Albany State University

Introduction

Read the Official Description

Изјава за визија

Albany State University ќе биде сеопфатен универзитет од светска класа и моќен катализатор за економскиот раст и развој на Југозападна Грузија. ASU ќе биде признаена за нејзината иновативна и креативна испорака на одлични образовни програми, широка ангажираност во заедницата и јавен сервис и креативни стипендии и применети истражувања, кои ги збогатуваат животите на различните изборни единици кои ги опслужува Универзитетот.

Мисија

Albany State University , горда членска институција на Универзитетскиот систем на Грузија, ја подигнува својата заедница и регион нудејќи широк спектар на програми за постдипломски, бакалауреати, соработници и сертификати во главните кампуси во Албани, како и на стратешки поставени локации и онлајн. Посветени на совршеност во наставата и учењето, Универзитетот ги подготвува учениците да бидат ефективни соработници на глобално разновидно општество, каде што знаењето и технологијата создаваат можности за личен и професионален успех. ASU ги почитува и гради врз историските корени на нејзините институционални претходници со својата посветеност на пристапот и силното либерално уметничко наследство кое ги почитува разновидноста во сите негови форми и им дава на учениците основа за која треба да успеат. Преку креативни стипендии, истражувања и јавни услуги, факултетот, вработените, студентите и администраторите на Универзитетот формираат стратешки сојузи внатрешно и надворешно за да промовираат заедница и економски развој, што резултира со подобар квалитет на живот за граѓаните на југозападна Грузија и пошироко.

Водечки принципи

Се стремат кон извонредност

Albany State University ќе се стреми кон извонредност во наставата и учењето, со што ќе стане институција за прв избор за студенти од југозападна Грузија и ќе добие признание како главен јужниот регионален универзитет.

Прегратка различноста

Како историски црна институција и предводена од многу разновиден факултет и кадар, Albany State University ќе прифати разновидност во сите негови форми - вклучувајќи возраст, родов идентитет, раса и етничка припадност, земја на потекло, религија, ниво на способност, сексуална ориентација и ветерански статус - и се обидува да поттикне слично прифаќање и прослава на таа разноликост.

Проширување на пристапот до високото образование

Како институција за пристап, Albany State University ќе го промовира успехот на учениците за сите, преку добредојде на учениците од различни нивоа на академска подготовка, одржување на ниски трошоци, нудејќи флексибилни часови за време и наставни модалитети и спарување на високи очекувања на студентите со исклучително менторство, советување и подучување.

Подигнете историски недоволно популации

Albany State University ќе ги препознае и одговори на многуте предизвици со кои се соочуваат Афроамериканците и другите ученици од бои, возрасни ученици, студенти од прва генерација, ученици од ниско социоекономско потекло и други од недоволно населените групи и формираат силни партнерства со К-12, владини агенции , и организациите за информирање на заедницата за зголемување на пристапот и стапките на успех.

Промовирање економски развој

Како дел од својата посветеност на наставата и учењето, Albany State University ќе го промовира економскиот развој во Албани и низ југозападна Џорџија преку ангажирање во применети истражувања, усогласување на своите ресурси за поддршка на идентификуваните потреби, развивање и подобрување на академските програми за задоволување на развојните потреби, стратешко партнерство, снабдување на обучена работна сила и поттикнување на чувство за претприемништво.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Health Pre-Nurses » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

Магистер по образовен специјалист

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Albany

Програмата за специјалисти за образование во едукациската администрација и супервизија доведува до степен на специјалност во образованието (Ed.S.) и сертификат заснован на перформанси базиран на перформанси во државата Грузија. Tier II, или напредно ниво на сертификација, во областа на образовно раководство, подготвува кандидати за напредни лидерски позиции кои вклучуваат директорите на ниво на училиште на ниво на P-12 или еквивалент, надзорници или друг персонал на LUA кои ги надгледуваат директорите. Програмата вклучува персонализирана збирка на теренски и клинички искуства дизајнирани да им помогнат на учениците во развојот на високо ниво на знаења, вештини и диспозиции како директорите на училиштата, директорите на наставните програми, супервизорите од предметната област, администраторите на централните училишта и членовите на надзорниот персонал. [+]

Образовни специјалист диплома во образовната администрација и супервизија, ниво II *

Програмата за специјалисти за образование во едукациската администрација и супервизија доведува до степен на специјалност во образованието (Ed.S.) и сертификат заснован на перформанси базиран на перформанси во државата Грузија. Tier II, или напредно ниво на сертификација, во областа на образовно раководство, подготвува кандидати за напредни лидерски позиции кои вклучуваат директорите на ниво на училиште на ниво на P-12 или еквивалент, надзорници или друг персонал на LUA кои ги надгледуваат директорите. Програмата вклучува персонализирана збирка на теренски и клинички искуства дизајнирани да им помогнат на учениците во развојот на високо ниво на знаења, вештини и диспозиции како директорите на училиштата, директорите на наставните програми, супервизорите од предметната област, администраторите на централните училишта и членовите на надзорниот персонал.... [-]


Магистрирал во правда

Он-лајн студии Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Albany

Програмата за кривична правда е наменета за студентите кои се заинтересирани за истражување и извршување на теми поврзани со кривичната и социјалната правда. Студентите кои се запишуваат во нашата програма обично сакаат да ги извршуваат кривичната правда кариера опции. [+]

Преглед

Програмата за кривична правда е наменета за студентите кои се заинтересирани за истражување и извршување на теми поврзани со кривичната и социјалната правда. Студентите кои се запишуваат во нашата програма обично сакаат да ги извршуваат кривичната правда кариера опции. Во државата Албани, ние сме решени да обезбедиме ригорозни програма која се темели на теоретските основи, практичната примена, ангажирањето во заедницата и истражувањата. Нашата цел е да обезбедиме нашите ученици да развијат аналитички, решавање на проблеми и интелектуални способности кои можат да се применат на глобалниот пазар. Нашите членови на факултетот за кривична правда се фокусирани на и се посветени на обезбедување дека учениците се изложени на културни современи и историски дисциплински концепти и прашања. Понатаму, имаме намера и очекуваме дека нашите студенти ќе бидат подготвени да се вклучат во стипендија и да остават подготвени да ја унапредат областа на кривичната правда.... [-]


Мајстор за образование

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Albany

Добредојдовте на Колеџот за образование на Albany State University , каде што нашата цел е да го подобриме образовното достигнување на засегнатите страни во регионот Југозападна Грузија и пошироко преку нашите трансформативни образовни иницијативи ... [+]

Колеџ за образование

Добредојдовте на Колеџот за образование на Albany State University , каде што нашата цел е да го подобриме образовното достигнување на засегнатите страни во регионот Југозападна Грузија и пошироко преку нашите трансформативни образовни иницијативи: трансформирање на Програмата за подготовка на наставниците преку континуирано подобрување на програмата; Трансформирање на факултет и кадар преку професионален развој; Трансформирање на кандидати преку знаење, вештини и диспозиции; и трансформирање на училишта и заедници преку активно ангажирање. Како таков, нашиот посветен и разновиден факултет и кадар се посветени на трансформативното образование во кое се трудиме да му помогнеме на секој заинтересиран чин да го реализира својот или нејзиниот целосен потенцијал.... [-]


Мајстор за социјална работа

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 4 години September 2019 Соединети Американски Држави Albany + 1 more

На MSW степен е понудено од страна на Колеџот за уметности и општествени науки да ги подготви студентите за клиничка пракса со ранливи деца, семејства и возрасни во текот на животниот век. Студентите можат да преземат дополнителни курсеви кои ќе ги подготви академски за државата клиничко испитување на лиценци за социјални работници (LCSW). [+]

Преглед на програмата на MSW

(Акредитирана од Советот за образование за социјална работа од 2011-2018)

На MSW степен е понудено од страна на Колеџот за уметности и општествени науки да ги подготви студентите за клиничка пракса со ранливи деца, семејства и возрасни во текот на животниот век. Студентите можат да преземат дополнителни курсеви кои ќе ги подготви академски за државата клиничко испитување на лиценци за социјални работници (LCSW).... [-]


Мајстор за јавна администрација

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Albany + 1 more

Од своето основање во 1987 година, NASPAA акредитирани MPA програма на Albany State University има произведено над триста дипломирани студенти кои работат во локални, државни, федерални и непрофитни организации низ САД и во меѓународни агенции од целиот свет. Таквото остварување може да се припише, во голема мерка, на поддршката на институциите, алумните и Советодавниот одбор што оваа програма ја уживаше во текот на овие многу години. [+]

За јавната администрација

Од своето основање во 1987 година, NASPAA акредитирани MPA програма на Albany State University има произведено над триста дипломирани студенти кои работат во локални, државни, федерални и непрофитни организации низ САД и во меѓународни агенции од целиот свет. Таквото остварување може да се припише, во голема мерка, на поддршката на институциите, алумните и Советодавниот одбор што оваа програма ја уживаше во текот на овие многу години.... [-]