University of Neuchâtel

Introduction

Read the Official Description

Стимулирање на животната средина за истражување и учење во Швајцарија

На Универзитетот во Нојшател (UniNE) е меѓународно призната институција, како и Универзитетот на човечката мерка. Со 4380 студенти од Швајцарија и пошироко (речиси 20% од студентите од странство), тоа обезбедува висок квалитет на наставата и поддршка. Диплома и Постдипломски студии се компатибилни со повеќето други европски универзитети и се во согласност со очекувањата на општеството во различни иновативни и врвни полиња.

На половина пат помеѓу Женева и Цирих, во средината на Европа, UniNE е совршено место за оние кои сакаат да учат или да преземе на високо ниво истражување во прекрасна околина, во близина на езерото и планините. Во Neuchâtel, студентите и истражувачите активности се одвиваат во текот на градот, но во различни места во близина. Ова обезбедува близок контакт и меѓусебна помош, особено меѓу почетници и за напредни студенти.

Клучни факти и бројки

4380 студенти речиси 60% од женски пол

552 докторанти повеќе од 40% од надвор од Швајцарија

740 членови на персоналот (FTE еквивалент) од кои речиси 70% се наставници

935 степени доделена во ноември 2011 година

ИСТОРИЈА

На Академија на Нојшател е основана во 1838 година. Тоа се должи на неговото раѓање не само за силна политичка волја да му обезбеди на регионот со висок квалитет на образовна институција, туку и на геологот и палеонтологот Луис Агасиз кои направија значајни научни достигнувања во тоа време. Во 1866 година, Академијата беше составен од Факултетот за ликовни уметности, Факултетот за наука и на Правниот факултет, како и некои институции високо ниво на училиште. Во 1873 година, беше додадена на Богословскиот факултет. Со одлука на Големиот совет од 18 мај 1909 година, Академијата на Нојшател беше официјално основана како на Универзитетот во Нојшател.

Во прилог на преименувањето на институцијата, Законот 1910 за високото образование, создаде бизнис училиште, и даде можност да ја преземе докторски студии во сите факултети студенти. Од своето основање, UniNE секогаш имаат за цел да обезбеди едукација на највисоко можно ниво. скромна големина таа позајмува на динамичност и флексибилност потребни за да се постигне оваа цел.

Зошто да изберете на Универзитетот на Neuchâtel

Посветеност кон инспириран и инспиративна настава

По што се разликува Универзитетот во Нојшател над сè друго е квалитетот на наставниот кадар. Кога вработување, ние се осигура дека секој учител има напредни вештини и меѓународен углед во рамките на неговата или нејзината област на истражување. Како резултат на тоа, нашите професори се многу страстни за она што тие го учат - но тоа не е се. Да учат во UniNE, тие мора да исполнуваат високи педагошки стандарди, така што тие можат да ги споделат своите знаења во еден инспиративен начин за своите студенти.

А брз внимателно преку нашиот експерт "кој е кој" ќе ви помогне да се запознаете со некои од нашите професори.

А соодветен место да учат

За разлика од поголемите универзитети, анонимност не владее со кокошарник на Универзитетот во Нојшател. Напротив, луѓето се запознаат еден со друг - тие дискутираат и размена на идеи, а студентите често работат во нивните наставници надвор од класа. Постои чувство на солидарност и поддршка помеѓу учениците, особено помеѓу напредни студенти и почетници. Ова ви овозможува да се изгради пријателства кои ќе ви трае во текот на својата професионална кариера и вашиот живот надвор од неа.

Единствен наставни методи

На Универзитетот во Нојшател, студентите учествуваат во часови, помагање разбирање и зголемување на ефикасноста на работата. Groupwork, семинари и патувања често се организирани, за разлика од поголемите универзитети во кои тие форми на настава често не се достапни, со оглед дека нагоре од сто студентите ќе можат да присуствуваат на еден курс.

Студентите од целиот свет

На Универзитетот во Нојшател има меѓународен углед: 21% од студентите на телото доаѓа од надвор од Швајцарија (околу 100 националности). Ваквата културна разновидност е во голема предност, како во однос на наставата и атмосфера на кампусот.

