Alabama State University The Harold Lloyd Murphy Graduate School

Introduction

Read the Official Description

Харолд Лојд Марфи Факултетот

Вашата одлука да продолжите со вашето образование е доказ за вашата желба да имате директно влијание врз овој свет. И дали сакате да ги научите лидерите на утре, да работат на лек за болест или да станете вистински агент за промена на политиката, ASU е посветена да ви обезбеди факултет, ресурси и образование од светска класа што треба да успеете.

Сега е време да ја пронајдете својата иднина во истражувањата, рехабилитацијата, советувањето, образованието или политиката со напредна додипломска или докторска диплома од Факултетот за државни универзитети во Алабама.

Визија за постдипломско образование

Визијата за образование за постдипломски студии е како што следи: Промовирање на синергистичка средина за поддршка на трансформациска и светска класа дипломско образование на Државниот универзитет во Алабама.

Мисијата на факултетот Харолд Лојд Марфи

Основната мисија на The Marphy Graduate School е (1) да обезбеди лидерство за универзитетски докторски, образовен специјалист, господар и сертификат, пост-бакалауреат програми за образование; (2) служи како кампус широк застапник за унапредување на постдипломски образование; И (3) да обезбеди надзор за стандардите на извонредност, правичност и еднаквост во сите програми за постдипломски студии.

Државниот универзитет во Алабама е студент-ориентиран, негувачки, сеопфатен и разновиден јавен историски црн универзитет посветен на постигнување на извонредност во наставата, истражувањето и јавниот сервис. Универзитетот ја исполнува својата мисија преку поттикнување на критичка мисла, уметничка креативност, професионална компетентност и одговорно граѓанство во своите ученици; Со додавање на телото на знаење за подобрување на квалитетот на животот преку истражување и откривање; И помагајќи да се унапреди државата и нацијата преку внимателна јавна служба. Нудејќи бакалауреат низ докторат, Универзитетот одржува научен и креативен факултет, најсовремени објекти и жива атмосфера во која сите членови на заедницата на кампуси можат да работат и учат во пријатна и наградна околина. Во согласност со уверувањето дека расата, родот, ниту економскиот статус не ја инхибираат интелигенцијата, креативноста или постигнувањата, ASU нуди мост до успех за оние кои се обврзуваат да ги следат градежните блокови за развој, фокус, упорност и награда.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Online Graduate Certificates » Гледа Online Masters » Гледа Health MSc » Гледа Health Certificates » Гледа Health PhDs » Гледа Health Master » Гледа Graduate Certificates » Гледа Doctors of Education » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

Master of Arts in History

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Мајстор на уметноста програма во историјата е дизајниран да им даде на студентите напредна настава во врска со (1) важни историски прашања, настани, личности и периоди во американската и светската историја; (2) методи на историско истражување и историско пишување; И (3) значајни историски интерпретации кои го обликуваат нашето разбирање на историјата. Програмата ги подготвува студентите за работа на докторски студии. [+]

Во соработка на Колеџот за либерални уметности и општествени науки, ние обезбеди работа постдипломски курс за поддршка на мајстор за образование и АА сертификат во средното образование. Овие курсеви се нудат од страна на одделенијата јазици и литератури, историја и политички науки и социологија и кривичната правда.

Мајстор на уметноста програма во историјата е дизајниран да им даде на студентите напредна настава во врска со 1. Важни историски прашања, настани, личности и периоди во американската и светската историја; 2. Методи на историско истражување и историско пишување; И 3. Значајни историски интерпретации кои го обликуваат нашето разбирање на историјата. Програмата ги подготвува студентите за работа на докторски студии.... [-]


MSc

Магистер на науки во форензичката наука

Студии врз за студентски град Целосна August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Образовниот мисијата на МСП во форензичката наука степен на ASU ќе ги унапреди универзитет, колеџ поделба и мисии од страна на подготовка на квалификувани специјалност да ги извршуваат професионална кариера во форензички науки. Програмата настојува да се произведуваат дипломирани студенти кои може да се примени тековната методологија за вештачење на физички докази кои ги користат националните стандарди на испитување и се придржуваат до етичкиот кодекс на професијата (AAFS), вклучително и на важноста на непристрасен пристап кон испитување на форензички докази. [+]

