Umeå University - Faculty of Science and Technology

Introduction

Read the Official Description

Универзитетот Умеа е основан во 1965 година и е петти најстар универзитет на Шведска. Денес, имаме силно меѓународно и мултикултурно присуство со студенти, наставници и истражувачи од целиот свет. Како еден од водечките сеопфатни универзитети во државата, ние сме живи со ентузијазам, креативност и свежи идеи.

Ние постојано се стремиме кон тоа да бидеме една од најдобрите средини во Скандинавија и Европа за образование , истражување и ангажирање на заедницата што ги задоволува предизвиците на постојано растечкото глобално општество.

Нашите кампуси

Умеа универзитетскиот кампус Умео е главниот кампус и е модериран по моделот на американскиот кампус. Како резултат на тоа, скоро сите курсеви и програми што се изучуваат на англиски јазик се одвиваат на кампусот Умеа или во соседната Универзитетска болница.

Кампус Умео

Всушност постојат два кампуси во Умеа, најголемиот град во северна Шведска. Кампус Умеа е главниот кампус и фокусна центарот на Универзитетот Умеа, а огромното мнозинство на курсеви и програми се одржуваат во многуте згради и објекти. Универзитетската библиотека со 1,2 милиони тома и Универзумот, кампусот центар, со своите пабови, кафулиња, ресторани, книжарници, студентски студиски соби и слично, се наоѓаат и на кампусот Умеа

Умеа уметност кампус

Умеа уметност кампус (констерент кампус) - во моментов во развој - се наоѓа на источната страна на градот од сценската банки на реката Умеа и е во рамките на кратко одење на кампусот Умеа. Тоа е домаќин на Умеа институт за дизајн, Умеа академија за ликовни уметности и нови Умеа школа за архитектура. HUMlab-X, исто така, му е дадено место во овој нов "уметнички кампус", заедно со Билдмусе, музеј на современа уметност и визуелна култура на Универзитетот Умеа.

Кампус Skellefteå и кампус Örnskoldvik

Нашите кампуси во Skellefteå и Örnsköldvik главно нудат програми и курсеви со регионални врски, како со полно работно време, така и со скратено работно време курсеви со побавен студ темпо. Едукативните програми се развиваат и дизајнираат според пописот на потреби со локално или регионално поврзување.

Други проучувачки локации

Универзитетот Умеа исто така има присуство и во многу други градови и општини во северна Шведска, вклучувајќи ги и Ликселе и Кируна. Покрај тоа, илјадници луѓе кои се запишани во нашиот широк избор на курсеви и програми за далечинско образование имаат флексибилност за првично проучување во нивните домашни средини.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health курс » Гледа BScs » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во физика

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 2 more

Мајстор е на програма во физиката е две-годишна студија програмата понудена на англиски јазик од страна на Одделот за физика на Универзитетот Умеа. Програмата, која ... [+]

Мајстор е на програма во физиката

Мајстор е на програма во физиката е две-годишна студија програмата понудена на англиски јазик од страна на Одделот за физика на Универзитетот Умеа. Програмата, која им дава на студентите можност да се здобијат со поширока и подлабока знаења и вештини во еден или повеќе под-области на физиката, е целосно адаптиран на структурата Болоња на високото образование во Европа. Студентите имаат голема слобода да избираат предмети според сопствените интереси и амбиции. За курсеви на англиски, види на линкот курсеви во Програмата менито од десната страна. Некои препорачува специјализации во рамките на програмата се:... [-]


Master

господар во Geoecology

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

На Секторот за екологија и животната средина, науката во Умеа Универзитетот нуди 2 години Магистер на науки програма за студентите кои би сакале да се специјализираат во Geoecology. [+]

Мајстор е на програма во Geoecology

На Секторот за екологија и животната средина, науката во Умеа Универзитетот нуди 2 години Магистер на науки програма за студентите кои би сакале да се специјализираат во Geoecology. Geoecology интегрира областа на науки за земјата и екологија. Со акцент на нордиските пејзаж, ќе учат природни земјени процеси, климатските промени и ефектите од антропогеното влијание, како што се искористување на ресурси и загадувањето. Овие процеси резултира со подинамичен животната средина од она што е општо признати, и ќе се развие свест за животната средина промени на временските рокови од години на со милениуми.... [-]


господар во животната средина хемија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Умеа Универзитетот нуди господар во животната средина Хемија. Обуката ги опфаќа повеќето животната средина хемиски теми и дава подлабоко разбирање на органски и [+]

