Amberton University

Introduction

Read the Official Description

Добредојдовте на Amberton универзитет, приватна институција која нуди разновидност на диплома и магистерски програми - специјализираат во Бизнис Администрација, советување, професионален развој, човечки ресурси и обука, Human Relations & Бизнис, и применета студии. Нашите флексибилен распоред на предавања и курсеви е уникатно прилагоден за работа возрасни. Amberton универзитет е признат како еден од најпочитуваните, иновативна и пристапна универзитети во нацијата. Денес, Amberton кампусот на Универзитетот се наоѓа на пет-acre site. Објектот е 60.000 квадратни нога канцеларија комплекс со цел да се обезбеди безбедна, професионална средина погодна за учење на возрасни. За оние кои претпочитаат далечина класи, Amberton присутни растојание нуди курсеви кои водат кон двете диплома и мајсторски дипломи. Amberton универзитет е наменета исклучиво за зрели, возрасни работи кој сака да корист од богатството на релевантни, образовни искуство. На возрасни, кој учествуваше Amberton универзитет ќе најдете атмосфера слична на онаа на стручни училишта, како што се правото, медицината, инженерството. На Amberton универзитет, студентите се изложени на различни групи на работни возрасни кои делат интереси и идеи. Amberton универзитетот и неговата желба е да се запозна студентите со практични знаења, алатки, и карактер потребни за да се справат ефикасно во ситуации и предизвици што претстојат. На кратко, Amberton Универзитетот едуцира за доживотно учење.

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Certificates » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

ма во професионален развој

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Garland

Програмата им овозможува на ученикот да избере триесет (30) кредитна часа на курсеви од дисциплини на бизнисот, комуникацијата, советување, човековото однесување, и психологија. [+]

Мајстор на уметноста (р) степен во професионален развој обезбедува широка интердисциплинарна програма која им овозможува на ученикот да избере триесет (30) кредитна часа на курсеви од дисциплини на бизнисот, комуникацијата, советување, човековото однесување, и психологија. Оваа програма обезбедува степен на студентите со можност за дизајнирање интердисциплинарна програма на студија која го носи заедно полиња на истражување во единствена на тастатурата поинаку не е понуден како програма на Универзитетот. Можности за кариера се раздвижени и се предмет на концентрација, се разбира утврдени од страна на студентот и en-секој ученик може да се подобри иднината цели во кариерата. Примери на можностите за кариера вклучуваат комуникации, тимски проекти, општествени науки и менаџмент. ... [-]


MSc

ms во човечките односи и бизнис

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Garland

Степенот обезбедува широка интердисциплинарна програма која им овозможува на ученикот да избере триесет (30) кредитна часа на курсеви од дисциплини на бизнисот, комуникацијата, однесувањето на човекот, и човековиот развој [+]

Магистер на науки (MS) Степен на меѓучовечките односи и Бизнис се нуди во двете училницата предавање и учење на далечина-режими. Професори кои предаваат во далечината-учење на владата се исти како и оние кои учат во училницата. Степенот обезбедува широка интердисциплинарна програма која им овозможува на ученикот да избере триесет (30) кредитна часа на курсеви од дисциплини на бизнисот, комуникацијата, однесувањето на човекот, и човеков развој. Програмата е наменета за студентите кои, иако технички остварува, се обидува за понатамошно развивање на вештини во човековото однесување и развој. Дипломци се подготвени да ги исполнуваат професионалните улоги кои бараат разбирање на интерфејс помеѓу бизнис принципи и човековите односи вештини во јавниот и приватниот поставувања. Дипломираните ќе ги подобри тековната работа искуства со цел да влезат или да ги прошират своите кариери во таквите области како што се здравството, комуникациите, истражувања, човечки ресурси, советување и обука и едукација. I. Задолжителни Додипломски студии: 6 часа RGS6035 Теорија и примена на методи на истражување [3 часа] RGS6036 етика за одлучување [3 часа] II. Курс големи побарувања: 30 часа А. бизнис администрација Предмети: [9 часа] Б. Порака курсеви: [6 часа] В. советување, човековото однесување и развој, човечки ресурси и обука, курсеви по психологија: [9 часа] Г. Изборни предмети: [6 часа] Синодот. Минимални услови: • 24 часа семестар применливи на степен мора да се заврши во Соединетите Американски Држави. • 36 часа семестар за еден степен. ... [-]


ms во човечките ресурси за обука и развој

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Garland

Програмата е стручен степен програма дизајнирана за да им обезбеди на студентите со оние компетенции неопходни за да се процени потребите за учење и обука дизајн методологии за човековиот развој во рамките на работните средини. [+]

Магистер на науки (MS) степен на човечки ресурси за обука и развој е стручен степен програма дизајнирана за да им обезбеди на студентите со оние компетенции неопходни за да се процени потребите за учење и обука дизајн методологии за човековиот развој во рамките на работните средини. Степенот е дизајниран да им овозможи на студентите да се процени обука на организацијата и про-ната потреби, развој на методологии за решавање на идентификуваните потреби, и воспостави систем за евалуација на ефективноста на програмата за обука која може да се утврди. А примарната цел на програмата е да им овозможи на студентите да станат оценување, обука, развој и евалуација специјалисти. Дипломци се подготвени да ги исполнат лидерски позиции во човечки ресурси, кадровски, надомест на штета и регрутирање, обука и развој, развој на политика, управување со конфликти, и во консултации улоги и во јавниот и приватниот поставувања. I. Задолжителни Додипломски студии: 6 часа RGS6035 Теорија и примена на методи на истражување [3 часа] RGS6036 етика за одлучување [3 часа] II. Курс големи побарувања: 24 часа COM6303 Порака за пласман во организации [3 часа] HRT6550 возрасни Учење на работното место [3 часа] HRT6555 новите прашања во ХРТ [3 часа] HRT6560 Организациона култура [3 часа] HRT6565 развој на програми за обука [3 часа] HRT6570 лидерство и тимска развој [3 часа] HRT6575 организациски промени [3 часа] MGT6177 Управување со хумани ресурси [3 часа] Синодот. Изборни предмети: 6 часа IV. Минимални услови: • 24 часа семестар применливи на степен мора да се заврши во Соединетите Американски Држави. • 36... [-]


ms на раководни науката

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Garland

Да се ​​остварат целите на управување, барајќи оваа диплома студентите ќе можат да се применуваат бизнис, организациски, човековото однесување и комуникативни вештини за ефикасно постигнување на одредени цели [+]

Магистер на науки (MS) Степен на Управниот наука кредит е 36 часовна програма наменета за работа возрасни кои имаат постигнато успех во работата сила и се (или наскоро ќе биде) унапреден во водечката позиција. Да се ​​остварат целите на управување, барајќи оваа диплома студентите ќе можат да се применуваат бизнис, организациски, човековото однесување и комуникативни вештини за ефикасно постигнување на одредени цели. Така, нагласува степенот на практичната примена на луѓе вештини, над техничката бизнис вештини, да се остварат целите. Оваа програма се нуди како преку класа собата предавање и учење на далечина. I. Задолжителни Додипломски студии: 6 часа ... [-]