Образовниот мисијата на МСП во форензичката наука степен на ASU ќе ги унапреди универзитет, колеџ поделба и мисии од страна на подготовка на квалификувани специјалност да ги извршуваат професионална кариера во форензички науки. Програмата настојува да се произведуваат дипломирани студенти кои може да се примени тековната методологија за вештачење на физички докази кои ги користат националните стандарди на испитување и се придржуваат до етичкиот кодекс на професијата (AAFS), вклучително и на важноста на непристрасен пристап кон испитување на форензички докази.... [-]


Магистер на науки по биологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Дали имате желба да се продолжи одговори на биолошки прашања? Дали сте секогаш сакав да научат повеќе за микроби и / или човечкото тело? Дали ви се допаѓа можност да стане научник од светска класа медицински или здравствени работници? Ако одговоривте "да" на кое било од горенаведените прашања, тогаш многу ве охрабрувам да размислите за влез во Одделот за биолошки науки на Државниот универзитет во Алабама (ASU)! [+]

Дали имате желба да се продолжи одговори на биолошки прашања? Дали сте секогаш сакав да научат повеќе за микроби и / или човечкото тело? Дали ви се допаѓа можност да стане научник од светска класа медицински или здравствени работници?

Ако одговоривте "да" на кое било од горенаведените прашања, тогаш многу ве охрабрувам да размислите за влез во Одделот за биолошки науки на Државниот универзитет во Алабама (ASU)!... [-]


Магистер на науки по математика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Државниот универзитет во Алабама нуди магистерски степен по математика, кој обично вклучува завршување на околу 2 години на студирање, полагање на постдипломски сеопфатен преглед на општите математички знаења, пишување на тезата која вклучува одредена количина на оригинално истражување и донесување на завршниот усмени испит Кои се занимаваат со една теза. [+]

Државниот универзитет во Алабама нуди магистерски степен по математика, кој обично вклучува завршување на околу 2 години на студирање, полагање на постдипломски сеопфатен преглед на општите математички знаења, пишување на тезата која вклучува одредена количина на оригинално истражување и донесување на завршниот усмени испит Кои се занимаваат со една теза.

Додипломски степени се портата за промоција или во рамките на математиката. Нашите постдипломски факултети од САД и од целиот свет имаат долгогодишно искуство во наставата и истражувањата во различни области како што се обични и делумни диференцијални равенки, динамички системи, комбинаторика, теорија на нејасни множества, симболичка динамика, теорија на Булева матрица, Диофантички равенки, теорија на алгоритми, математички општествени науки, машини со конечни држави, вештачка интелигенција, софтверско инженерство, суперкомпјутери.... [-]


Master

Master of Education (MED) Reading Specialist

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Копија од валиден сертификат на кандидатот (Б за магистерски, А за АА) со правилно одобрување; Евалуација на ефикасноста на наставата; И

EDT 576 Integr of Tech во K-12 Curr ................... 3

Вкупно време 36

Додипломски такси

Подолу се дадени проценките за школувањето и трошоците за полно работно време на постдипломски студенти кои живеат на кампусот во текот на 2017-18 академската година. Крајните трошоци и надоместоци може да варираат во зависност од одлуките за запишување и начин на живот. Исто така, можеби ќе сакате да ги разгледате проценетите трошоци и трошоци за запишување на додипломски студии со завршено време . . ... [-]


Master of Education (MED/ALTA) Biology

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Наставно поле (16) Психологија ...... ..3 EDU 531 Современи проблеми во образованието ИЛИ EDU 554 Контрастните филозофии во образованието ... 3 EDT 574 компјутерски базирани Instr. Технологија ....... 3

Истражување на курсевите за дефектологија

Шеснаесет часа советник одобрен степен на постдипломски студии по биологија (мора да има БИО или соодветен префикс).

Алтернатива А (АЛТ-А) биологија програма ... [-]


Master of Education (MED/ALTA) Collaborative

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Валидна класа Б или А сертификат за настава мора да биде поднесена пред уписот во повеќе од 9 часа семестар на курсеви.

Анкета за дефектологија: (0-3, задолжително ако не е претходно направено) СЕД 500 Исклучителни студенти ........................... 0-3 Наставно поле (18) Курсеви за совладување на образованието одобрени од советници ......................... 18 Стажирање (ако е потребно) SED 690 практикум во инклузивни поставки (К-6) .......... 3 СЕД 695 практикум во инклузивни поставки (6-12) 3... [-]


Master of Education (MED/ALTA) English

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Дополнителни курсеви (18)

EDU 586 Управување со училницата ............................ 3

. .

Школарина 17.572 долари $ 5,422 $ 5,422 22.994 долари Други проценети трошоци Книги $ 1.000 $ 1.000 Превоз $ 1,552 $ 1,552 Разни / Лични 1.840 долари [-]

Master of Education (MED/ALTA) Health

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Училиште советување: Две години на teachingexperience и донесен резултат на Praxis IIProfessional училиште советник Тест или донесување на AECTP Основни вештини за вештини, Praxis II Професионална училишна советник тест и Националниот советување Licensure испит пред да аплицираат за сертификација. АЛТ-А програми бараат чиста академски мајор; 32/19 за сите секундарни специјалност; 4x12 за заедничко предавање, образование во раното детство и основно образование; Или донесување резултати на соодветните испитувања на Praxis II за безусловен прием. ... [-]

Master of Education (MED/ALTA) History

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

.

Крајните трошоци и надоместоци може да варираат во зависност од одлуките за запишување и начин на живот. Исто така, можеби ќе сакате да ги разгледате проценетите трошоци и трошоци за запишување на додипломски студии со завршено време . .

$ 1,552 $ 1,552 Разни / Лични 1.840 долари 1.840 долари Субтитал $ 4,392 $ 4,392 Проценето Вкупно 19.970 долари 27.386 долари [-]

Master of Education (MED/ALTA) Mathematics

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Специјалист за библиотечни медиуми: двегодишно искуство во наставата пред аплицирање за сертификација

. .

10.156 долари 17.572 долари Соба / одбор $ 5,422 $ 5,422 Субтитал 15.578 долари 22.994 долари Други проценети трошоци Книги $ 1.000 $ 1.000 [-]

Master of Education (MED/ALTA) Music

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

EDU 554 контрастни филозофии (само за хор) .............. 3 EDU 586 Управување со училницата ................. 3

Стажирање (9) EDU 566 проф. Стажирање N-12 ............. 9

Наставно поле (18)

Вкупно часови 48-51

Додипломски такси

Подолу се дадени проценките за школувањето и трошоците за полно работно време на постдипломски студенти кои живеат на кампусот во текот на 2017-18 академската година. Крајните трошоци и надоместоци може да варираат во зависност од одлуките за запишување и начин на живот. Исто така, можеби ќе сакате да ги разгледате проценетите трошоци и трошоци за запишување на додипломски студии со завршено време Буџетски лист. За расчленување на надоместоците по кредитен час и по семестар, преземете го . ... [-]


Master of Education (MED/ALTA) Physical Education

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Покрај овие општи барања, ученикот мора да поднесе:

** EDU 511 статистички техники, истражување и евалуација ............ 3

ИЛИ

** PED 529 Мерење и евалуација во PED ............... 3

Наставно поле (15 часа семестар) Курсеви одобрени од советници (префикс за ПЕД) ................. 15

Технологија (3 часа семестар) ** EDU (EDT) 574 компјутерски-базирани настава технологии ............. 3

Стажирање (ако е потребно)... [-]


Master of Education (MED/ALTA) Social Studies

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Колеџот за образование (COE) има за цел да ги подготви наставниците, наставниот персонал за поддршка и други професионалци да бидат носители на одлуки кои се опремени со знаења, вештини и диспозиции неопходни за етичко и ефективно интегрирање на теоријата и практикување на нивните професии.

EDU 541 Напредна образовна психологија ............ 3

СЕД 500 Исклучителни ученици во инклузивните училишта .................. 3... [-]


Master of Social Work

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 4 години August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery + 1 more

[+]

. .

Транспорт $ 1,552 $ 1,552 Разни / Лични 1.840 долари 1.840 долари Субтитал $ 4,392 $ 4,392 Проценето Вкупно 19.970 долари 27.386 долари [-]

Господар на науката во применета технологија

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Магистер на науки по применета технологија (MSAT) е иновативна програма наменета за решавање на технолошки потреби на пазарот на трудот. Тој е дизајниран да им помогне на кандидатите да се премости технолошкиот јаз во организации со обезбедување на потребните знаења, вештини и подготовки потребни од страна на менаџери технологија. [+]

На Господар на науката во применета технологија (MSAT) е иновативна програма наменета за решавање на технолошките потреби на работната сила. Тој е дизајниран да им помогне на кандидатите да се премости технолошкиот јаз во организации со обезбедување на потребните знаења, вештини и подготовки потребни од страна на менаџери технологија.

MSAT Цели на програмата

Обезбеди напредна предмети и независни истражувачки можности во теорија и примена на применетата технологија за широк спектар на тековните проблеми во животната средина, урбано, економски, бизнис и општествени области. Развој на напредни критичко размислување способности и ги комбинира овие со решавање на проблеми вештини во текот на примената на технологијата алатки и методи. Подготви кандидати за приватниот сектор, владата, здравството, образованието и кариера, кои се идентификувани од страна на американското Министерство за труд, како што некои од главните индустрии раст за дваесет и првиот век. ... [-]

Господар на образование (med / alta) наставни лидерство

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Програмата на наставата Лидерство ќе се фокусира на лидерство која се развива кандидати за критична задача за трансформирање на училишни окрузи во културите на совршеност. За таа цел, кандидатите ќе бидат опремени со соодветни знаења, вештини и подготовки за да се олесни организациски промени. Во согласност со нашите институционални академски цели, една од нашите мисии е да се развие на кандидатите кои ќе им помогне и да доведе училиште системи за да се елиминираат разликите достигнувања, и да се подобри животот на економски и социјално загрозените, кои имаат премногу долго е недоволно образовно во овој држава и нација. Кандидатите ќе се очекува да се развие експертиза во употребата на податоците за да се вози подобрување напори, проценки, и да се создаде и да доведе училиштата и училишните системи посветени на учењето на студентите и достигнување. [+]

Програмата на наставата Лидерство ќе се фокусира на лидерство која се развива кандидати за критична задача за трансформирање на училишни окрузи во културите на совршеност. За таа цел, кандидатите ќе бидат опремени со соодветни знаења, вештини и подготовки за да се олесни организациски промени. Во согласност со нашите институционални академски цели, една од нашите мисии е да се развие на кандидатите кои ќе им помогне и да доведе училиште системи за да се елиминираат разликите достигнувања, и да се подобри животот на економски и социјално загрозените, кои имаат премногу долго е недоволно образовно во овој држава и нација. Кандидатите ќе се очекува да се развие експертиза во употребата на податоците за да се вози подобрување напори, проценки, и да се создаде и да доведе училиштата и училишните системи посветени на учењето на студентите и достигнување.... [-]


Господар на образование (med / alta) основно образование

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Колеџот за образование (COE) има за цел да ги подготви наставниците, наставниот персонал за поддршка и други професионалци да бидат носители на одлуки кои се опремени со знаења, вештини и диспозиции неопходни за етичко и ефективно интегрирање на теоријата и практикување на нивните професии. Магистерска диплома која не е сертифицирана се нуди за оние лица кои сакаат да учат во областа на општото советување.... [-]


Господар на образование (med / alta) училиште советување

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Мајстор за образование во училиште советување програма е 48 часа семестар, CACREP акредитирани програма. Програмата вклучува практикум (100 клинични часа) и две практиканти (600 клинички часа) во локалните основни, средни и средни училишта. Нашите дипломци се обучени во националниот модел ASCA со акцент на развојот на програмата, имплементацијата и евалуацијата. Дипломирани студенти исто така се опремени со познавање на ефективни интервенции и вештини за спроведување на овие интервенции. [+]

Мисијата на советничката програма за образование на Државниот универзитет во Алабама е да подготви дипломци кои ќе настапат како професионални советници во училиштата и агенциите во заедницата. Програмата обезбедува силна рамка во советување теории и техники, како и "рацете на" практикум и стажирање искуства.

Дипломирани студенти се очекува да имаат високо ниво на самосвест; етичко однесување; познавање на адаптивното и неадаптивни процеси размислување и однесување; вештини за позитивните промени во однесувањето на клиентот; и лични карактеристики за негување, емпатични помагачи.... [-]


Господар на сметководство

Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Мајсторот на сметководствена програма е дизајнирана да се подготват дипломците: (1) за професионални кариери во јавниот сметководство и управување во индустријата и владата; (2) да се постигне професионални сертификати во областа на сметководството, како сертифициран јавен сметководител (КПД), сертифициран внатрешен ревизор (ЦИА), и Сертифициран менаџмент сметководител (ЦВА); и (3) да ги извршуваат терминал или д-р степени. [+]

На Господар на сметководство Програма е дизајнирана да се подготват дипломците:

За професионални кариери во јавното сметководство и управување во индустријата и владата; За да се здобијат со професионални сертификати за сметководство, како што се сертифициран јавен сметководител (CPA), овластен внатрешен ревизор (ЦИА) и сертифициран менаџмент сметководител (CMA); И Да ги извршуваат терминал или доктор на науки. Степени. приемните политика ... [-]