American Sentinel University

Introduction

Read the Official Description

Американски Сентинел Универзитетот постои за да им овозможат на нашите студенти за да се постигне нивните образовни и професионални цели. Нашите висококвалитетни присутни степен програми се дизајнирани така што нашите студенти може да го зголеми нивното враќање на учење. &nbsp образовен пристап Американски Sentinel е поддржан од страна на врвот на држави во високото образование во Северна Америка. Американски Sentinel е основана како Универзитетот Вандербилт технологија на компанијата од страна на национално признати академски и деловни лидери, вклучувајќи ги и Џо Б. Вајат, почесен канцелар на Универзитетот Вандербилт и д-р Ричард В. Оливер, извршниот директор на американската Држави, (автор на неколку книги за управување, поранешен Маркетинг за потпретседател "Нортел", и наградуван професор на Универзитетот Вандербилт). &nbsp&nbsp Неколку факти Основана во 1988 (Американски колеџ Компјутерски и информациски науки) и 2000 (американска школа за менаџмент Додипломски) Над 15 присутни степен програми без жителство 1.200 студенти 1.400 алумни 40 целосна и асоцијативна факултет (над 60% со доктори на науките) 35 академската администратори и персонал Канцеларии: Denver, CO и Бирмингем, АЛ Акредитирани: далечинско образование и обука на Советот Студент на задоволството: просек повеќе од 90% низ програми &nbsp Мисија &nbsp Мисијата на Американското Држави, е да обезбеди висок квалитет, иновативен диплома и уверение програми кои им овозможуваат на студентите да се развие критичко размислување, донесување одлуки, и лидерски вештини потребни за подобрување на нивните лични животи и нивните кариери во новите пот es и брзо-растечки сектори на глобалната економија. &nbsp&nbsp Изјава за визијата на &nbsp За да биде признаен како светски лидер ... ... за обезбедување на достапен, квалитет, напредна едукација за мотивирани, нетрадиционални ученик / професионалец кој сака да се доведе во растечките индустрии или растечки пазар сектори на глобалната економија ... ... за обезбедување на нови нивоа на пристап до мотивирани, нетрадиционалните ученици кои тука до израз не сум имал можност за напредок професионални дипломи за причините на време, пари, или географија ... ... за употреба на иновативна технологија која создава нови стандарди во оценувањето и постигнување на извонредни академски достигнувања ... ... за разбирање и задоволување на променливите потреби на своите ученици, заедниците, како и други составни делови ... ... за создавање на совршеност во студентските и составни услуги.

Гледа Online MBA » Гледа Online Certificates » Гледа Online MSc » Гледа Health MSc »