Anaheim University Online

Introduction

Read the Official Description

Anaheim Универзитетот е пионерска онлајн институција за високо образование основана во 1996 година со своите административни канцеларии лоцирани во Anaheim, Калифорнија. Anaheim Универзитетот е акредитирана од страна на Далечинско образование координатор за акредитација комисија (DEAC). На УНИВЕРЗИТЕТ, Преку своите онлајн средина за учење на state-of-the-art лице-в-лице, обезбедува можности за студентите од целиот свет за да комуницирате со повеќето реномирани експерти во своите области, овозможувајќи им на двете понатаму нивното знаење и ги унапредат своите професионални вештини во user-friendly и интерактивни средина. Anaheim Универзитетот нуди онлајн програми на англиски јазик образование за наставници, бизнис администрација, меѓународниот бизнис, одржлив менаџмент, претприемништво и кино.

Anaheim Универзитетот е посветена на своето мото, "Студентите Прво, секогаш". Вие и вашата најдобра интереси се нашата прва грижа. Нашата цел е да им обезбеди на студентите од целиот свет со можност да се добие висок квалитет на образование, а во исто време да напредува во својата кариера. Прифатлива школувањето им овозможува на студентите да плаќаат се разбира од курсот како тие одат преку програмата, овозможувајќи многу да дипломираат без никакви долгови или студентски кредит.

Мисија

Anaheim Универзитетот е основан како единствени, иновативни и одржливи институција за високо образование за да ги задоволи образовните потреби на разновидна и глобалната студент тело преку академски програми од највисок квалитет. Посветен на ученикот во центарот на филозофијата, Anaheim Универзитетот го прави високо образование за квалификувани студенти во светот и преку интернет и на кампусот студија.

Anaheim Универзитетот Цели

Преземање на предност на можности на располагање во текот на најновите технолошки иновации, Anaheim Универзитетот е дизајниран за да биде глобален институција со мултикултурна перспектива со програми дизајнирани да ги задоволат потребите на својата разновидна студентска популација. За да се постигне ова, Anaheim Универзитетот има следните цели:

  • Совршеност на академска настава преку водство и експертиза од посветен факултет
  • Користење на нови и сигурни технологија
  • Распоредување на технологија базирана на ресурси за учење
  • Задоволување на образовните потреби на студентите, нудејќи им на наставни програми на друг начин недостапни за оние студенти поради пристап, цена, или распоред за работа
  • Обезбедување на наставни животната средина, каде што студентите можат да ги преземат активна улога во нивните процеси на учење
  • Поддршка на академската средина, каде што членови на факултет се во можност да испорача образовни програми со највисок квалитет
  • Редовно се разбира и програма за проценка и евалуација за да се обезбеди квалитетот на наставата
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online DBA » Гледа Online PhD » Гледа Online MBA » Гледа Online Masters »