Ангажирање на студентите во истражување

Благодарение на релативно малиот обем на Универзитетот во Нојшател, студентите можат да бидат активни учесници, а не само на публиката. Тие се посветени во производство на знаење многу рано во нивните студии. Покрај тоа диплома студентите (во некои области) и мајстор на студентите имаат можност да учествуваат во проекти со докторанти и други истражувачи. Ангажирање господар на студентите во истражување отвора атрактивни можностите за професионален развој. Навистина, многу институти на Универзитетот во Нојшател имаат воспоставено врски со фирми на национално и на меѓународно ниво.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • француската

Гледа MSc » Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во компјутерски науки

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри February 2019 Швајцарија Neuchâtel + 1 more

Заедничка програма помеѓу 3 универзитети им нуди на студентите со широк спектар на курсеви на водечките компании на компјутерски науки истражување и развој. студиите на мајстор на Универзитетот на Neuchâtel се дел од швајцарскиот Заедничката Магистер на науки во компјутерски науки, студиска програма понудена од страна на универзитетите во Берн, Neuchâtel и Фрибург. [+]

Магистер на науки во компјутерски науки

Заедничка програма помеѓу 3 универзитети им нуди на студентите со широк спектар на курсеви на водечките компании на компјутерски науки истражување и развој

студиите на мајстор на Универзитетот на Neuchâtel се дел од швајцарскиот Заедничката Магистер на науки во компјутерски науки, студиска програма понудена од страна на универзитетите во Берн, Neuchâtel и Фрибург.... [-]


Master

Магистер по биологија

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Швајцарија Neuchâtel

Магистер на науки по биологија нуди програма која им овозможува на студентите да изберете нивната област на специјализација и да се здобијат со разновиден спектар на преносливи вештини. [+]

Магистер по биологија

преглед на студии

Магистер на науки по биологија нуди програма која им овозможува на студентите да изберете нивната област на специјализација и да се здобијат со разновиден спектар на преносливи вештини. Овој мајстор започнува со јадро на курсеви, кои ги опфаќа клучните теми во биологијата, со посебен акцент на методолошки и квантитативните аспекти. Мајсторот на програмата се протега во курсеви во седум специјализирани области како претставник на истражувачки теми за кои Институтот за биологија на UniNE е особено познат. Студентите избираат два од специјализации, од кои еден одговара на темата на својата магистерска теза.... [-]


Магистер по психологија

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Швајцарија Neuchâtel

Стекнување на образование и обука за работа и организациска психологија, па како да се разбере и да се справат со различни феномени како што се човечки интеракции на работното место, ефектите на работа поврзани со фактори на вработените, како и ставовите и однесувањата на поединци кон организацијата. [+]

Магистер по психологија

Магистер на науки во психологија, Опција во работа и организациска психологија

Цели

Стекнување на образование и обука за работа и организациска психологија, па како да се разбере и да се справат со различни феномени како што се човечки интеракции на работното место, ефектите на работа поврзани со фактори на вработените, како и ставовите и однесувањата на поединци кон организацијата. Наставната програма се базира на критичко размислување и мајсторство на соодветни методи на анализа.... [-]


Магистер по хидрогеологија и geothermics

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Швајцарија Neuchâtel

Меѓународно признати и акредитиран од страна на Швајцарската Конфедерација, Центарот за хидрогеологија и Geothermics (CHYN) кадар се состои од околу 50 луѓе и е опремен со state-of-the-art објекти за врвни науката и висок квалитет на наставата. [+]

Магистер по хидрогеологија и Geothermics

Врвни науката и висок квалитет на наставата

Меѓународно признати и акредитиран од страна на Швајцарската Конфедерација, Центарот за хидрогеологија и Geothermics (CHYN) кадар се состои од околу 50 луѓе и е опремен со state-of-the-art објекти за врвни науката и висок квалитет на наставата. истражувачки теми на CHYN фокусира на подземни води и извори на енергија, со посебен акцент на фундаментални и применети аспекти на оперативните хидрогеологија, хидро- динамика, hydrochemistry, geochemistry, geothermics, geostatistics и математички моделирање.... [-]


мајстор во јавното мислење и методологијата на истражувањето

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри February 2019 Швајцарија Neuchâtel

Испитувањето на јавното мислење и истражување на социјални, политички и однесувањето на потрошувачите станаа поважни во изминатите неколку години. Во исто време, методи на собирање на податоци, како и техники и алатки за анализа и интерпретација на овие податоци се развиени и станаа посложени. [+]

Мајстор во јавното мислење и истражување Методологија

Цели

Испитувањето на јавното мислење и истражување на социјални, политички и однесувањето на потрошувачите станаа поважни во изминатите неколку години. Во исто време, методи на собирање на податоци, како и техники и алатки за анализа и интерпретација на овие податоци се развиени и станаа посложени. До сега, не универзитетски курсеви се понудени кои се земаат предвид овој развој во широка смисла на зборот. Таму сега е призната потреба за професионалци, кои се способни да се комбинираат силна теоретска, методолошки и техничко знаење на истражувања и кои се згора на тоа свесен за правните прашања поврзани со обработката на податоците.... [-]


Videos

University of Neuchâtel UniNE (presentation video)