Paris-Sud University

ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER DEGREE

Introduction

Read the Official Description

Универзитетот Париз-Sud (UPSud) е призната за исклучителен квалитет на своето истражување. Таа е оценета меѓу најдобрите француски универзитети во рејтингот на Шангај, и има акумулирано бројни престижни награди и почести, како што се 2 Нобелова награда за физика и 4 полиња медали. Како мулти-дисциплинска институција UPSud е составена од пет факултети, три институти за технологија и едно инженерско училиште. 30.000 студенти учат на UPSud, вклучувајќи 4800 странски студенти. Основач на Универзитетот Париз-Сакај (UPSay), UPSud ги поттикнува истражувачките и образовните активности преку соработка со 19 големи високообразовни институции лоцирани јужно од Париз.

Париз-Суд е институција за координирање на мајсторот SERP.

Господар SERP е англиски предава двегодишна програма финансирана од програмата Еразмус на Европската комисија

Собира 4 водечки европски истражувачки универзитети:

  • Paris-Sud University , Франција (институција за координација)
  • Универзитет Адам Мицкевич, Полска
  • Универзитет во Џенова, Италија
  • Универзитет во Порто, Португалија


Универзитетот во Џенова (UNIGE) е организиран во 5 училишта (математичко-физички и природни науки, медицински науки и фармација, општествени науки, хуманистички науки и политехника), 22 одделенија и 14 интердисциплинарни центри. UNIGE нуди 178 универзитетски курсеви на кои учествуваа околу 40.000 студенти. Таа е домаќин на 14 докторски училишта. Благодарение на неколку партнерства ширум светот, Универзитетот во моментов е домаќин на повеќе од 3.000 странски студенти.

Универзитетот Адам Мицкевич во Познан (АМУ) е главната академска институција во Познан и третиот по големина универзитет во Полска. Неговата студентска популација е речиси 49 000 студенти. Универзитетот е центар на академски совршеност, каде што истражувањето и наставата се меѓусебно одржливи. Универзитетот континуирано ги проширува и ажурира истражувачките програми и содржината на студиските програми, со посебен акцент на нивната интердисциплинарна и меѓународна природа. AMU е член на: EUA - Европска универзитетска асоцијација, ЕУЦЕН - Мрежа за континуирана едукација на европскиот универзитет, група на универзитети Компостела, група Сантандер - европска универзитетска мрежа, тематска мрежа на Европската хемија и други европски истражувачки мрежи.

Universidade do Porto Универзитетот во Порто (UPORTO) е една од најголемите високообразовни и истражувачки институции во Португалија со околу 32.500 студенти, 2.300 академици и истражувачи. Тој е еден од најдобрите универзитети во португалскиот универзитет позициониран на национално и меѓународно рангирање: Тајмс високото образование 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Има 14 факултети, 1 бизнис школа и 60 единици за истражување. UPORTO е исто така водечки производител на науката во Португалија, одговорен за 24% од научните статии произведени во земјата.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Еразмус Мундус Магистер по хемија, физичко-хемија и материјали

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Франција Orsay Италија Genoa Полска Poznań Португалија Porto + 6 more

Еразмус Мундус господар по хемија, физичко-хемија и материјали, Paris-Sud University . Господар SERP е англиски предава двегодишна програма финансирана од програмата Еразмус на Европската комисија [+]

Господар SERP е англиски предава двегодишна програма финансирана од програмата Еразмус на Европската комисија

Собира 4 водечки европски истражувачки универзитети:

Paris-Sud University , Франција (институција за координација)Универзитет Адам Мицкевич, ПолскаУниверзитет во Џенова, ИталијаУниверзитет во Порто, Португалија

Нашата цел

Таа има за цел да ги обучи експерти во најнапредните експериментални и теоретски алатки развиени во хемијата, физичката хемија и науката за материјали, со што ќе бидат подготвени да развијат иновативни идеи и претпријатија поврзани со одржливиот развој во енергетиката, здравството и животната средина.... [-]


Contact
Адреса на локацијата
building 440 (room 237, 2nd floor)
Orsay, Île-de-France, 91405 FR
Social Media
Адреса на локацијата
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

Genoa, Liguria, 16146 IT
Адреса на локацијата
Ul. Umultowska 89b
Poznań, Greater Poland Voivodeship, 61-614 PL
Адреса на локацијата
Rua Campo Alegre 687
Porto, Porto District, 4169-007 PT