Weller International Business School

Introduction

Read the Official Description

Од 1981 година, Велер меѓународна бизнис школа има еден Амбиција: &nbsp Да се ​​обучуваат мажите и жените да станат лидери во можност да управуваат со мулти-културни тимови. Да им помогне да играат клучна улога во светската економска свет. За да се исполни оваа цел, 3 основни вредности: &nbsp • да бидат глобални ориентирана, • да преземат акција, • Да се ​​развие секој потенцијален. &nbsp Нашите курсеви се изучуваат на француски и англиски јазик и споделување на основните принципи и методи кои се користат од страна на сите успешни компании: &nbsp • ориентираност кон извршување, • ЕФИКАСНОСТ управувано, • луѓе ја почитуваат.&nbsp А «човекови Големина» вид на наставата е привилегиран, WIBS и нејзините професори се поврзува субјектите изучува во реалниот свет на најефикасен и ефикасен компании. 3 000 Алумни од Париз, Барселона, Штутгарт, Њујорк и Шангај сега се Директори и врвни извршни директори во Франција и во странство кои работат во различни стопански гранки &nbsp

Гледа 1-year MBAs »

Programs

This school also offers: