваат тешкотии, со цел да се поддржи нивната администрација или компанијата и нејзините вработени во нивните меѓународни активности; . Им овозможи стекнување на потребните алатки и инструменти (мониторинг, интелигенција, безбедноста) на донесување на одлуки во која се менува и комплексна меѓународен контекст. . Обезбеди оригиналност дипломирани профили од страна на развој на двојна-вештини (geoeconomy, чекање или согласност, по првичната се разбира), со цел да се засили на професионализам и вработување. [+]

Титулата "Меѓународната стратегија аналитичар" има за цел да се развијат аналитички, акција и поддршка на одлуката во меѓународните средини.

Да се ​​потврди оваа титула 3 курсеви се е можно, што одговара на специјалитети и различни света:

За одбрана, безбедност и управување со кризиGéoconomie и управување со ризикотГеополитика и потенцијалните

"Управување со Geoeconomics и ризик" Курсот е дадено во партнерство со Гренобл Ecole de менаџмент и ADIT, лидерот на европските стратешки интелигенција. исто така, се санкционира со сертификат за обука во Geoeconomics и заеднички стратешко разузнавање ИРИС / проценка на Гренобл.... [-]


Диплома BAC 5 во одбрана, безбедност и управување со кризи

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris

Курсот за одбрана, безбедност и управување со кризи, Ниво фах 5, има за цел :. Да им обезбеди на студентите со знаење и разбирање на клучните на стратешкото опкружување, прашањата на одбраната и нови безбедносни прашања; . За да обезбеди работни методи и алатки за донесување на одлуки во управувањето со кризи. [+]

Титулата "Меѓународната стратегија аналитичар" има за цел да се развијат аналитички, акција и поддршка на одлуката во меѓународните средини.

Да се ​​потврди оваа титула 3 курсеви се е можно, што одговара на специјалитети и различни света:

За одбрана, безбедност и управување со кризиGéoconomie и управување со ризикотГеополитика и потенцијалните

Курсот "за одбрана, безбедност и управување со кризи" е дадено во партнерство со Гренобл Ecole de менаџмент. Обука, исто така, се казнува со сертификат за одбрана, безбедност и заедничко управување со кризи ИРИС / проценка на Гренобл.... [-]


Диплома BAC 5 Геополитика и предвидливост

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris + 1 more

Геополитика на курсот и предвидливост, Бач 5 цели. потврди знаење и разбирање на проблемите на меѓународните односи на студентот; . да се операционализира својот капацитет за анализа на современите стратешките прашања; . да обезбеди алатки и професионални техники кои се користат во професионален амбиент во врска со меѓународните активности и прашања. [+]

Титулата "Меѓународната стратегија аналитичар" има за цел да се развијат аналитички, акција и поддршка на одлуката во меѓународните средини.

Да се ​​потврди оваа титула 3 курсеви се е можно, што одговара на специјалитети и различни света:

За одбрана, безбедност и управување со кризиGéoconomie и управување со ризикотГеополитика и потенцијалните

Курсот "Геополитика и потенцијалните" е дадено во партнерство со Гренобл Ecole de менаџмент. исто така, се санкционира со сертификат за обука во геополитиката и идните заеднички ИРИС / проценка на Гренобл.... [-]


Послужавник 5 Диплома Курс менаџер хуманитарна Оперативен

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris

Кризата се размножуваат и локализација, ставајќи играчи во итни случаи и пост-вонредна состојба на тест во однос на пристапот, управување со ризик и ефективноста на помошта. Оперативни разбира им овозможува на студентите да се развие тактички димензија и значително подобрување на влијанието на вонредна состојба и пост-итни програмирање. Дипломирани студенти од овој курс ќе биде во можност да се дејствува брзо и ефикасно, да се дизајнира и имплементира тактики пристап до најранливите, да управуваат со нивниот тим и нивните стрес во несигурна средина, мултикултурна и сложени. [+]

ИРИС Sup "нуди геополитички формации применуваат доведува до две ниво 1 квалификации признати од страна на државата (евидентирани во RNCP со наредба од 23 февруари 2017 година, објавен во Службен весник на 3 март 2017 година), Бач 5:" аналитичар меѓународната стратегија "и" хуманитарна менаџер ".

И обуката што води до титулата хуманитарна менаџер (фах 5) комбинира експертиза во стратешките и геополитички анализи на ИРИС и искуството на невладините организации и признати играчи на меѓународната солидарност. Формирање се карактеризира со групирање на основни знаења и вештини во срцето на хуманитарната бизнис менаџер и три курсеви:... [-]


Послужавник 5 Диплома Курс менаџер хуманитарна Стратешки

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Франција Paris

контексти интервенција стануваат посложени и се развива брзо. Овој курс им овозможува на студентите да развијат аналитички и концептуални еластичност, давајќи поширок израз на креативност и затоа иновации. Точно архитект на програмата, дипломираните студенти од овој курс ќе биде во можност да им понуди соработка структури и / или ефективна здружување, да управуваат со повеќе проекти, да ја придружува на тимовите да се промени, иновации и трансформација. [+]

ИРИС Sup "нуди геополитички формации применуваат доведува до две ниво 1 квалификации признати од страна на државата (евидентирани во RNCP со наредба од 23 февруари 2017 година, објавен во Службен весник на 3 март 2017 година), Бач 5:" аналитичар меѓународната стратегија "и" хуманитарна менаџер ".

И обуката што води до титулата хуманитарна менаџер (фах 5) комбинира експертиза во стратешките и геополитички анализи на ИРИС и искуството на невладините организации и признати играчи на меѓународната солидарност. Формирање се карактеризира со групирање на основни знаења и вештини во срцето на хуманитарната бизнис менаџер и три курсеви:... [-]


Videos

[Diplôme bac+5] Géopolitique et prospective, reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+4] Relations internationales - Reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Géoéconomie et gestion des risques - Reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Titre Manager Humanitaire, reconnu par l'Etat

IRIS Sup' - L'école des relations internationales de l'Institut IRIS

IRIS Sup' - School of International Affairs

Contact

IRIS SUP'

Адреса, линија 1 2 bis rue Mercoeur
75011 Paris, Île-de-France, Франција
Website http://www.iris-sup.org/