Alabama College of Osteopathic Medicine

Introduction

Read the Official Description

Алабама колеџ на Остеопатска медицина Алабама колеџ на Остеопатска медицина е една сеопфатна, четиригодишен Остеопатска медицински колеџ наоѓа во Dothan, Алабама. ACOM, академската поделба на здравство орган Хјустон Каунти, е поврзано со Југоисточна Медицинскиот центар Алабама во Дотан, односно 420-кревет регионален медицински центар. Југоисточно Медицинскиот центар Алабама опслужува повеќе од 600.000 жители во радиус од 75 милји и има повеќе од 2.500 вработени и активен медицински персонал од 300.

Прв Остеопатска колеџ, за да се отвори во Алабама Прв Остеопатска колеџ во државата да делат кампусот со Регионални Медицински центар Еден од 34 Остеопатска колеџи во нација Пионерска јануари 2012 Градежни 2012 А класата на 150 на учениците да започне студија август 2013 Доделена привремена акредитација почнувајќи од 1 јули 2012 година, од страна на Комисијата на Остеопатска колеџ за акредитација (Кока) на американски Остеопатска асоцијација (AOA) Инаугуративната класа да дипломираат во 2017 година

Мисијата на ACOM Алабама колеџ на Остеопатска медицина ќе се обезбедат квалитетни, ученик во центарот на Остеопатска образованието, истражувањето, а служба, со акцент на пациентот во центарот на примарната здравствена заштита да му служи на медицински недоволно области на Алабама и на нацијата. Визијата на ACOM Алабама колеџ на Остеопатска медицина ќе биде регионално и национално признати за значително да влијае на потребите на лекар работна сила и пристап до квалитетни здравствени услуги. Основни вредности

Интегритет Совршеност и страст Почит Иновацијата и креативноста Услуги

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health PhDs »

Programs

This school also offers: