American Consortium of Universities (INTERLINK)

Introduction

Read the Official Description

UNCGMAIN1Американскиот конзорциум на универзитети (ACU) е група на акредитирани високообразовни институции со супериорни програми и карактеристики. Нејзините членови им служат на образовните потреби на илјадници меѓународни студенти од целиот свет. Обемот на понудите на ACU е различен и далекусежен, почнувајќи од соработнички степени до докторски програми во бројни области, вклучувајќи напредна наука, инженерство и технологија и програми што се различни како сметководство, инженерство, право, бизнис администрација, текстил, исхрана и спортска медицина. ACU не е само за силни академски програми. Меѓународните студенти процветаат во институциите посветени на меѓународното образование, како што се гледа од ресурсите - луѓе, установи, служби за поддршка и сл. - тие се посветуваат на тоа. Таа посветеност произлегува од мисијата, а не само да им помогне на странските студенти да учат за образование, туку да ги пријават своите придонеси за збогатување академски и образовни средини за американските студенти. Таа, исто така доаѓа од ACU институционални програми за испраќање американски студенти во други земји да учат; нивното културно учење ги тера да бидат подобри глобални граѓани и соученици со меѓународни студенти кога ќе се вратат. UNCGMAIN02 Американскиот конзорциум на универзитети (ACU) го олеснува меѓународниот студентски прием во програми за постдипломски и постдипломски студии во своите институции членки, кои нудат широк спектар на одлични академски програми и услуги. Помош на студентите за постигнување флуентност на англиски јазик и приспособување кон новата академска и културна средина е обезбедена од центрите на ИНТЕРЛИНК во секој кампус.

ACU ЛОКАЦИИ

ACU Locations Map

ЧЛЕНОВИ

Универзитетот Валпараисо Универзитетот Валпараисо (Валпо) е приватен универзитет од 4.500 американски и странски студенти од САД и 40 земји во светот. Постојано рангиран како еден од врвните универзитети на Средниот Запад, Валпо е наведен меѓу оние универзитети во САД кои нудат најдобра вредност за цена. Валпо има долга и горда традиција на добредојде меѓународни студенти од сите културни традиции и потекла. Со цел да се поттикне вистинско меѓународно образование за своите студенти и факултет, универзитетот нуди многу програми кои ги ангажираат учениците и факултетите во меѓукултурните дијалози, културните размени, студирањето во странство и можностите за учење за услуги. Valpo се наоѓа само еден час од Чикаго во безбеден, пријателски град од 31.000.

Универзитетот во Северна Каролина во Гринсборо Универзитетот во Северна Каролина во Гринсборо (UNCG) е предизвикувачка, поддржувачка и ангажирана заедница која се издвојува од другите универзитети поради нашата заедничка вредност на "Да направиме нешто поголемо". Ние ја дефинираме совршеноста не само од страна на луѓето што ги привлекуваме и високото ниво на достигнување, но и од значајните придонеси што ги прават. Со убедување да ги поттикнеме сите, создадовме уникатен амбиент за соработка и инклузивност што ги поттикнува љубопитноста и страста. Нашата разновидна заедница е здружена со разбирање дека она што е важно надвор од лекциите научени во училницата е како тие се пренесуваат напред за да се направи разлика во нашите кариери и заедници. Интегрирањето интеркултурно и меѓународно искуство и перспективи во учењето на секој ученик, UNCG е глобален универзитет во кој луѓето од кој било расен или етнички идентитет, возраст или позадина можат да постигнат информирана благодарност за сопствените и различните култури. Тоа е заедница на активно ангажирани студенти, факултет, кадар и алумни основани на отворен дијалог, заедничка одговорност и почитување на различните придонеси на секој член.

Универзитетот Свети Амвросиј Универзитетот Свети Амброус (SAU) е акредитиран, сеопфатен универзитет, добро познат по својата посветеност на академската совршеност, либералната уметност, социјалната правда и услугата. Означени меѓу најдобрите регионални универзитети, SAU нуди повеќе од 70 области на студии кои водат до диплома, магистерски и докторски дипломи. Најчестите области на додипломски студии за своите меѓународни студенти се инженерство, компјутерски науки, бизнис и менаџмент. На ниво на постдипломски, програмите со високо меѓународно запишување се Мајсторот на сметководство, Магистер по бизнис администрација и Магистер на науки во информатичка технологија за управување.

Државниот универзитет во Индијана, Државниот универзитет во Индијана (ISU), универзитет за јавно докторски студии кој нуди додипломски и постдипломски степени во повеќе од 100 специјалност, обезбедува извонредни образовни можности за учениците, го подобрува квалитетот на животот преку ширење на знаењето преку настава и истражување и поттикнува креативни и научни програмирање.

Монтана Државниот универзитет Монтана Државниот универзитет се наоѓа во една од најспектакуларните колеџ поставувања во САД. Тој нуди сите предности на поголем универзитет со пријателска заедница на помал кампус. Основана како сеопфатна, јавна институција за грантови во 1893 година, MSU е меѓу 50-те најтехнолошки напредни универзитети во светот. Од 16.440 студенти, 722 се меѓународни од 75 различни земји. Нискиот студент на факултетот на МСУ од 19: 1 ги прави достапни професорите и обезбедува практични можности за учење. MSU студентите можат да ги истражуваат своите интереси, да стекнат нови перспективи и да добијат професионална корист потребни за да се изгради динамична иднина.

