Theseus International Management Institute

Introduction

Read the Official Description

Во мугрите на 21 век, ќе се гледа назад по како што е период на огромни појавни промени и уште еден од неверојатните миопија од страна на современици. Малку се допаѓа како сакаме да се погледне назад на 18 век и праша "Како е тоа што интелигентни луѓе не можеше да се види што се случува. " Глобализацијата, без разлика на тоа дали некој се концентрира на својата про или концепти, е предизвик за многу корени на нашето владеење основани системи и процеси кои се користат за озаконување на стекнување и користење на моќта. Улогите дека корпорациите се користат за играње, како и оние на други општествени актери како што се невладини организации, се добива пат е изменета на еден забрзување на темпото. Демографските промени се причина огромните структурни промени во начинот на кој (стареење) индустриски земји работат во однос на (помладите) развивање на оние. Промени во нашата физичка околина се предизвикува радикални промислува за тоа колку средства се користат и за она што крајот. Технологијата на дигитализација и минијатуризацијата, двојна столбови на информатичката револуција, се игра хаос со познати економски и социјални структури. На просторни и временски природи на работните односи се менуваат драстично и сегашните technicities стануваат стока. Индустрија граници станаа "нејасни", и на конкурентна правилата се редефинира, дури и кога играта е во игра. И листата на "сигнали" продолжува и натаму. Многу коментатори (и повеќето управување со образовните институции) глед сето ова и инсистираат ништо да не се навистина толку различни од пред; дека "дот ком" биста "докажува" дека такво нешто како "нова економија" не постои, дека " бизнис на бизнисот е бизнис ", дека сето тоа ќе биде потребен е малку флексибилност и брзина и цртичка на клиентот за управување со односи. Во суштина, ништо да се грижиш, само еден е за да се добие "Основи" право, а останатите ќе го следат. На Theseus веруваме дека ова е крајно избрзан и погрешен проценка на тековните настани и нивните импликации кои произлегуваат од механички став за општествените појави. Всушност, под влијание на Њутн и на небесната механика тој изразената, сликата од "машина", има, имал навидум неодолива влијание врз повеќето области на општествените науки, а особено на студијата на менаџментот. Ова доведе до верувањето дека некогаш биле на почетна состојба и равенки на движење на еден систем определен, своето однесување може да се предвиди и контролира. Ако има било какви отстапувања од предвидените секвенца од причинско-последична настани (како што се чини дека во последно време), тоа може да се должи на човечки грешки на размислување или мерење и лек мора да се најде во обука на луѓето да бидат технички знаат повеќе. И тоа е она што основани управување со образованието, каде што "менаџерот-како-техничар" парадигма сеуште владее, се чини дека инсистира на тоа. Сепак, имало експлозија на истражување во соседните области предизвик на нашето разбирање на тоа како мозокот и нервните системи работат, како сознание и емоции интеракција, како историјата, лингвистиката и семиотиката, може да придонесе за разбирање на светот околу нас, ги менува нашите погледи на каузалноста и нашата способност за контрола на комплексни системи. Постои интелектуална казанот дека е жуборот со нови возбудливи случувања и ментални навики за разбирање и "менаџирање" на светот околу нас. Постои потреба да ги вметне овие нови случувања во нашето размислување за организациите, пазари, бизнис и менаџмент. На Theseus сите наши активности се внесе со оваа возбуда и можноста да одат подалеку од воспоставените норми на мислење во соодветната начин. Ние негуваме овој предизвик. Улогата на извршната власт стана премногу сериозна занимање да се остави на луѓето чии главни форма на акција е на коленото-непредвидлива, кодификуван, реакција на акционер барања. Во "хард-nosed" извршната власт од утре е човек кој може да си играат со идеи, како и да го затвори дебата.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: