University Paris 1 Panthéon-Sorbonne

Introduction

Read the Official Description

Париз 1 Универзитет во дваесет и првиот век

Се наоѓа во срцето на Латинскиот кварт, во една од најпознатите славни кампусот на светот го зазема, со други универзитети, престижната згради. Сорбона, Пантеон, Правен факултет, Институт за географија и Институтот за уметност и археологија реорганизира во 1971 година на еден проект, кој ги комбинира модерноста и верноста на својата приказна, Париз 1 е изградена во врска со планот вклучува мултидисциплинарен и иновативни хуманистичките науки, право и економија. Традиционалните обука на Франција најпознатите во историјата, географијата, филозофија, историја на уметност, економија, право и политички науки, постепено се додава нов дисциплини: визуелни уметности, математика применува на општествените науки, друштва за управување, обука за работа во туризмот, културата и комуникација, итн .. Поделба документарен референца, Париз 1 Силите еден од најпрестижните и важни делови во Франција преку повеќе од педесет библиотеки и центри за документација. Во срцето на густа мрежа на меѓународни односи кој ги опфаќа пет континенти, нашиот универзитет игра голема улога во обука на истражувачи, професори, судии, адвокати, бизнисмени и администрација на Франција. Развивање на истражување и обука во многу области на Европа и на меѓународните односи, менаџмент, комуникациски техники, проектот е еден од Париз претставува една од главните европски центри за истражување и познавање на дваесет и првиот век. На Универзитетот Париз 1 во бројки 1603 наставник и наставник-истражувачи и 832 инженери, технички персонал и административен персонал добредојде скоро 40.000 студенти кои спаѓаат меѓу хуманистичките (32%), правни и политички науки (38%), економија и менаџмент (22%), институти и мултидисциплинарен обука (8%).

повеќе од 200 конференции и симпозиуми во организација на годината

14 докторски училишта се состанаа во Колеџот на дипломиран училишта; 350 докторски тези годишно;

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

господар на математички модели во економијата и финансиите (mmef)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

На првата година на студии (Diplôme Универзитетскиот), MMEF - Математички методи во економија и финансии, е [+]

Првата година на Дипломирал студии:

На првата година на студии (Diplôme Универзитетскиот), MMEF - Математички методи во економија и финансии, е една година, со полно работно време, интернационална програма со која се изучува на англиски јазик. Курсевите одговараат на оние кои изучуваат во прва година на студии, кои во Болоња Европски академски систем е прва година М1 на Учителот. Курсевите произлегуваат од претходно постоечките курсеви на универзитетот, со интензивни курсеви по француски јазик.... [-]


Contact
Поштенска адреса
Center Hall
12 Place Panthéon

Paris Cedex 5, 75231 FR
Адреса на локацијата
Center Hall
12 Place Panthéon

Paris, Île-de-France, 75231 FR