La Rochelle Education Group

Introduction

Read the Official Description

60853_Screenshot-2017-11-16GroupeSupdeCoLaRochelle.png

Група посветена на високото образование

Создаден во 1988 година, Ла Рошел бизнис школа беше една од првите високообразовни групи во Франција. Групата не само што има солидно присуство во локалниот регион, туку и на меѓународно ниво, поддржана од голема мрежа на партнерски универзитети и компании како во Франција, така и во светот.
Групата е независна и автономна во донесувањето одлуки, како и мултидисциплинарен и мулти-кампус, а денес може да се пофали со 5 различни училишта, кои имаат силен идентитет, фокусирајќи се на можности за вработување и одговорност.

1 група / 5 училишта

Групата вклучува Бизнис школа Ла Рошел, школа за туризам Ла Рошел

60855_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle.png

 • Диплома Бизнис - BBA Меѓународен - Масер во менаџмент - м-р и МБА
 • Рангирани во Топ 20 од најдобрите француски бизнис школи
 • Школа која е AACSB акредитирана за сите програми и EPAS акредитирани и за BBA International и за Магистер по менаџмент.

60859_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle1.png

 • Диплома по туризам и угостителство - магистер по туризам
 • Единственото француско училиште чии курсеви се UNWTO.TedQual акредитирани.

60858_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle2.png

 • Диплома во веб дизајн и графички комуникации

60857_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle3.png

 • Диплома за основање година
 • Програма за бизнис фондација
 • Летни и зимски училишта
 • Француски како странски јазик

60856_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle4.png

 • Извршно образование и корпоративни услуги.

НИЕ нудиме програми на француски или на англиски јазик.

Кампус со глобален изглед

Како универзитетски град со извонредност, Ла Рошел привлекува студенти, наставници и предавачи од целиот свет. На градскиот кампус, оваа културна разновидност претставува вистинско богатство, каде што можат да се споделат различни искуства.

Меѓународните студенти претставуваат 22% од студентското тело

Групата поздрави околу 3500 студенти, од кои 785 се меѓународни, што претставува 82 различни националности. Покрај тоа, 41% од наставата факултет е составена од меѓународни истражувачки предавачи и бизнис предавачи.

Овој меѓународен елемент претставува вистинско богатство за целата "заедница" на нашата Групација, воведувајќи различни културни аспекти и меѓународни искуства, а со тоа овозможува подобро разбирање на бизнисот ... на глобално ниво. Исто така, ни дава можност да развиеме професионални вештини кои се во согласност со проблемите со кои се соочуваат и со потребите на меѓународните компании.

Акредитации и рангови

60866_Screenshot-2017-11-16MBA-15836X500jpgimagemJPEG1536500pixels.png

Пласман на финансиски време
Во 2014 година, по добивањето на акредитацијата од AACSB, La Rochelle Education Group најде во престижната меѓународна ранг-листа на Financial Times. Денес, ова рангирање вклучува 95 големи деловни школи, од кои 24 се француски. Оваа година, La Rochelle Business School беше рангирана на 5-то место во категоријата "Меѓународен курс искуство" за програмата Магистер по менаџмент.

60864_Screenshot-2017-11-16logo-AACSB-logo-EQUIS-logo-EPAS-logo-AMBApngimagemPNG320200pixels.png

AACSB, гаранција за меѓународна извонредност
Од 2013 година, Ла Рошел бизнис школа е AACSB акредитирана, меѓународна етикета на совршеност која ја имаат само 5% од деловните школи ширум светот. Основана во 1916 година, AACSB е најстарата акредитација, чија цел е да се оцени мисијата на училиштето, квалификациите на факултетот, интелектуалниот придонес и образовните програми, со цел да се обезбеди севкупен квалитет и континуирано подобрување.

60867_Screenshot-2017-11-16Tedqual-LogojpgimagemJPEG198198pixels.png

NWTO.TedQual сертификација

Во 2009 година, Факултетот за туризам Ла Рошел

60865_Screenshot-2017-11-16logo_qualite-fle_maria_128x174jpgimagemJPEG128174pixels.png

FLE Qualité - етикета за квалитет на француски како странски јазик
Институтот за француски јазик на IEF во рамките на La Rochelle Education Group ја доби етикетата FLE Qualité за своите курсеви за основање на француски како странски јазик. Етикетата е доделена од три различни министерства (Министерство за национално образование, високо образование и истражување, Министерство за култура и Комуникација и Министерство за надворешни работи и меѓународен развој) и претставува гаранција за квалитетот во однос на понудените услуги (прием, добредојде, сместување, административна поддршка, објекти), обезбеденото образование и понудените програми.

Клучни фигури

 • 1988: Основана е La Rochelle Education Group
 • 3500 студенти на кампусот
 • 785 странски студенти
 • 14 500 дипломци
 • 82 националности
 • 41% меѓународни професори
 • 170 партнерски универзитети низ 48 земји
 • 50 студентски здруженија и клубови
 • 102 постојан факултет (од кои 72 во науката за управување)
 • 58 научни професори
 • 204 менаџери практичари
 • 57 клучни корпоративни партнери
 • 12 000 м2 простории
This school offers programs in:
 • Англиски
 • француската

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Foundation Year » Гледа BBAs » Гледа курс » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

М-р и МБА во туризмот

Студии врз за студентски град 1 - 2 години September 2018 Франција La Rochelle

М-р и МБА во туризмот се совршен избор за оние кои сакаат да стекнат вистинска работна експертиза во рамките на туристичката и туристичката индустрија. Дипломираните студенти ќе бидат целосно подготвени да работат низ целата индустрија од туристички компании (туристички агенции, итн.) До организациите вклучени во локалниот и регионалниот туризам (туристички информативни центри итн.). На м-р и МБА во Меѓународниот угостителство или управување со настани се насочени кон студентите кои бараат да ги развијат своите лидерски вештини и стратешки менаџерски визија се применува на туристичката индустрија. [+]

Факултет за туризам Ла Рошел/>

М-р и МБА во туризмот се совршен избор за оние кои сакаат да стекнат вистинска работна експертиза во рамките на туристичката и туристичката индустрија. Дипломираните студенти ќе бидат целосно подготвени да работат низ целата индустрија од туристички компании (туристички агенции, итн.) До организациите вклучени во локалниот и регионалниот туризам (туристички информативни центри итн.). На м-р и МБА во Меѓународниот угостителство или управување со настани се насочени кон студентите кои бараат да ги развијат своите лидерски вештини и стратешки менаџерски визија се применува на туристичката индустрија.... [-]


Master

Магистер по менаџмент

Студии врз за студентски град 2 - 3 години September 2018 Франција La Rochelle

Оваа високо-меѓународни програма нуди неколку различни можни песни и студентите се во можност да се прилагоди на нивната програма за да ја одрази нивната личен и професионален проект. Во согласност со најсложените професионални стандарди, овој Магистер по менаџмент програма ќе гарантира и вашата вработување и развој на кариерата. [+]

Во рамките на програмата Магистер по менаџмент, секој студент и секоја студија пат е уникатен. Благодарение на различни студиски песни и искуства, можете да ја персонализирате сопствената програма и да ги нагласите елементите на вашите студии кои сметате дека се најважни за вашиот проект. Иако на сите студенти им се доделува истата квалификација на крајот на програмата, квалификација која обезбедува работодавци со гаранција за вашите способности, секој од вас ќе има уникатни искуства кои ќе се рефлектираат на вашите биографии и затоа ќе се разликуваат од следниот кандидат .... [-]


Videos

La Rochelle: the place to be, the place to study!

Class of 2016: International graduates share their experience with you

La Rochelle Business School International Students share their experience

Welcome Days at La Rochelle Education Group!

Contact

Groupe Sup de Co La Rochelle

Адреса, линија 1 102 RUE DE COUREILLES
17024 La Rochelle, Nouvelle-Aquitaine, Франција
Website https://www.esc-larochelle.fr/en
Број на телефон +33 (0)5 16 19 63 94