Ana G. Méndez University System, Continental U.S. Campuses

Introduction

Read the Official Description

Во 2003 година, СУАГМ го направи својот прв чекор надвор од Порто Рико со основањето на метро Орландо кампус во градот Орландо, Флорида. Ова беше проследено со кампуси во Јужна Флорида, Тампа Беј, Мериленд и Далас. Сите пет гранки во кампусот ја нудат единствената двојазична програма во високото образование, двојниот јазик Immersion Model®, кој му дава на Хиспанците способност да учат не само за алатки за нова кариера, туку и да бидат вешти во вториот јазик, без да остават зад себе нивниот мајчин јазик.

Моделот нуди наставна програма прилагодена за постигнување на брзи резултати, дозволувајќи им на учениците да заработат соработник, ергени или магистрирал во области како; Бизнис администрација, сметководство, образование, маркетинг, здравствени науки, меѓу многу други, како тие стануваат умешен во англиски и шпански.

Од своите скромни почетоци, СУАГМ прерасна во меѓународна организација која им нуди на Хиспанците од секое потекло можност да станат двојазични професионалци. Со оглед на тоа што оваа демографска група е најбрзо растечка во САД, важноста на двојазичноста на пазарот на работа на 21-от век не може да се надгледува. На овој начин проширувањето на СУАГМ е клучот за многу Хиспанци кои сакаат да ги завршат студиите и да станат професионалци со двоен јазик со цел да го подобрат својот квалитет на живот и да имаат подобри можности во оваа мултикултурна деловна средина.

Кампусите служат на својата заедница и служат како мост за исполнување на иницијативите за давање на шпански возрасни лица во САД и Латинска Америка. Сите степени се понудени во формат за забрзан пристап развиен од Школата за професионални студии на SUAGM.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • шпански

Види магистерски студии » Гледа BBAs » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

Магистер по комуникации - Мултимедија новинарство

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Orlando Miramar Tampa Wheaton Dallas + 3 more

Магистер по комуникација со мајор во мултимедијално новинарство подготвува новинари кои се способни да продуцираат новинарски производи во согласност со барањата на дигиталната ера и со знаење да ги користат новите дигитални платформи кои се присутни во областа на комуникациите. Тој им нуди на студентите знаења за да ги разберат новите тенденции и барањата на новинарството во менување и глобален свет. Наставната програма се фокусира на теоријата и практиката на новинарството. [+]

Опис на програмата

Магистер по комуникација со мајор во мултимедијално новинарство подготвува новинари кои се способни да продуцираат новинарски производи во согласност со барањата на дигиталната ера и со знаење да ги користат новите дигитални платформи кои се присутни во областа на комуникациите. Тој им нуди на студентите знаења за да ги разберат новите тенденции и барањата на новинарството во менување и глобален свет. Наставната програма се фокусира на теоријата и практиката на новинарството.... [-]


Магистер по образование - настава на англиски како втор јазик

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Orlando Miramar Tampa Wheaton Dallas + 3 more

Овој главен е дизајниран да обезбеди кандидати со образовни искуства во принципите, теориите и практиката на стекнување, учење и учење на втор јазик на англиски јазик. Таа се обидува да ги подготви наставниците да ги преземат позициите на лидерство во ЕСОЛ образованието како наставници во јавните училишта. Студентите мора да се усогласат со државните и локалните барања или ограничувања за да ја практикуваат професијата ESOL во САД. Дипломираните студенти мора да постигнат почетна оценка во тестовите на предметните области на соодветните држави за да бидат сертифицирани. [+]

Опис на програмата

Оваа голема е дизајнирана да им обезбеди на кандидатите образовни искуства во принципите, теориите и практиката на стекнување, учење и учење на англиски јазик на втор јазик. Таа се обидува да ги подготви наставниците да ги преземат позициите на лидерство во ЕСОЛ образованието како наставници во јавните училишта. Студентите мора да се усогласат со државните и локалните барања или ограничувања за да ја практикуваат професијата ESOL во САД. Дипломираните студенти мора да постигнат почетна оценка во тестовите на предметните области на соодветните држави за да бидат сертифицирани. Во прилог на овие тестови, учениците мора да постигнат почетна оценка за дополнителни тестови за содржината на општите знаења и за секој друг испит што се бара од тестовите за сертификација пред практикантското искуство.... [-]


Магистер по јавна администрација (МПА) специјализација во јавни и непрофитни менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Orlando Miramar Tampa Wheaton Dallas + 3 more

Магистер по јавни и непрофитни менаџмент е професионален курс на студии за поединци извршуваат кариери во владата, јавниот сервис и непрофитни организации. Нашите студенти развиваат знаења и вештини во процесот на управување во области поврзани со човечките ресурси; управување со финансиски ресурси; организациските стратегии и аналитичките техники кои се применуваат за максимизирање на ефективноста и ефикасноста во јавниот сервис и во третиот сектор. [+]

Опис на програмата

Магистер по јавни и непрофитни менаџмент е професионален курс на студии за поединци извршуваат кариери во владата, јавниот сервис и непрофитни организации. Нашите студенти развиваат знаења и вештини во процесот на управување во области поврзани со човечките ресурси; управување со финансиски ресурси; организациските стратегии и аналитичките техники кои се применуваат за максимизирање на ефективноста и ефикасноста во јавниот сервис и во третиот сектор.... [-]


Videos

Tampa Bay Campus

Contact
Адреса на локацијата
5601 S Semoran Blvd. #55
Orlando, Florida, 32822 US
Social Media
Адреса на локацијата
3520 Enterprise Way
Miramar Park of Commerce

Miramar, Florida, 33025 US
Social Media
Адреса на локацијата
3655 West Waters Ave.
Tampa, Florida, 33614 US
Social Media
Адреса на локацијата
11006 Veirs Mill Road
Wheaton, Maryland, 20902 US
Social Media
Адреса на локацијата
3010 N Stemmons Freeway
Dallas, Texas, 75247 US