Universidad Pontificia Comillas

Introduction

Read the Official Description

Pontificia Universidad Comillas ICAI-ICADE прифаќа и поддржува дефиниција на Универзитетот утврдени со "Магна картата на Универзитетот", потпишан во Болоња во 1988 година: "...

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа Online Bachelor » Гледа Online Masters » Гледа Health Master » Гледа Health Bachelor » Гледа 1-year MBAs » Гледа Law LLB » Гледа Diplomas » Гледа Bachelor » Гледа EMBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистерски степен во стручни расудување и пастирска грижа

Студии врз за студентски град Дел-студии 3 години September 2019 Шпанија Madrid

Институтот нуди диплома приватен мајстор во стручно расудување и старателска грижа, во соработка со Факултетот за Formators на духовност центар San Ignacio во Саламанка. Целта на овој м-р е да се сеопфатно ги подготви студентите да се обезбеди формирање во религиозни заедници и други тековни начини на живот во Црквата, помагајќи им да се спознае и згрижување во нив силно чувство на лојалност кон нивните стручни обврски. Како таква, таа е наменета за свештениците, верски браќа и сестри и лаици и laywomen кој игра директна улога во стручното унапредување, формирање или заштита. [+]

Магистрирал во стручно расудување и старателска грижа

Институтот нуди диплома приватен мајстор во стручно расудување и старателска грижа, во соработка со Факултетот за Formators на духовност центар San Ignacio во Саламанка. Целта на овој м-р е да се сеопфатно ги подготви студентите да се обезбеди формирање во религиозни заедници и други тековни начини на живот во Црквата, помагајќи им да се спознае и згрижување во нив силно чувство на лојалност кон нивните стручни обврски. Како таква, таа е наменета за свештениците, верски браќа и сестри и лаици и laywomen кој игра директна улога во стручното унапредување, формирање или заштита. Таа, исто така е наменета за луѓе кои се вклучени во процесот на формирање на личните преку водечки духовни вежби, кои нудат духовна насока или обезбедување на формирање во пастирска грижа.... [-]


Master

Licentiate диплома во свето теологијата (STL)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

Носител на студии во Светото Богословски е на постдипломски програма (магистер по теологија). Како таква, на одредено ниво на знаење и вештини од претходните студии (диплома во Светото богословие (СТ), мајстор 's степен во Божество и еквиваленти) се очекува. Студентите ќе се фокусира на нивните студии за одредена област на интерес во рамките на различни области на католичката теологија. Курсот е структуриран според две години цикличен план. [+]

Носител на диплома диплома во Светото богословие (STL)

Носител на студии во Светото Богословски е на постдипломски програма (магистер по теологија). Како таква, на одредено ниво на знаење и вештини од претходните студии (диплома во Светото богословие (СТ), мајстор 's степен во Божество и еквиваленти) се очекува. Студентите ќе се фокусира на нивните студии за одредена област на интерес во рамките на различни области на католичката теологија. Курсот е структуриран според две години цикличен план.... [-]


господар 's степен во индустриски инженеринг (MII)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

М-р во индустриско инженерство продолжува со над 100-годишната традиција на ICAI Факултетот за инженерство, адаптирање на општество во кое интернационализација и комуникациски и лидерски вештини се неопходни за постигнување на професионален успех. Тоа е комбинација на општа обука која се применува на многу индустриски и бизнис сектори со специфични знаења на овој специјалист област, и сето тоа преку програмата практика базирана во кои студентите ќе игра водечка улога. Сеопфатна обука и интернационализација се две посебни карактеристики на програмата. [+]

Магистрирал во индустриско инженерство (MII)

М-р во индустриско инженерство продолжува со над 100-годишната традиција на ICAI Факултетот за инженерство, адаптирање на општество во кое интернационализација и комуникациски и лидерски вештини се неопходни за постигнување на професионален успех. Тоа е комбинација на општа обука која се применува на многу индустриски и бизнис сектори со специфични знаења на овој специјалист област, и сето тоа преку програмата практика базирана во кои студентите ќе игра водечка улога. Сеопфатна обука и интернационализација се две посебни карактеристики на програмата.... [-]


господар 's степен во индустриски инженеринг, како и официјалниот магистратура во железничкиот систем (MII-MSF) двојно-степен програма

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

Овој комбиниран програма мајстор е составен од м-р во индустриско инженерство и магистер по железнички системи (MSF). Се подготвува студентите со општи индустриски инженеринг вештини, додека, исто така, нудат повеќе специјализирана обука за да се произведе постдипломски експерти во иновациите и развојот на железничкиот систем. [+]

Магистрирал во индустриско инженерство и Службен магистер по железнички системи (MII-MSF) Двоен степен програма

Овој комбиниран програма мајстор е составен од м-р во индустриско инженерство и магистер по железнички системи (MSF). Се подготвува студентите со општи индустриски инженеринг вештини, додека, исто така, нудат повеќе специјализирана обука за да се произведе постдипломски експерти во иновациите и развојот на железничкиот систем.... [-]


господар 's степен во индустриски инженеринг, како и официјалниот магистратура во индустријата на електрична енергија (MII-mepi) програма двојно-степен

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

Овој комбиниран програма мајстор е составен од м-р во индустриско инженерство и м-р во Електростопанство (MEPI). Таа е идеална за студентите кои, во прилог на стекнување на вештини потребни за да работат како професионални индустриски инженери, исто така, сакаат да го дополни нивната обука со знаење во длабочина на економски, регулаторните и технолошките аспекти на нови области во електрична енергија индустрија . [+]

Магистрирал во индустриско инженерство и Службен магистрирал во Електростопанство (MII-MEPI) Двојно-степен програма

Овој комбиниран програма мајстор е составен од м-р во индустриско инженерство и м-р во Електростопанство (MEPI). Таа е идеална за студентите кои, во прилог на стекнување на вештини потребни за да работат како професионални индустриски инженери, исто така, сакаат да го дополни нивната обука со знаење во длабочина на економски, регулаторните и технолошките аспекти на нови области во електрична енергија индустрија .... [-]


господар 's степен во индустриски инженеринг и МБА (MII-МБА) на програмата двојно-степен

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

На програмата MEM (Учителот од Инженеринг менаџмент) е составен од м-р во индустриско инженерство и Магистер по бизнис администрација (MBA). Целта на оваа програма е да ги обучи новите лидери на 21-от век индустрија. Оваа програма, една од првите постдипломски студии во Европа да се комбинираат инженеринг, технологија и бизнис администрација, се заснова на истите принципи кои инспирирани членовите на американскиот конзорциум MEMPC. [+]

Магистрирал во индустриско инженерство и МБА (MII-МБА) на програмата двојно-степен

На програмата MEM (Учителот од Инженеринг менаџмент) е составен од м-р во индустриско инженерство и Магистер по бизнис администрација (MBA). Целта на оваа програма е да ги обучи новите лидери на 21-от век индустрија. Оваа програма, една од првите постдипломски студии во Европа да се комбинираат инженеринг, технологија и бизнис администрација, се заснова на истите принципи кои инспирирани членовите на американскиот конзорциум MEMPC.... [-]


господар 's степен во индустријата на електрична енергија (mepi)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Madrid

Степен Службен мајстор во Електростопанство ги воведува студентите на техничките и економските аспекти на овој нов сектор за период од една година. Првенствено врз основа на основните инженеринг обука, но, исто така, наменета за студентите од други дисциплини кои се подготвени да направат дополнителни напори, диплома студентите мајстор ќе се здобијат со во-длабочината на знаење на економски, законски и технолошките основи на нови области како што се применуваат во компании и организации во овој сектор. Тие ќе се стекнат директно искуство од неговата примена преку еден-на-еден надгледувана работа (проект на мајсторот) во една од организациите, компаниите или на Институтот за истражување во технологија на нашиот универзитет. [+]

Магистрирал во Електростопанство (MEPI)

електроенергетскиот сектор претрпе серија важни регулаторни промени во последниве години, како во Шпанија и во другите земји од светот. Овие промени довеле до создавање на организиран пазар на електрична енергија (производство и комерцијализација) и потребата да се дизајнира и прилагодат на прописите кои се однесуваат на овие и на други бизниси (како што се транспорт и дистрибуција) на новите предизвици, тие си имаат поставено. Покрај тоа, секторот на електрична енергија е во процес на значајни технолошки промени (Зголемување на пенетрација на обновливите извори на енергија, активно управување на побарувачката, развој на интелигентни мрежи, итн) и тоа е без сомнение една од главните сектори во рамките на глобалната енергија пејзаж.... [-]


господар 's степен во меѓународната развојна соработка

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Madrid

Степен Службен мајстор во развој на меѓународната соработка caters на потребата за квалификувани професионалци во различни области поврзани со развој на соработката, вклучува многу различни области, и бара специфични и сложени подготовка и обука. степен програма возови нашиот мајстор и ги подготвува студентите, така што тие може успешно да се спроведе нивната професионална кариера во областа на развој на меѓународната соработка. [+]

Магистрирал во развој на меѓународната соработка

Степен Службен мајстор во развој на меѓународната соработка е предава на Универзитетот Институтот за студии за миграција (IUEM) за шеснаесет години и тоа е еден од официјалните програми Comillas Понтификалниот Универзитетот од академската година 2008-2009.

Универзитетот Институтот за студии на миграцијата има поминато во производство на овој пат високо обучени професионалци да се вклучат во областа на развој на меѓународната соработка. Нашите дипломирани студенти во моментов се одржи позиции во јавниот и приватниот сектор тела и агенции, со изобилство на пример за тоа (види кариера).... [-]


господар 's степен во човечките ресурси (murh)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Шпанија Madrid

Програмата Магистер одговори на зголемената побарувачка од голем број организации и компании кои сметаат дека нивните човечки капитал за да им биде највредното, а често и незаменлив, предност. со што се управување со луѓе станува стратешки и клучна работа која е директно поврзана со бизнис резултати. [+]

Магистрирал во управување со хумани ресурси (MURH)

Службен мајстор во управување со хумани ресурси програма е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација, и Факултетот за хуманистички и општествени науки, во Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку ICADE бизнис.

Програмата Магистер одговори на зголемената побарувачка од голем број организации и компании кои сметаат дека нивните човечки капитал за да им биде највредното, а често и незаменлив, предност. со што се управување со луѓе станува стратешки и клучна работа која е директно поврзана со бизнис резултати.... [-]


господар во меѓународниот менаџмент, индустриски проект (mdipi) (заедно со ICAI училиште)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Comillas Папскиот универзитет и Gestamp нудат оваа иновативна Магистер по меѓународна управување со проекти во автомобилската индустрија, со комбинирање на академски совршеност со индустриски и интернационализација искуство. На Pontificia Universidad Comillas и Gestamp се нудат овој мајстор, со цел да одговори на потребата за развој на професионалци, кои се изложени на меѓународниот проект менаџмент во автомобилскиот сектор. [+]

Магистер по меѓународна Индустриски управување со проекти (MDIPI) (заедно со ICAI Школа за инженерство)

Comillas Папскиот универзитет и Gestamp нудат оваа иновативна Магистер по меѓународна управување со проекти во автомобилската индустрија, со комбинирање на академски совршеност со индустриски и интернационализација искуство.

На Pontificia Universidad Comillas и Gestamp се нудат овој мајстор, со цел да одговори на потребата за развој на професионалци, кои се изложени на меѓународниот проект менаџмент во автомобилскиот сектор.... [-]


Магистерски степен во меѓународните и Европската бизнис закон

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Madrid

Степен Службен Магистер во меѓународни и европски бизнис Законот е прилагодена на потребите на во-куќа и надворешни советници на компании кои работат на меѓународно ниво во областа на Европската унија. Носителите на овој степен ќе биде во добра позиција да бараат работа како правен советник на мултинационалните компании со меѓународните активности во сите индустрии. Покрај тоа, студентите ќе имаат корист од пристапот до услугите и до базенот на понуди за работа на службата за вработување на Pontificia Universidad Comillas. [+]

Магистрирал во меѓународни и европски бизнис закон

Степен Службен Магистер во меѓународни и европски бизнис Законот нуди:

Можности да преземе стажирање во престижни фирми закон шпански, Велика Британија и САД во Мадрид. Посета на Брисел и Луксембург да се сретне со креаторите на политиката на Европската унија и да присуствуваат на Европскиот суд на правдата расправа. Шпански класи на јазик Институт Pontificia Universidad Comillas. Семинари, менторство и можности за мрежно поврзување со водечките шпански и европски правни професионалци. Посети на правни фирми и важни шпански и европски правни институции. А навистина глобална и практичен пристап, бидејќи нејзината програма е целосно дизајнирана врз основа на меѓународните и правото на ЕУ и посебно прилагодени на потребите на меѓународниот бизнис и трансакции. А факултет составен од врвни професори и адвокати од различни земји во рамките на Европската унија. Прием ... [-]

Магистерски степен во меѓународните односи: економија, политика и со закон

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Службен Магистрирал во меѓународни односи: Економија, политика и Законот е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација и од страна на Факултетот за правни науки при Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку Центарот за правна иновации во закон. ICADE е веројатно повеќето меѓународни универзитет во шпански со глобална мрежа на програми за размена фали партнери на голем углед и репутација. [+]

Степен Магистер во меѓународни односи: Економија, политика и Законот

Службен Магистрирал во меѓународни односи: Економија, политика и Законот е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација и од страна на Факултетот за правни науки при Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку Центарот за правна иновации во закон.

ICADE е веројатно повеќето меѓународни универзитет во шпански со глобална мрежа на програми за размена фали партнери на голем углед и репутација.... [-]


Магистерски степен во наставата задолжително средно и предуниверзитетското образование

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Службен мајстор во настава задолжително средно и предуниверзитетското образование квалификува на нашите студенти да учат во овие две нивоа на образование, а од академската 2009-2010 година, таа е предуслов да учат во задолжителното средно образование и претходно -university образование. [+]

Магистрирал во настава задолжително средно и предуниверзитетското образование

Службен мајстор во настава задолжително средно и предуниверзитетското образование квалификува на нашите студенти да учат во овие две нивоа на образование, а од академската 2009-2010 година, таа е предуслов да учат во задолжителното средно образование и претходно -university образование. Целта на програмата овој мајстор е да се дополни на обука поминале во диплома или Носител на диплома во која било од наставно-специфични предмети. Со ова на ум, ние нудиме на нашите студенти со солидна обука во психологијата на адолесценцијата, наставни методи, законодавството за образование, познавање и користење на технолошките ресурси, се фокусира на разновидност, вежби и образовна организација, сите врамени во контекст на соработка и тимска работа помеѓу наставниците.... [-]


Магистерски степен во поморски закон и бизнис (mndm)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Оваа 34-то издание на степен на мајстор во Испорака Бизнис и морско право се учи како заедничка програма помеѓу шпанското Поморски институт (ИПИ) и бизнис школа ICADE во Comillas Папскиот универзитет. Курсот одговара на растечката глобална потреба за специјалисти во областа на морските законот и бизнис, и е наменета за сите бизниси кои се вклучени во овие активности. [+]

Магистерски студии по морско право и бизнис (MNDM)

Оваа 34-то издание на степен на мајстор во Испорака Бизнис и морско право се учи како заедничка програма помеѓу шпанското Поморски институт (ИПИ) и бизнис школа ICADE во Comillas Папскиот универзитет.

Курсот одговара на растечката глобална потреба за специјалисти во областа на морските законот и бизнис, и е наменета за сите бизниси кои се вклучени во овие активности.... [-]


Магистерски степен во телекомуникациски инженеринг (МИТ)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

Целта на мајстор 's степен во телекомуникациски инженеринг е да се подготви инженери ICAI како лидер на секторот за наредните години. Господарот на програмата ги комбинира технички знаења со повеќе generalistic образование, се применуваат на многу индустриски сектори и компании, со помош на многу практична настава, каде што студентот е во центарот на сцената. На програмата се прилагодат на општеството во кое интернационализација, skils комуникација и лидерство се неопходни за професионален успех. [+]

Магистерски степен во телекомуникациски инженеринг (МИТ)

Во рамките на програмата во телекомуникациски инженеринг, мајстор 's степен во телекомуникациски инженеринг (МИТ) претставува постдипломски академски период:

Целта на мајстор 's степен во телекомуникациски инженеринг е да се подготви инженери ICAI како лидер на секторот за наредните години. Господарот на програмата ги комбинира технички знаења со повеќе generalistic образование, се применуваат на многу индустриски сектори и компании, со помош на многу практична настава, каде што студентот е во центарот на сцената. На програмата се прилагодат на општеството во кое интернационализација, skils комуникација и лидерство се неопходни за професионален успех.... [-]


Магистерски степен во телекомуникациски инженеринг и МБА (МИТ-МБА) на програмата двојно-степен

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Madrid

На програмата MEM (Учителот од Инженеринг менаџмент) е составен од м-р во телекомуникациски инженеринг и магистер по бизнис администрација (MBA). Целта на оваа програма е да ги обучи новите лидери на секторот за 21-от век ИКТ. Оваа програма, една од првите постдипломски студии во Европа да се комбинираат инженеринг, технологија и бизнис администрација, се заснова на истите принципи кои инспирирани членовите на американскиот конзорциум MEMPC. [+]

Магистерски степен во телекомуникациски инженеринг и МБА (МИТ-МБА) на програмата двојно-степен

На програмата MEM (Учителот од Инженеринг менаџмент) е составен од м-р во телекомуникациски инженеринг и магистер по бизнис администрација (MBA). Целта на оваа програма е да ги обучи новите лидери на секторот за 21-от век ИКТ. Оваа програма, една од првите постдипломски студии во Европа да се комбинираат инженеринг, технологија и бизнис администрација, се заснова на истите принципи кои инспирирани членовите на американскиот конзорциум MEMPC.... [-]


Магистерски степен во филозофија: човечката состојба и трансценденција

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 3 години September 2019 Шпанија Madrid + 1 more

Овој мајстор на предизвикот на размислување човештвото на радикален начин со нејзините светлини и сенки, се обидува да критички да ги анализираат она што одговори може да се даде на различни кризи на значењето на кои ние сме современици е предложен. Да го направите ова, се истражуваат голем потенцијал на филозофската антропологија, етика, естетика, феноменологијата на религијата, филозофијата на науката и јазикот и метафизика придонесе за развој на обновениот и длабоко разбирање на човечката состојба и можностите за нивната отвореност за трансценденција. [+]

Магистер по филозофија: човечката состојба и трансценденција

Во комплексниот свет во кој живееме, повеќе различни и се спротивстави на прашањето за значењето одговори понекогаш се јавуваат. Ние веруваме дека тоа е итно да се анализира на вистината за она што се верува и да ги испита она што е основа на човековото достоинство. Овој мајстор на предизвикот на размислување човештвото на радикален начин со нејзините светлини и сенки, се обидува да критички да ги анализираат она што одговори може да се даде на различни кризи на значењето на кои ние сме современици е предложен. Да го направите ова, се истражуваат голем потенцијал на филозофската антропологија, етика, естетика, феноменологијата на религијата, филозофијата на науката и јазикот и метафизика придонесе за развој на обновениот и длабоко разбирање на човечката состојба и можностите за нивната отвореност за трансценденција.... [-]


магистратура во маркетинг (mmkt)

Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци October 2019 Шпанија Madrid

Службен магистер по маркетинг (магистер по маркетинг) е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација на Comillas Папскиот универзитет преку ICADE бизнис. Ова официјалната програма нуди специјализирани обуки за да успешно води професионална кариера во областа на маркетинг, продажба и истражување на пазарот. [+]

Магистерски студии по маркетинг (MMKT)

Службен магистер по маркетинг (магистер по маркетинг) е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација на Comillas Папскиот универзитет преку ICADE бизнис.

Ова официјалната програма нуди специјализирани обуки за да успешно води професионална кариера во областа на маркетинг, продажба и истражување на пазарот.

Програмата е речиси целосно се предава на англиски јазик со оглед на тоа заврши надлежност во овој јазик е суштински услов за влез на пазарот на трудот и да се развие кариера. Некои семинари, предавања или материјали можат да се доставуваат на шпански.... [-]


магистратура за прием во бар (icade)

Студии врз за студентски град 15 месеци October 2019 Шпанија Madrid

А досие на повеќе од педесет години обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на програмата овој мајстор во Comillas Понтификалниот Универзитетот на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на степенот на програмата, како на пример фактот дека тоа обезбедува практичен аспект на правната пракса, на ниво на перфекција и огромно искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и на официјалната во- стажирање модул компанија која ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во повеќето реномирани фирми, институции и компании. [+]

Магистерски студии за прием во Бар (ICADE)

А досие на повеќе од педесет години обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на програмата овој мајстор во Comillas Понтификалниот Универзитетот на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на степенот на програмата, како на пример фактот дека тоа обезбедува практичен аспект на правната пракса, на ниво на перфекција и огромно искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и на официјалната во- стажирање модул компанија која ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во повеќето реномирани фирми, институции и компании.... [-]


магистратура за прием во бар + магистерска диплома во глобалниот бизнис закон (icade-ESADE)

Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци October 2019 Шпанија Madrid

На долг евиденцијата на ICADE Правниот факултет и на Шпанија на Правниот факултет во обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на оваа програма на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на програмата за двојна диплома, како на пример фактот дека тоа обезбедува перспектива на правната практика во контекст на глобализираната економија, еминентно практична обука, на ниво на перфекција и огромното искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и стажирање модул официјален во компанијата што ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во најреномираните фирми, институции и компании. [+]

Степен Магистер за прием на степенот на Адвокатската + мајстор во Глобална Бизнис Законот (ICADE-ESADE)

На долг евиденцијата на ICADE Правниот факултет и на Шпанија на Правниот факултет во обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на оваа програма на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на програмата за двојна диплома, како на пример фактот дека тоа обезбедува перспектива на правната практика во контекст на глобализираната економија, еминентно практична обука, на ниво на перфекција и огромното искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и стажирање модул официјален во компанијата што ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во најреномираните фирми, институции и компании.... [-]


магистратура за прием во бар + магистрирал во даночни совети (icade-ESADE)

Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци October 2019 Шпанија Madrid

На долг евиденцијата на ICADE Правниот факултет и на Шпанија на Правниот факултет во обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на оваа програма на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на програмата за двојна диплома, како на пример фактот дека тоа обезбедува перспектива на правната практика во контекст на глобализираната економија, еминентно практична обука, на ниво на перфекција и огромното искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и стажирање модул официјален во компанијата што ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во најреномираните фирми, институции и компании. [+]

Степен Мајстор за прием во Бар + магистрирал во даночни совети (ICADE-ESADE)

На долг евиденцијата на ICADE Правниот факултет и на Шпанија на Правниот факултет во обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на оваа програма на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на програмата за двојна диплома, како на пример фактот дека тоа обезбедува перспектива на правната практика во контекст на глобализираната економија, еминентно практична обука, на ниво на перфекција и огромното искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и стажирање модул официјален во компанијата што ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во најреномираните фирми, институции и компании.... [-]


магистратура за прием во бар + официјална господар 's степен во Законот за трговски друштва (icade-Deusto)

Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци October 2019 Шпанија Madrid

А досие на повеќе од педесет години обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на програмата овој мајстор во Comillas Понтификалниот Универзитетот на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на степенот на програмата, како на пример фактот дека тоа обезбедува практичен аспект на правната пракса, на ниво на перфекција и огромно искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и на официјалната во- стажирање модул компанија која ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во повеќето реномирани фирми, институции и компании. [+]

Магистерски студии за прием во Бар + Службен Магистер во корпоративното право (ICADE-Deusto)

А досие на повеќе од педесет години обука на правни професионалци со највисоко ниво на квалитет и етички вредности, како во однос на додипломски и постдипломски студии, во доволна мера го одобри изборот на програмата овој мајстор во Comillas Понтификалниот Универзитетот на студентите. Тоа е исто така вреди да се напомене некои други предности на степенот на програмата, како на пример фактот дека тоа обезбедува практичен аспект на правната пракса, на ниво на перфекција и огромно искуство на предавачите кои се дел од персоналот на факултетот и на официјалната во- стажирање модул компанија која ќе им овозможи на нашите студенти да се здобијат со работно искуство во повеќето реномирани фирми, институции и компании.... [-]


магистратура за прием во бар + официјална господар 's степен во областа на интелектуалната сопственост

Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци October 2019 Шпанија Madrid

Со оглед на новите услови за практика на правото, на Правниот факултет предложи истовремено извршуваат две дополнителни програми на магистерски студии, со цел да ги задоволи ова барање. Ова значи дека дипломираните студенти од студии на диплома по право мора да учат Службен мајстор за прием во Бар, генералист програма која им обезбедува со обука потребно да се вклучат во различните постојни законски постапки. Покрај тоа, овие околности се подигне професионален интерес да се специјализираат во интелектуална сопственост. [+]

Степен Магистер за прием на степенот на Адвокатската + Службен мајстор на интелектуалната сопственост

Со оглед на новите услови за практика на правото, на Правниот факултет предложи истовремено извршуваат две дополнителни програми на магистерски студии, со цел да ги задоволи ова барање. Ова значи дека дипломираните студенти од студии на диплома по право мора да учат Службен мајстор за прием во Бар, генералист програма која им обезбедува со обука потребно да се вклучат во различните постојни законски постапки. Покрај тоа, овие околности се подигне професионален интерес да се специјализираат во интелектуална сопственост.... [-]


магистрирал во Ignatian духовност

Студии врз за студентски град Дел-студии 1 година September 2019 Шпанија Madrid

Зошто да студирате Ignatian духовност? Мултидисциплинарна програма со избалансиран пристап кој ги опфаќа историјата, антропологијата, теологија и духовност како комплементарни перспективи за сеопфатна разбирање на Ignatian charism. Можност да го прочитате вистински основните документи на Ignatian извори и да го одразуваат "на нив да се задржи учење денес. Средба со нашиот тим на професори, кои се признати експерти во 'Ignatian духовност, ќе помогне во понатамошната што истражуваат на повеќето фундаментални аспекти од нашиот идентитет. [+]

Магистрирал во Ignatian духовност

Охрабрен од зборовите на папата Бенедикт Шеснаесетти на 35-тиот генерален Конгрегацијата (21/02/08) "на Друштвото на Исус треба да продолжи со формирање на своите членови со големо внимание на науки и доблест, не се придржува за просечност". Comillas Понтификалниот Универзитетот се стреми да понудат таква програма за обука во Ignatian теми на сите членови на семејството Ignatian / заедница, како и за сите оние кои сакаат да ги продлабочат своите charism и духовност.... [-]


магистрирал во биоетиката

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Степен Службен мајстор во Биоетиката е една од најзначајните активности организирани од страна на претседателот во Биоетика. Овој стол е една од најпознатите пионерски во Шпанија и го води поле во однос на Биоетика настава, истражување и публикации. Таа е основана во 1997-1998 академска година од П. Хавиер Gafo С.Ј. и има за цел да обезбеди професионална обука за луѓе кои сакаат да се специјализираат во биоетиката, дали да седат на здравствените етика комитети, во приватни и јавни болници, или да работат во биоетиката поврзани со истражување и настава. [+]

Магистрирал во Биоетика

Степен Службен мајстор во Биоетиката е една од најзначајните активности организирани од страна на претседателот во Биоетика. Овој стол е една од најпознатите пионерски во Шпанија и го води поле во однос на Биоетика настава, истражување и публикации. Таа е основана во 1997-1998 академска година од П. Хавиер Gafo С.Ј. и има за цел да обезбеди професионална обука за луѓе кои сакаат да се специјализираат во биоетиката, дали да седат на здравствените етика комитети, во приватни и јавни болници, или да работат во биоетиката поврзани со истражување и настава.... [-]


магистрирал во железнички системи

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Шпанија Madrid + 1 more

Степен Овој мајстор е првиот официјално призната диплома во железницата во која главните компании во работата на железничкиот сектор во тесна соработка, обезбедување на академскиот кадар, практични сесии во реално железнички објекти и професионални практиканти. Овие професионални практиканти завршат обуката на студентот, нудејќи им можност да учествуваат во реалниот живот проекти во железницата. [+]

Магистерски студии по железнички системи

Мајстор е на програма во железнички системи има меѓународната EUR-ACE акредитација за инженерство

Степен овој мајстор има добиено европска акредитација EUR-ACE во областа на инженерството (види извештај). Европската мрежа за акредитација за инженерство образование (ENAEE) промовира овој печат на квалитет со цел идентификување и меѓународно признавање на квалитетот на степени во областа на инженерството, по успешно полагање на темелен процес на акредитација. Овој процес е управувано од страна на Националната агенција за оценување на квалитет и акредитација на Шпанија (ANECA) и шпанскиот Институт за инженерство.... [-]


магистрирал во когнитивно-бихевиорална терапија со децата и адолесцентите

Студии врз за студентски град Целосна 1 година January 2019 Шпанија Madrid

Степен Овој мајстор е професионално ориентирана, врз основа на реалната побарувачка на психолози од областа на когнитивната бихевиористичка терапија со децата и адолесцентите. Психолози, кои се квалификувани да работат во здравствениот сектор со перспектива сегашните и врвен квалитет во решавањето на проблемите со менталното здравје на децата. [+]

Магистрирал во когнитивно-бихевиорална терапија со децата и адолесцентите

Како резултат на регулирање на професијата Општо здравје психолог (Седмата дополнителни одредби од Општиот закон за јавно здравје), студентите кои сакаат да ја практикуваат психологија во медицински или клинички услови мора да заврши степен (MPGS) обуката мајстор на професионални или се специјализираат со психологот специјалист степен во клиничка психологија (PIR). И двете опции нудат целосна и сеопфатна обука во општите прашања на професијата клинички и медицински психолог, но многу студенти, исто така, сакаат повеќе специфични и длабоко подготовка во терапевтска интервенција со децата и адолесцентите.... [-]


магистрирал во конференција толкување

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Степенот на одговорност се одржа од страна на професионални муабетот преведувачи бара специјализирани постдипломски обука, прилагодени на специфичните потреби на нивната секојдневна работа, како што е препорачано од страна на Националната агенција за евалуација и акредитација во својата Бела книга на програми диплома во преведување и толкување. Еволуцијата на меѓународните тековните работи и технолошкиот напредок, особено ги утврдуваат околностите на професијата превод, кои мора да бидат способни да се адаптираат на нови ситуации и барања постојано. [+]

Степен Магистер во муабет преведување

Во денешниот глобализиран свет, конференциски толкувачи дејствува како проводни цевки за интеркултурна комуникација; како и преку нивната работа, тие им овозможуваат на правилен раст и развој на дипломатски, комерцијални, културни или научни размена на меѓународно ниво. Шпански, заедно со англискиот, е една од главните работни јазици во светот на толкување.... [-]


магистрирал во Меѓународен менаџмент (МИМ)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid + 1 more

Магистер по Меѓународен менаџмент (МИМ) ќе ви подготвиме за работа крос-културно, обезбедување на специјализирани деловни управување во меѓународна средина. Тоа ќе ви овозможи да работат како менаџер во глобалниот пазар, отпочнување на кариера во рамките на мулти-национални или глобални организација. Оваа програма е особено погоден за оние кои доаѓаат од економија, бизнис администрација или инженеринг степени. Кандидатите од различен степен области, треба да заврши претходно Комплементарна модул на обука за стекнување на увид во основите на менаџментот. [+]

Магистрирал во Меѓународен менаџмент (МИМ)

Магистер по Меѓународен менаџмент (МИМ) ќе ви подготвиме за работа крос-културно, обезбедување на специјализирани деловни управување во меѓународна средина. Тоа ќе ви овозможи да работат како менаџер во глобалниот пазар, отпочнување на кариера во рамките на мулти-национални или глобални организација.

Оваа програма е особено погоден за оние кои доаѓаат од економија, бизнис администрација или инженеринг степени. Кандидатите од различен степен области, треба да заврши претходно Комплементарна модул на обука за стекнување на увид во основите на менаџментот.... [-]


магистрирал во општа психологија и здравје свој господар на терапевтски специјализација (двојна диплома)

Студии врз за студентски град Целосна 28 месеци September 2019 Шпанија Madrid

Магистер по психологија Општо здравје е наменета за оние студенти и дипломирани студенти во психологија кои сакаат да се здобијат со вештини оценување, дијагноза и интервенција на полето на здравствената психологија и кои сакаат да го прават тоа од множина перспектива, која ги зема во предвид различните пристапи емпириски контраст . [+]

Степен Магистер е по психологија Општо здравје и терапевтика свој специјализација мајстор (двојна диплома)

Магистер по психологија Општо здравје е наменета за оние студенти и дипломирани студенти во психологија кои сакаат да се здобијат со вештини оценување, дијагноза и интервенција на полето на здравствената психологија и кои сакаат да го прават тоа од множина перспектива, која ги зема во предвид различните пристапи емпириски контраст .... [-]


магистрирал во ревизија на финансиските извештаи и напредни сметководство (muaccs)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години October 2019 Шпанија Madrid + 1 more

Службен Магистер по Финансиска ревизија изјава и Напредно Сметководство е понудено од страна на бизнис школа ICADE во Comillas Папскиот универзитет. Нејзината главна цел е да обезбеди стручно професионална обука во ревизија и сметководство. Тоа е комбинација мајстор, во траење од една година, ако се земе со полно работно време или две години, ако се направени со скратено работно време. [+]

Магистрирал во Финансиски Изјава за ревизија и Напредно Сметководство (MUACCS)

Службен Магистер по Финансиска ревизија изјава и Напредно Сметководство е понудено од страна на бизнис школа ICADE во Comillas Папскиот универзитет. Нејзината главна цел е да обезбеди стручно професионална обука во ревизија и сметководство. Тоа е комбинација мајстор, во траење од една година, ако се земе со полно работно време или две години, ако се направени со скратено работно време.... [-]


магистрирал во системска семејна терапија

Студии врз за студентски град Целосна 1 година January 2019 Шпанија Madrid

Оваа програма е наменета за психолози кои работат кон диплома Службен Магистер во генералниот здравје психологија, како и други психолози или лекари кои сакаат да добијат специјализација во системски интервенции во своите области, оние кои се заинтересирани за разбирање на релациона проблеми кои влијаат поединци, парови и семејства во социјален контекст. [+]

Степен Магистер во системска семејна терапија

Како резултат на регулирање на професијата Општо здравје психолог (Седмата дополнителни одредби од Општиот закон за јавно здравје октомври 2011 година за регулирање на психологијата во здравствениот сектор), студентите кои сакаат да ја практикуваат психологија во медицински или клинички услови мора да заврши обуката мајстор професионални студии (MPGS) или се специјализираат со психолог специјалист степен во клиничка психологија (PIR). И двете опции нудат целосна и сеопфатна обука во општите прашања на професијата клинички и медицински психолог, но многу студенти, исто така, сакаат повеќе специфични и длабоко подготовка во терапевтска интервенција со деца, адолесценти, парови и семејства.... [-]


магистрирал во управување со пристаниште и интермодалниот транспорт (mgpt)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Капетанијата на пристаништата на Валенсија во врска со Comillas Папскиот универзитет поведе Степен на мајстор во управување со пристаниште и интермодален транспорт (MGPT) во 1992 година. Пионерска програма за обука на тема и пионер во рамките на шпанскиот поморски и пристаништето индустрија, која, по години, се етаблира како шпански програма основните обука специјализирани во најпознатите меѓународно престижниот пристаништа и транспорт, привлечен опширно да се професионалци и млади постдипломците во Шпанија, во Европа и Јужна Америка. [+]

Магистрирал во управување со пристаниште и интермодален транспорт (MGPT)

Здружението бара луѓето да се развие постојано зголемување на способноста да се биде во можност да се прилагодат на нови, посложени и менувањето на економски контексти. На повеќето ефективна алатка се користат од страна на компании за подобрување на овие својства е развој на човечките ресурси се постигне преку цврсти планови за обука.... [-]


магистрирал во управување со финансискиот ризик (mugrf)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Степен Службен мајстор во управување со финансискиот ризик е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација на Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку ICADE бизнис. Нејзината главна цел е да се обезбеди специјализирана обука ориентирана кон професионални улоги во полето на ризици. [+]

<<ж2> силна> Магистрирал во управување со финансискиот ризик (MUGRF)

Степен Службен мајстор во управување со финансискиот ризик е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација на Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку ICADE бизнис.

Нејзината главна цел е да се обезбеди специјализирана обука ориентирана кон професионални улоги во полето на ризици.

... [-]

магистрирал во финансии (MUF)

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Шпанија Madrid

Ова е програма за степен Магистер е со полно работно време нуди сеопфатна обука во финансии, не само што се дозволува на студентот да се разбере економски и finantial феномен на денешницата, но, исто така, ќе им овозможи да анализира и управува со заштеди компании и инвестиции. Овој мајстор е специјално intented за оние кои би сакале да работат во finantial сектор (вклучувајќи осигурување), ревизија, консалтинг и finantial departaments на секоја компанија (посебно оние кои работат во регулирана сектори). [+]

Магистрирал во финансии (MUF)

Степен Службен мајстор во финансии е понудено од страна на Факултетот за економија и бизнис администрација на Comillas Папскиот универзитет (ICADE), преку ICADE бизнис.

Ова е програма за степен Магистер е со полно работно време нуди сеопфатна обука во финансии, не само што се дозволува на студентот да се разбере економски и finantial феномен на денешницата, но, исто така, ќе им овозможи да анализира и управува со заштеди компании и инвестиции. Овој мајстор е специјално intented за оние кои би сакале да работат во finantial сектор (вклучувајќи осигурување), ревизија, консалтинг и finantial departaments на секоја компанија (посебно оние кои работат во регулирана сектори).... [-]


магистрирал во хуманистичките психотерапија и искуствено психотерапија фокусирани на емоции

Студии врз за студентски град Целосна 1 година January 2019 Шпанија Madrid

Оваа програма психолози кои се извршуваат степен Магистер во здравство Општа психологија, како и други психолози или лекари кои сакаат да добијат специјализација во хуманистичките психотерапија во нивната работа контексти, заинтересирани за подлабоко разбирање на луѓето и нивните адреси биде во светот. [+]

Мајстор во хуманистичките Психотерапија Искуствено психотерапија и емоции Фокусирани

Како резултат на регулирање на професијата психолог Општо здравје, студентите кои сакаат да ја практикуваат психологија во здравството или клинички услови треба да ги преземат професионализација мајстор (MPGS) или се специјализираат со помош на психолог специјалист по клиничка психологија (PIR ). Двете патеки нудиме целосна и сеопфатна обука за општи прашања на професијата на клинички или здравјето психолози, но многу студенти, исто така, сакаат подлабоко специјализација во модели на хуманистичките психотерапија. Покрај тоа, се фокусираше Психотерапија Емоцијата е во моментов на чело на хуманистичките психотерапија меѓународно призната. Затоа, на програмата е дизајниран во согласност со 3 нивоа на обука се предвидени од страна на тимот Lelsie Гринберг во Њујорк Универзитетот психологија Клиниката, така што основата за меѓународно признати обука се базира.... [-]