Сиетл Пацифик Универзитетот Студентите изберете Сиетл Пацифик Универзитетот (SPU) за своите ригорозни академици, поддршка на заедницата, ѕвездени место Сиетл, и визија да се вклучат во културата и промена на светот. СПУ е христијански универзитет со повеќе од 4.000 студенти на постдипломски и додипломски студии од 39 земји и 45 држави. СПУ дипломирани студенти се познати по компетентност и карактер, носејќи позитивни промени во заедниците низ целиот свет.

ИНТЕРЛИНКСКИ јазични центри Успехот во денешниот свет бара зголемени меѓукултурни компетенции и ефективни комуникациски вештини. Владеење на втор јазик, особено на англиски јазик, е од витално значење за странски студенти и деловни луѓе. За таа цел, ИНТЕРЛИНК обезбедува уникатна наставна програма, инспирирана од учење теории, истражувања и практични апликации. Искуството на ИНТЕРЛИНКН им овозможува на учениците активно да учествуваат во различни јазични, академски и крос-културни средини. Индивидуалните потреби и напредок внимателно се следат, и во текот на овој процес, учениците добиваат охрабрување, поддршка и помош. Се наоѓа на кампусите на највисоко рангираните американски универзитети, ИНТЕРЛИНК им нуди на своите студенти целосен пристап до сите објекти и многу академски услуги, вклучувајќи помош со условно влегување во овие институции. Покрај тоа, студентите можат да се сретнат со американски студенти и професори, да вршат ревизија или да земаат часови за кредитирање и да живеат во универзитетскиот кампус. Во текот на престојот на студентите, посветен факултет и кадар им помагаат со нивните лични, културни и академски предизвици. UNCGMAIN03

Условен прием

Академски квалификувани студенти кои немаат потребните познавање на англиски јазик може да се услов услов за институција член на ACU ако тие се запишат во ИНТЕРЛИНК пред започнување на нивните академски студии. По успешното завршување на програмата и по исполнувањето на условите како што е наведено во писмото за условно прифаќање на институцијата член на ACU, тие може да бидат примени како редовни студенти. Некои универзитети членки на ACU бараат учениците да достават пополнети формулари, официјални записници од претходно посетуваните училишта, документација за финансии и можеби писма со препораки. Другите универзитети треба само да ги разгледаат официјалните записници за да одлучуваат за условната допуштеност на студентот. Во сите случаи, еден од условите ќе биде или да се постигне одреден TOEFL или IELTS резултат или завршување на програмата INTERLINK успешно. Помош за аплицирање на универзитетите е бесплатно достапен за сите студенти на ИНТЕРЛИНК.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа курс » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

MSc

господар на науката во меѓународната трговија и политика во Валпараисо Универзитетот

Студии врз за студентски град Целосна 15 - 18 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Louisville

На Меѓународната програма за трговија и политика (ICP) обезбедува обука во политички, правни, културни и социјални аспекти на глобалната трговија, бизнис и економија. Овој 37-кредитна програма, за разлика од МБА диплома, е наменета особено за меѓународни и американски студенти кои сакаат да развијат вештини и разбирање во области поврзани со меѓународните односи, политиката, бизнисот, право и политика. [+]

На Меѓународната програма за трговија и политика (ICP) обезбедува обука во политички, правни, културни и социјални аспекти на глобалната трговија, бизнис и економија. Овој 37-кредитна програма, за разлика од МБА диплома, е наменета особено за меѓународни и американски студенти кои сакаат да развијат вештини и разбирање во области поврзани со меѓународните односи, политиката, бизнисот, право и политика. Програмата, обично заврши во 15-18 месеци ако студентот започнува предмети во есен, се состои од јадро од 25 кредити. Од таму студенти можат да ги извршуваат една од неколкуте опции, вклучувајќи трговија песна, песна политика, не-специјализирани песна, и / или теза песна. Студентите кои не им е мајчин англиски јазик може да се додаде англиски јазик за бизнис за нивните основни барања. До 3 изборни кредити може да се земе од јазични курсеви во не-мајчин јазик на студентот.... [-]


Магистер на науки по меѓународна економија и финансии во Валпараисо Универзитетот

Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Valparaiso

Магистер на науки по меѓународна економија и финансии (IEF) им нуди на студентите со теоретски и аналитички обука во економски, финансиски, културен и менаџерски аспекти на глобалниот бизнис и трговија. Овој 37-кредитна програма е наменета за меѓународни и американски студенти кои сакаат да развијат вештини за ефективно да препорача стратегии и политики на горниот дел на оперативниот менаџмент во комплексни глобални бизнис средина. [+]

На Магистер на науки по меѓународна економија и финансии (IEF) им нуди на студентите со теоретски и аналитички обука во економски, финансиски, културен и менаџерски аспекти на глобалниот бизнис и трговија. Овој 37-кредитна програма е наменета за меѓународни и американски студенти кои сакаат да развијат вештини за ефективно да препорача стратегии и политики на горниот дел на оперативниот менаџмент во комплексни глобални бизнис средина. Програмата, која може да биде завршен за 18 месеци со полно работно време предмети, се бара студија во областа на финансии, статистика, и глобални прашања економија. Дипломирани студенти на оваа програма ќе бидат добро позиционирани да работат во секторите за профит, непрофитни организации, и Владата.... [-]