Apollos University

Introduction

Read the Official Description

Аполос Универзитетот е основан со мисија да обезбеди за високо образование за квалификувани студенти кои не може да биде во можност да присуствува или да си дозволат традиционалните универзитет. Универзитетот првично беше основана во август 2004 година како универзитетски непрофитна. Подоцна корпорација непрофитна корпорација беше затворен и за-профит е основана во мај 2005 година. Новиот универзитет беше прогласен Аполос Универзитетот во Калифорнија, со "водење бизнис, како" (DBA) Аполос Универзитетот. Денес, Аполос се наоѓа во Монтана под името Аполос универзитет, Inc.

Аполос остана верен на својата првична мисија за обезбедување на високото образование за квалификувани студенти преку интернет технологии и медиуми. Денес, Универзитетот има студенти во текот на САД и Канада, како и во Африка, Азија, Европа и на Блискиот Исток. Аполос служи работат професионалци од целиот свет кои не ќе бидат во можност да ги напуштат своите работни места за да се запишат во традиционален, тули и малтер универзитет ..

Аполос Универзитетот доби неговото одобрување од страна на државата на Бирото во Калифорнија за приватни Контактирај и стручно образование (BPPVE) во јули 2005 година, а потоа се запишува својот прв студент во септември 2005 година. Подоцна, беше донесена одлука да се преселат на универзитет во Велика водопади, Монтана и доби одобрение од Одборот на Regents Монтана на 8 јули 2016 година да отвори кампус во Велика водопади, Монтана. Канцеларијата во Хантингтон Бич, Калифорнија беше затворен на 30 Сеп 2016 и канцеларијата во Монтана стана оперативна 1 Oct 2016 година. акредитација на DEAC остана во место и одобрување VA беше надграден за Монтана ефективни 1 Oct 2016 година. Аполос беше одобрен како член на Сара (држава Овластување и договори за реципроцитет) на 7 Dec 2016 година. Денес, Аполос е одобрен да ги учат учениците во сите 50 американски држави и областа Колумбија.

Во текот на изминатите неколку години, на Универзитетот успешно го одгледува и се покажа себеси да биде студент во центарот на универзитетот. својата прва дипломирањето се одржа во јули 2007 година и дипломирани студенти се сите, без исклучок, направени значителни подобрувања во нивните професионални животи врз основа на знаење и охрабрување тие добиле од нивните програми Аполос Универзитетот.

Во својата продолжи се стремиме за квалитет; Одборот на директори овластил Извршниот одбор да ги извршуваат 3 акредитација партија. Аполос применуваат за акредитација во 2010 година и доби статус на акредитација во јануари 2012 година. Универзитетот сега е акредитиран член на образование координатор за акредитација комисија на далечина (DEAC). DEAC е наведена од страна на Министерството за образование на САД како национално признати агенција.

Аполос Универзитетот е исто така горди да им служи на членовите на војската на САД и нивните семејства. (Ние ви нудиме флексибилни, акредитирани онлајн програми за луѓето од целиот свет) Аполос Универзитетот е одобрен за неколку програми школувањето помош понудена од страна на Одделот за ветерански работи.

Следните Аполос курсеви се одобрени за запишување со користење на еден од програмите подолу:

 • Докторот за бизнис администрација (DBA)
 • Вонреден степен за применети науки во Бизнис Администрација (ААС)
 • Диплома на науката за бизнис администрација (BSBA),
 • Диплома за наука во информатичка технологија (BSIT),
 • Сертификат програми во различни бизнис професии
 • Мајстор за бизнис администрација (MBA)
 • Магистер на науки во организациски менаџмент (MSOM)

Уписот во овие курсеви се достапни за ветерани, како и нивните брачни другари во рамките на програмата MyCAA.

мисија

Аполос Универзитетот е академска институција за високо образование кој е посветен на принципот на обезбедување на највисок квалитет на образование по прифатлива цена школарината за студентите кои сакаат да ги зголемат своите можности за напредување во кариерата и да ги подобрат своите лидерски вештини. Нашите програми се изградени врз основа на пренос на знаење, примена на знаење, критичко размислување, и истражувачки способности. програми Аполо 'се понудени во целиот свет преку интернет, учење на далечина методологија дизајнирани да ги задоволат потребите на глобалната студент, додека обезбедување на индивидуализирана услуга за нашите студенти.

Студентски регистри за класи секој мандат и е одговорен за плаќање на нивните настава поврзани со овие класи не подоцна од првиот ден пред класи се закажани да се започне.

 • Додипломски Школарина $ 145.00 / за кредит
 • Мајстори Школарина $ 184,00 / за кредит
 • Докторски Школарина $ 217,00 / за кредит

Сите додипломски курсеви се 3 кредити за секој и на вкупните трошоци за школарина по курс е $ 435. Сите, освен еден од мајсторот на ниво на курсеви се 3 кредити за секој, а вкупната школарина цена на курсот е 552 $. Повеќето предмети докторски ниво 3 кредити за секој, а вкупната школарина на 3 кредитна разбира е $ 651. Сепак, постојат четири 1 ½ кредитна докторски курсеви работилница и трошоците за секоја од овие курсеви е 325,50 $.

 • Проценето Вкупно Вонреден Програма цена е $ 8775 САД ($ 25 такса библиотека, $ 8,700 школувањето (60 кредити), и $ 50 дипломирањето надомест).
 • Проценето Вкупно диплома програма Цената е $ 17.475 САД ($ 25 такса библиотека, $ 17.400 за школарина (120 кредити), и $ 50 дипломирањето надомест).
 • Колку чини проценува Вкупно мајстор е $ 6883 САД ($ 25 такса библиотека, $ 6808 школувањето (37 кредити), и $ 50 дипломирањето надомест).
 • Проценето Вкупно докторска програма Цената е $ 13.387 САД ($ 100 Библиотека плаќање, 13.237 $ Школарина (61 кредити), и 50 $ Дипломирањето надомест).

учебник за грант

Е-книга Учебници се предвидени за студентите за повеќе Курсеви за бесплатно преку Аполос Универзитетот учебник Грант. Учебникот Грант ги покрива трошоците за е-книга учебник.

надоместоци

Следниве надоместоци и трошоци се трошоци кои студентите ќе можат да направат надвор од основните трошоци за школарина за специфични програми. Надоместоците се полни кога услугите се извршени.

 • Меѓународната евалуација препис 250,00 $ Еднократен Аполос библиотека Провизија 25,00 $ Еднократен Аполос библиотека на плаќање (докторски) $ 100.00 Котизација (20% од школарината) 200,00 $ максимум (Види Котизација во каталог) предизвик испит 250,00 $ Крајот Котизација 25,00 $ Дипломирањето надомест $ 50.00 Дополнителни Препис Провизија 10,00 $ Банкарски провизии (дојдовен или појдовен) 25,00 $ Промена на Програмата Провизија 50,00 $ курс Продолжување на плаќање (2 недели) 50,00 $ отсуство Провизија 50,00 $ Се врати Проверете Провизија 25,00 $ * Укажува на надоместоците кои се неповратни
This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа Online DBA » Гледа Online MBA » Гледа Online BScs » Гледа Online MSc » Гледа Online Masters » Гледа Associate of Applied Science »

Videos

A welcome message

Why Apollos?