Програмата Магистер по хемија на животната средина

Умеа Универзитетот нуди господар во животната средина Хемија. Обуката ги опфаќа повеќето животната средина хемиски теми и дава подлабоко разбирање на органски и неоргански загадувачи појава, потекло и процеси во биота, почвата, воздухот и водата, како што се транспорт, дистрибуција, трансформирање и достапност на животната средина. Обуката првенствено се фокусира на напредни методологии за хемиска анализа и моделирање на животната средина хемиски и биогеохемиските процеси.... [-]


господар во компјутерската наука и инженерство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Компјутерска наука и инженерство (CS & Е) е област на знаење која има за цел развој на методи кои се потпираат на компјутери и математика да ... [+]

Мајстор е на програма во компјутерската наука и инженерство

Компјутерска наука и инженерство (CS & E) е поле на знаење кое има за цел развој на методи кои се потпираат на компјутери и математика за моделирање, симулирање и визуелизација на разни видови системи. CS & E комбинира неколку различни дисциплини, како што се компјутерски науки, вклучувајќи нумеричка анализа, применета математика, физика и технологија. Апликациите се буквално се најдат насекаде. Тие често се справи со сложените и / или комплексни системи, и често имаат потреба од менаџмент и анализа на големи збирки на податоци. Апликации вклучуваат анализа на слики, оптимизација на индустриски процеси, web-базирани пребарување на информации, анализа на ризик, механизмот зад aurora borealis, цените на финансиски деривати, компјутерски игри, и специјални ефекти во филмови.... [-]


господар во растенијата и шума биотехнологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Растенијата биотехнологија станува важно како средство за решавање на некои од глобалните проблеми поврзани со храна, гориво и екосистем управување во животната средина ... [+]

Мајстор е на програма во растенијата и шума биотехнологија

Растенијата биотехнологија станува важно како средство за решавање на некои од глобалните проблеми поврзани со храна, гориво и екосистем управување со еколошки и одржлив начин. Магистер на науки во Програмата за растенијата и шума биотехнологија нуди на студентите специјализирана надлежност и вештини да го признае, се разбере и да се најдат решенија за овие предизвици. На програмата е базирана на сет на координирани курсеви кои заедно изнесува 80 кредити (120 ЕКТС-кредити) се шири во текот на две години. Up-to-date знаење е предвидено за фабрика мобилен и молекуларна биологија како и раст на растенијата и развој. Ова се применува во областа на одгледување, биотехнологија и функционална генетиката. Програмата е организирана од страна на Одделот за растителна физиологија (Умеа Универзитетот) и на Катедрата за шумите генетика и физиологија на растенијата (шведскиот универзитет за земјоделски науки), кои заедно ја формираат научен центар Умеа растенијата (UPSC). Образование е укотвен околу различни истражувачки теми на UPSC.... [-]


господар во роботика и контрола

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Програмата Магистер за роботика и контрола обезбедува сеопфатна основа за професионална кариера во областа на роботиката. [+]

И мајстор 'програма за роботика и контрола

Програмата Магистер за роботика и контрола обезбедува сеопфатна основа за професионална кариера во областа на роботиката. Програмата е интердисциплинарна, покривајќи роботика во врска со двете вештачка интелигенција и системите за контрола, со придонеси главно од одделенијата за компјутер наука и применета физика и електроника.

... [-]

Магистер по архитектура и урбан дизајн

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Umeå

Дали сакате да учествувате во дизајнирање на одржлива архитектура и развој на општествено праведни градови за иднината? Програмата Магистер по архитектура и урбан дизајн функционира помеѓу уметничкото и научното поле на знаењето. Програмата се карактеризира со постојан фокус на одржливост и има истражувачки и експериментален профил со наставници од целиот свет. [+]

Магистер по архитектура и урбан дизајн

Дали сакате да учествувате во дизајнирање на одржлива архитектура и развој на општествено праведни градови за иднината? Програмата Магистер по архитектура и урбан дизајн функционира помеѓу уметничкото и научното поле на знаењето. Програмата се карактеризира со постојан фокус на одржливост и има истражувачки и експериментален профил со наставници од целиот свет.... [-]


Магистер по хемија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Умеа Универзитетот нуди две години Мајстор програма за хемија со оглед на англиски јазик со три профили на; Животната средина хемија, медицинска хемија, протеини хемија. Тоа е можно да се организираме за една година магистрирал. [+]

Мајстор е на програма во хемија

Умеа Универзитетот нуди две години Мајстор програма за хемија со оглед на англиски јазик со три профили:

Животната средина хемија, Медицинска хемија, Протеини хемија.

Програма за хемија има за цел да обезбеди знаења и вештини за решавање на проблеми и критичко оценување хемија поврзани. Ќе научите како да ги собере, анализира, критички осврт, и да ги презентираат научни текстови и ваши податоци.... [-]


Магистратура по компјутерски науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Нашиот мајстор програма во компјутер наука е насочена кон студентите кои сакаат да ги развие длабоко разбирање на полето, ... [+]

Нашиот мајстор програма во компјутер наука е насочена кон студентите кои сакаат да ги развие длабоко разбирање на полето, заедно со научни став карактеризира со логично размислување и критичка анализа. Ние сакаме да бидете сигурни дека можете да не само што се повторува и се однесуваат на фактите што сте го научиле, но и проширување на знаењето со цртање свој заклучоци. Во најдобар случај, ова ќе ви овозможи да го продолжите вашето образование на д-р програма во Умеа Универзитетот или на некое друго место. Во најмала рака, треба да се стекнат со знаења и вештини што е можно за да работат со предизвик научни проблеми во индустриско истражување и развој. Нашите учители, кои во исто време се успешни научници во областа тие учат, ќе ви помогне да се постигне оваа цел.... [-]


мајстор во екологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Ова е образование за вас кои имаат диплома по биологија и сакате да добиете повеќе напредни знаења во екологијата да ги зголемите вашите можности да добијат ... [+]

Мајстор е на програма во Екологија

Ова е образование за вас кои имаат диплома по биологија и сакате да добиете повеќе напредни знаења во екологијата да ги зголемите вашите можности да добијат напредни работа во компаниите и владите или заслуга се за идните студии како студент д-р. Господар на програмата во екологијата ќе ви даде напредно познавање на еколошки теорија што е потребно за планирање и извршување на истражување и заштита на природата. Образование е тесно поврзан со истражувањето спроведено на одделот за екологија и животната средина, науката. Повеќето од практични вежби се фокусирани на северниот дел на екосистемите, но образованието е уште многу меѓународни бидејќи општата теорија и глобални еколошки проблеми како прекумерниот риболов, шумарството, реката прописи, загадувањето и климатските промени се централни теми во многу курсеви. Образование дава вештини за идентификување и карактеризираат еколошки проблеми планирање и извршување на испитувања и ги утврди и проучи биолошки материјал. Исто така, ќе научат како да ги анализираат податоците статистички и како да се претстават и да ги интерпретираат резултатите во извештајот. Сите курсеви во Господарот на програмата се дадени на англиски.... [-]


мајстор во молекуларна биологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Umeå Skellefteå + 1 more

Денешна молекуларни биолози сега имаат на располагање голема молекуларна алатникот способни за преземање на и да одговори на повеќето биолошки проблеми. Ако Вашата желба е за да влезат во еден господар [+]

Мајстор е на програма во молекуларна биологија

Денешна молекуларни биолози сега имаат на располагање голема молекуларна алатникот способни за преземање на и да одговори на повеќето биолошки проблеми. Ако Вашата желба е за да влезат во господар на програмата, која е во првите редови на презентирање возбудливи научни откритија, во господар на програмата во молекуларна биологија на Универзитетот Умеа е за вас. Господарот на програмата во молекуларната биологија, Умеа, е напредна 2-годишно 120 ЕКТС кредити образование. Тоа е загарантирана да се обучуваат во широк спектар на алатки потребни за истражување на state-of-the-art молекуларна биологија. Нашите курсеви се обично вклучуваат предавања и групни разговори, како и семинари, пишување извештај, производство на податоци и вежби анализа. Да го зголеми вашиот образовни искуства, обука е намерно се одржа во класа мали димензии и се води од страна на меѓународно истакнати научници. Поголемиот дел од курсевите се одржи важен акцент на релевантни рацете на експериментални обука во модерната молекуларна техники. Наставната програма вклучува напредни курсеви по молекуларна биологија и молекуларната генетика и неколку изборни предмети во рамките на сродни дисциплини како што се биохемија, молекуларна биологија на растенијата, Инфекција биологија и Тумор биологија. Друга забележлива карактеристика на оваа програма е можност да се претстават на продолжен фаза на интензивна и стратешки теоретска и практична обука во активен истражувачка лабораторија на свој избор. Оваа обука во форма на магистерска теза проекти во молекуларната биологија обезбедува потребното знаење за да преминете од програмата. Проекти се обично се врши во една локална група за истражување на Универзитетот... [-]


Contact
Адреса на локацијата
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

Umeå, Västerbotten County, SE-901 87 SE
Адреса на локацијата
Campus Skellefteå
Building C on campus,
Bockholmsvägen 23

Skellefteå, Västerbotten County, SE-931 87 SE