University of London Institute in Paris

Introduction

Read the Official Description

Мисија Мисијата на Универзитетот во Лондон институт во Париз (ULIP) е да се промовира проучување на културата, јазикот и литературата на Париз и Франција. Позадина Институтот беше ставена на Универзитетот во Лондон во 1969 година, и седнува заедно со Школата за напредни студии, како Централниот институт на Универзитетот. Тоа е во моментов се снајдоа како центар за истражување на меѓународно ниво, додипломски и постдипломски наставата по француски студии. Во оваа смисла тоа е тесна соработка со Ројал Холовеј и кралицата Марија, на Универзитетот во Лондон, кои се членови на конзорциумот основана со Централниот универзитет во 2004 година, со цел да се создаде заемна корист во голем број на области на академски и поддршка активност. Изјава за еднакви можности Универзитетот на Лондон е основана за да им обезбеди образование врз основа на заслужените оценки погоре и без оглед на раса, вера или политичко убедување и беше првиот универзитет во Велика Британија, кои ги прифаќаат жените на своите дипломи. На Универзитетот во Лондон институт во Париз (во натамошниот текст ULIP) е горда да продолжи оваа традиција, и се залага за еднакви можности при вработување, приеми и во својата настава, учење и истражувачки активности. ULIP се обврзува да обезбеди дека: Сите вработени, студенти, кандидатите за вработување или на студии, visistors и други лица кои се во контакт со ULIP се третирани праведно и имаат еднакви можности, без оглед на раса, националност, етничко потекло, пол, возраст, брачен или родителски статус, штитеник, попреченост , сексуална ориентација, религија, политичко уверување или социјалното потекло. Двата постоечки кадар и студентите, како и кандидатите за вработување или за прием, се третирани праведно и поединци кои се гледаат само на заслуги и со повикување на своите вештини, способности, квалификации, способности и потенцијал. Наставата, учењето и истражувањето се ослободени од сите форми на дискриминација и постојано да се обезбедат еднакви можности. Тоа создава позитивна, инклузивна атмосфера, врз основа на почитување на различноста во рамките ULIP усогласени со сите одредби како што е утврдено во законодавството промовирање на еднаквоста на можностите.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • француската

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: