American University of the Caribbean School of Medicine

Introduction

Read the Official Description

Обезбедување на одлична медицинска едукација на квалификувани студенти од различни потекла. Мисијата на АУЦ Мисијата на Американскиот универзитет на Факултетот за медицина Карибите е да се обезбеди одлична медицинска едукација на квалификувани студенти од различни потекла. Ова е да се исполнат во атмосфера на академскиот интегритет и стипендија, која го поттикнува највисоките стандарди на професионална етика и компетентност. Историја на АУЦ 1978: Американскиот универзитет на Факултетот за медицина Карибите е основана од страна на семејството Тиен, врз основа на верување во потребата за визионерски, квалификувани и сочувствителен лекарите. Училиштето е првично се наоѓа на островот Монсерат. 1995: Soufriere Хилс вулканот Монсерат, кој беше хибернација текот на пишаната историја, доаѓа на живот во ерупција која остава голем дел од островот погребан и јужната половина од островот непогодна за живеење. AUC планира да се преселат на Св Маартен. 1998: АУЦ комплетира нов мулти-милиони долари на наставата и учењето објект кој модерни училници и лаборатории, виртуелна анатомија слики лабораторија, микробиолошка лабораторија, како и комплетна медицинска библиотека. 2002: еден е изградена модерна АУЦ и две спални студентски дом. 2011: АУЦ се стекнува со DeVry Образование група, еден од најголемите светски провајдери на образовните услуги. 2012: Работа започнува изградба на новата академска зграда во куќата на симулационен центар, анатомија лабораторија, како и други места за настава и учење. Освојте вашиот медицинско образование со АПС Во текот на изминатите 35 години, AUC прерасна во број и во раст. Со ригорозни настава и обука, секој ден на АУЦ нуди свежа шанса да живее нашата мисија за зачувување, пренос, и примена на акумулираните медицинско знаење на човештвото и клинички вештини за да се развие дипломирани студенти чии достигнувања сведочат за нивната интелектуална дисциплина. Како резултат на тоа, во наредните години од основањето на AUC е, повеќе од 5.000 дипломирал лекарите направено влијание во полето на медицината во земјите ширум светот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health M.D. »

Programs

This school also offers:

Videos

Why Choose AUC - American University of the Caribbean

Student Life at AUC