MAN-IMAL Programme

Introduction

Read the Official Description

Организирана во партнерство со:

  • Oniris, Национален колеџ НАНТ-атлантските за ветеринарна медицина, храна наука и инженерство
  • На Медицинскиот факултет на Универзитетот во Нант
  • На Медицинскиот факултет на Универзитетот во Анже
  • Институт за високото образование на Agricultures (Groupe АВ) во Анжена Во текот на изминатите години, стана јасно дека заедно со глобализацијата доаѓа нови санитарни и здравствени предизвици. Интеракциите помеѓу луѓето, животните и храна веќе не може да се третира како сместувавме феномени. Ова се рефлектира од страна на здравствени кризи кои се појавија во текот на изминатите десет години (птичји грип Х1Н1 грип, САРС ...), како и од страна на новата производство на храна предизвиците поврзани со безбедноста на здравјето во контекст на храната доволност. 4 високообразовни институции и партнери горенаведените доаѓаат заедно за да ги здружат силите за да се создаде иновативна програма MAN-IMAL, која е програма за обука под надзор на меѓународно жири составено од експерти. Целта на оваа програма е да ги обучи научници, лекари, ветеринари, фармацевти и инженери во уникатен, меѓународен амбиент, како и да се подготват студентите за работа во тим неопходно да се преземе во врска со меѓународните предизвици на јавното здравство. Образовни, професионални и културни граници ќе помине, така што студентите можат да ги споделат, подобра комуникација и да учат едни од други. При тоа, имаме за цел да се обучуваат на "Еден свет, еден здравство" специјалисти потребни во нашата брзо се менува и глобалната животна средина. На програмата е познат по Мултидисциплинарниот карактер на наставата се вклучени и користење на иновативни образовни методи. Тие вклучуваат студии кросовер случај, е-учење, придонеси од професионалци, "рацете на" лабораториски-базирана обука и стажирање.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health Master »

Programs

This school also offers:

Contact

ONIRIS

Адреса, линија 1 ONIRIS Site de la Chantrerie BP 40706
44307 Nantes, Pays de la Loire, Франција
Website http://www.man-imal.fr/
Број на телефон +33 2 40 68 77 77

The Higher Education Institute of Agriculture (Groupe ESA)

Адреса, линија 1 The Higher Education Institute of Agriculture (Groupe ESA) 55 Rue Rabelais
49007 Angers, Pays de la Loire, Франција
Website http://www.man-imal.fr/

The Faculty of Medicine at the University of Angers

Адреса, линија 1 Université Angers 40 rue de Rennes - BP 73532
49035 Angers, Pays de la Loire, Франција
Website http://www.man-imal.fr/