Adler School of Professional Psychology

Introduction

Read the Official Description

"Оваа година, Адлер школа за професионална психологија слави 60 години од водечките социјални промени. Од 1952 година, една единствена идеја постојано управувано нашите наставни програми, обука и работа во заедницата. Дека клучните Водечка идеја е револуционерен концепт Алфред Адлер е од општествен интерес или gemeinschaftsgefühl - идејата дека нашето здравје престојува во нашиот живот и врските во заедницата. Оваа идеја денес е попотребна од кога било да се вози на работа и да се промени најпотребно во оспорениот заедници низ целиот свет. Во 1952 година, Рудолф Dreikurs и неговите колеги основана Алфред Адлер институт во Чикаго, да се обучуваат лекари да се применуваат идејата Адлер е од општествен интерес или gemeinschaftsgefühl. Адлер е првиот психолог заедница, првиот да се фокусира на здравјето и во контекст на заедницата. Тој Напредно револуционерната идеја дека одговорните лекари мора да се залагаат за промена на социјалните услови кои влијаат врз здравјето на заедницата и благосостојба. Овој веб-сајт нуди информации за овие важни концепти, како и Адлер школа на талентирани факултет, далекусежни академски програми и иницијативи за социјална правда за да ги унапредат. Ние работиме со студентите кои се доволно храбри да сакаат да го променат светот. Да ги подготви, ние нудиме барајќи наставни планови и рацете на искуства. Оваа комбинација на теорија, наука, како и резултатите во пракса дипломирани студенти, кои имаат знаење, вештини и вредности за да бидат ефективни агенти за промена во извршување на социјална правда и за доброто на заедницата. Нашиот факултет се експерти и мисла лидери кои носат голем број на искуства и перспективи на училницата. Тие редовно се преиспита и да се подобри нашата педагогијата како на Факултетот гради нови академски програми да се задоволат новите социјални потреби-програми како што се нашите докторат за психологија во клиничка психологија, воена психологија Песна која се обраќа на растечката и специјализираните потреби на активниот воен персонал, воени пензионери, враќајќи ветерани и нивните семејства и поддршка на заедниците. Друг пример е нашиот мајстор на уметноста во криминологија програма, која подготвува уникатно правдата работници кои се информирани од страна на психологија и социјална правда перспектива. Нашиот факултет и студентите-заедно со нашите институти и центри, се извршуваат и производство преседан работа на здравје, вклучително и имиграција и притвор, социјалната исклученост, социјалните детерминанти на менталното здравје, ЛГБТК менталното здравје и родителство. Повеќе од 700-агенции и броење-сме партнери со Адлер школа, како заедница practica и стажирање сајтови за нашите студенти, овозможувајќи им на специјализирани нашата подготовка за работа со недоволно и маргинализирано население. Наш предизвик, исто како Алфред Адлер го виде тоа, на крајот на минатиот век, и како што велат нашите основачи видов пред 60 години, е да продолжат да подготвуваат лекари кои можат да се обратат во светот алармантна здравствените нееднаквости и социјалните неправди. И имам доверба дека имаме изградено заедница кои можат успешно да се вклучат на предизвикот. Ве повикувам да го истражуваат овој сајт за многу начини може да се придружите на нашата Адлер Училиште заедница како што влезе нашето седмата деценија, во иновациите пристапи кон поправедно општество сите Ја замислуваме ". RAYMOND E. CROSSMAN, д-р Претседател

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа Online MA » Гледа Certificates » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

М-р советување во психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Мајстор на уметноста во советување психологија обезбедува основа во советување психологија теоријата и методологијата. Заедно со предмети, на програмата нуди практично, надгледувана обука во [+]

М-р во советување психологија

Мајстор на уметноста во советување психологија обезбедува основа во советување психологија теоријата и методологијата. Заедно со предмети, на програмата нуди практично, надгледувана обука на советување во психологија техники. По дипломирањето, ќе бидат подготвени за широк спектар на ментално здравје позиции во јавниот и приватниот сектор.

... [-]

ма во организациска психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Интегрирање на теорија, истражувања, применети вештини, како и служба на заедницата, мајстор на уметноста во Организациона психологија (MAOP) ги подготвува студентите за ефективна промена од водечките и советување [+]

М-р во Организациона психологија

Интегрирање на теорија, истражувања, применети вештини, како и служба на заедницата, мајстор на уметноста во Организациона психологија (MAOP) ги подготвува студентите за ефективна промена од водечките и советување раководство. Програмата опфаќа повеќе дисциплини-организациска психологија, организациски развој, лидерство пракса, и советување теорија и пракса и нуди флексибилен формат за професионална ученици.... [-]


ма во рехабилитација советување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Господар на Адлер Училиште на уметничката програма во советување психологија, Област во рехабилитација советување е именуван за прва програма во професионална Факултетот за психологија да добијат [+]

Магистер по рехабилитација советување

Господар на Адлер Училиште на уметничката програма во советување психологија, Област во рехабилитација советување е именуван за прва програма во професионална Факултетот за психологија да добијат акредитација од страна на јадрото - Советот за рехабилитација образование. На Адлер школа за специјализација во рехабилитација советување доби акредитација ОСНОВНИ во дел, бидејќи тоа infuses курсеви со три елементи кои ОСНОВНИ смета составен дел на рехабилитација советник образованието: етичко однесување, разновидност или индивидуални разлики, и критичко размислување. ... [-]


ма во спортот и здравјето психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Во спортската индустрија, прашања како што се нарушувања во исхраната, етички компромиси, стероид и злоупотреба на супстанции проблеми, елитизам, и премногу високи очекувања можат понекогаш негативно влијаат на здравјето и благосостојбата на спортистите.Во Мајсторот на уметностите во [+]

М-р во Спорт и здравје психологија

Во спортската индустрија, прашања како што се нарушувања во исхраната, етички компромиси, стероид и злоупотреба на супстанции проблеми, елитизам, и премногу високи очекувања можат понекогаш негативно влијаат на здравјето и благосостојбата на спортистите. Во Мајсторот на уметностите во советување, Област во Спорт и здравје психологија (MACSH) програма, ќе добие основа во теории и методи на советување психологија поврзани со здравјето максимизирање на клиентите и спортски перформанси. Обука на програмата ќе ви овозможи да работат во различни арени, вклучувајќи дебелината превенција и третман, вежба промоција и почитување, заштита на одберете болести, спортист подобрување на ефикасноста, и многу повеќе.... [-]


ма во судска психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Како што е нашата општествени структури продолжи да се развива постои потреба да го цениме темелите на овие промени, од социјална и психолошка контекст.А фундаменталната потреба да го цениме како овие [+]

М-р во судска психологија

Како што е нашата општествени структури продолжи да се развива постои потреба да го цениме темелите на овие промени, од социјална и психолошка контекст. А фундаменталната потреба да го цениме како овие социјални структури влијае врз промена на двата макро и индивидуално ниво постои и денес. Мајстор на уметноста во советување, Област во судска психологија Програмата дава право на студентите да ги применат нивните специјализирани знаења во рамките на форензичката милје.... [-]


ма во управување со вонредни состојби лидерство

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Школата Адлер е подготвен да понуди оваа програма започнува есента 2013, во очекување на одобрување од страна на Комисијата за високото образование на Централна Северна Здружение на колеџи и училишта [+]

М-р во управување со вонредни состојби Лидерство

Школата Адлер е подготвен да понуди оваа програма започнува есента 2013, во очекување на одобрување од страна на Комисијата за високото образование на Централна Северна Здружение на колеџи и училишта.

Во време на катастрофи на секоја скала, заедниците бараат поддршка, насока и лидерство. Областа на вонредна состојба за управување е суштината на координација и поддршка за превенција, подготвеност, одговор, и за обновување на напорите од катастрофа во заедниците. Оваа програма ги подготвува студентите во развојот на знаењето и вештините на практики во областа на управувањето со итни случаи, со уникатен се фокусира на човековите и социјалните фактори својствени на сите катастрофи.... [-]


ма во јавната политика и администрација

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Школата Адлер е подготвен да понуди оваа програма започнува есента 2013, во очекување на одобрување од страна на Комисијата за високото образование на Централна Северна Здружение на колеџи и училишта [+]

М-р во Јавна политика и администрација

Школата Адлер е подготвен да понуди оваа програма започнува есента 2013, во очекување на одобрување од страна на Комисијата за високото образование на Централна Северна Здружение на колеџи и училишта.

Мајстор на уметноста во Јавна политика и администрација нуди на студентите можност да се стекнат со знаења, вештини и ставови кои ќе им овозможи да се вклучат во застапувањето, се разбере владата и јавната политика, и да управуваат со непрофитна, приватни и владини организации. А се фокусира на одлични комуникациски вештини ќе им овозможи на студентите да успешно води организации, да ги унапреди за застапување агенда, и проблем реши во сложени ситуации. ... [-]


магистер по човекови права застапување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Оваа програма им нуди на студентите со разбирање на тоа како да се применуваат меѓународно воспоставените стандарди за човекови права, закони и договори да се залага во домашни и меѓународни поставувања [+]

Човекови права за застапување Концентрација

Оваа програма им нуди на студентите со разбирање на тоа како да се применуваат меѓународно воспоставените стандарди за човекови права, закони и договори да се залага во домашни и меѓународни поставувања. Студентите ќе научат да се создаде, анализира, пишуваат и кампања за политики на повеќе нивоа на власта. А се фокусира на одлични комуникациски вештини ќе им овозможи на студентите да успешно работат како политика професионалци, олово организации, да ги унапреди за застапување агенда и проблем реши во сложени ситуации. ... [-]


Master

господар во брак и семејното советување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Мајстор на уметноста во брак и семејство советување програма е дизајнирана да се подготват високо-квалификувани, влез на ниво на терапевти со специјализирани експертиза во лекувањето на парови и семејства.Студентите се [+]

Магистер по Брак и семејство советување

Мајстор на уметноста во брак и семејство советување програма е дизајнирана да се подготват високо-квалификувани, влез на ниво на терапевти со специјализирани експертиза во лекувањето на парови и семејства. Студентите се обучуваат да се согледа поединци, парови и семејства од системи перспектива. Клинички-интензивна работа се разбира и практикум искуства им обезбеди на студентите со силно концептуалната, оценување, планирање на третманот, и интервенција вештини врз основа на главните модели на двојка и семејство терапија. ... [-]


господар во полицијата психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Мајсторот на уметностите степен во полиција психологија е наменета за поединците во моментов се во областа на спроведувањето на законот.Програмата е дизајнирана да обезбеди теоретски позадина во клинички и [+]

Магистер по полиција психологија

Мајсторот на уметностите степен во полиција психологија е наменета за поединците во моментов се во областа на спроведувањето на законот. Програмата е дизајнирана да обезбеди теоретски позадина во клинички и социјалната психологија и да научат да ги применуваат основните принципи на овие дисциплини за менаџерски, поле, меѓучовечки и организациска загриженоста дека се јавуваат во рамките на полицијата животната средина. ... [-]


господар во советување и организациска психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Мајсторот на уметностите во советување и организациска психологија програма ги комбинира теории и вештини на советување психологија со организациона теорија, дизајн и развој да се подготви [+]

Магистер по советување и организациска психологија

Мајсторот на уметностите во советување и организациска психологија програма ги комбинира теориите и вештините на советување психологија со организациона теорија, дизајн и развој да се подготват дипломците да обезбедат советување и интервенција за поединци, двојки, семејства, работни групи и организации. По дипломирањето, ќе бидете обучени и квалификувани да бидете советник за влез на ниво со вештини за оценување и обезбедување на интервенција:... [-]


господар на советување во психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Мајстор на уметноста во советување психологија степен подготвува студентите да бидат познавања во основните теории и методи на клинички ментално здравје советување.Дипломирани студенти на програмата се [+]

Советување психологија

Мајстор на уметноста во советување психологија степен подготвува студентите да бидат познавања во основните теории и методи на клинички ментално здравје советување. Дипломирани студенти на програмата се добро подготвени за широк спектар на менталното здравје позиции во човечки услугата агенции и организации и во јавниот и приватниот сектор. Програмата нуди традиционална дипломиран степен обука во комбинација со акцент на образованието и обуката во општествено одговорна практика. На сеопфатна предмети и надзор практикум потребни за оваа програма може да биде завршен во период од две години како редовен студент. Преку нашата широка мрежа на партнери од заедницата, студентите се способни да ги завршат нивните практична обука во различни и специјализирани поставувања.... [-]


доктор по психологија во воени клиничка психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Школата Адлер нуди Воениот Клиничка психологија следи во рамките на доктор за психологија (Psy.D.) во Клиничка психологија програма. Ветерани денес веќе долго време се маргинализираната популација во општеството.Колективно тие страдаат натпросечни стапки на [+]

Доктор по психологија во Воената клиничка психологија

Школата Адлер нуди Воениот Клиничка психологија следи во рамките на доктор за психологија (Psy.D.) во Клиничка психологија програма. Ветерани денес веќе долго време се маргинализираната популација во општеството. Колективно тие страдаат натпросечни стапки на психолошки проблеми, злоупотреба на супстанции, обиди за самоубиство, и хронични бездомништво. Еден од најпрепознатливите ветеран население е од Виетнамската војна, со население од луѓе кои беа многу често маргинализирани минута тие излезе од авионот по своите борбени тури на должност. Ветерани на таа војна, како и ветерани од сегашните конфликти, честопати се доживее со предизвиците со реинтеграцијата во општеството, се подготвува за дополнителни распоредување, се опоравува од трауматски повреди, обидувајќи се да го продолжат своето образование, и се обидуваат да управуваат сите од горенаведените при обид да бараат третман за ментално здравје или злоупотреба на супстанции проблеми.Нашите воени, пензионери, ветерани и нивните семејства може да се во голема мера потпомогната од страна на обучени клинички психолози. ... [-]


доктор по психологија во детска и адолесцентна психологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Школата Адлер нуди детска и адолесцентна психологија следи во рамките на доктор за психологија (Psy.D.) во Клиничка психологија програма.Преку предмети, студентите се обезбедени со [+]

Доктор по психологија во детска и адолесцентна психологија Школата Адлер нуди детска и адолесцентна психологија следи во рамките на доктор за психологија (Psy.D.) во Клиничка психологија програма. Преку предмети, студентите се обезбедени со знаења и вештини релевантни за прашањата на здравјето и дисфункција со децата и адолесцентите; проценка и интервенција методи соодветни за овие типови на клиенти; и пошироката структурни и социо-културните фактори кои влијаат на нивната благосостојба. ... [-]


мајстор во уметноста терапија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Chicago Канада Vancouver + 1 more

Длабока почит за индивидуални интегритет; цврсто уверување за лекување димензија на креативниот процес; посветеност кон помагање на луѓето-овие се квалитети на успешна уметност [+]

М-р во уметноста терапија

Длабока почит за индивидуални интегритет; цврсто уверување за лекување димензија на креативниот процес; посветеност кон помагање на луѓето-овие се квалитети на успешна уметност терапевт. Мајстор школа Адлер за уметности во советување психологија: Уметноста терапија програма ќе ви помогне да ги развива.

На програмата ги комбинира традиционалните советување теории и техники со разбирање на психолошките аспекти на креативниот процес. На програмата се подготвува дипломирани студенти на работа во различни клинички, образовни и социјални услуги поставувања со различни популации. Овие поставувања вклучуваат медицински и психијатриски болници, основни и средни училишта, wellness центри, детски агенции, поправните установи, геријатриска поставувања, дрога и алкохол третман програми, ментално здравје во заедницата центри, и насилство засолништа.... [-]