Ashford University Online

Introduction

Read the Official Description

Балансираат вашата работа со онлајн предмети, како да заработите вашата диплома или магистрирал. Ќе најдете Ashford универзитет, основана во 1918 година, е идеален избор за вас, дали сте во работна возрасни или се уште не го завршиле својата диплома. Ashford смета на Универзитетот да се обезбеди одреден степен на програмата висок квалитет и тоа: Достапен --Benefit од една од најниските трошоци програма достапна на интернет. Курсеви мајстор на проектот од $ 432 / кредит.   Забрзана - добиеш диплома во што малку како 12-24 месеци. Часовите се 5-6 недели и дека се преземени еден по еден.  Удобен - Уживајте во флексибилноста на онлајн курсеви, 24 часа на ден. Онлајн класи се асинхрони, па како електронска пошта, можете да се најавите во секое време да учествуваат и да ја објавите вашата работа во одделението. Мисијата на универзитет е да обезбеди достапни и пристапни, иновативни, можности за обука со висок квалитет и програми кои ги задоволи различните потреби на поединци извршуваат интегритет во нивните животи, професии и заедници.     Цели

Да се ​​поттикне енергични, различни средина за учење, обликувана од современата свест, интелектуална истрага, и заедничка потрага по вистината во кои студентите ќе се стекнат со знаења и да се изгради вештини и вредности корисни во личен и професионален развој. Да се ​​посветам на студент-центрирано учење на сите нивоа, поддржан од страна на технолошки ресурси и предводена од страна на квалификувани факултет и кадар кои се водени од страна на современата наука и професионална пракса. Да се ​​промовира развојот на основните вредности поврзани со водство во 21 век: самопочит, креативност, меѓузависност, услуга, интегритетот и ефикасноста. За поттикнување на интелектуалниот и личниот раст, чувствителност на разновидност и човековото достоинство, ефективно и одговорно лидерство, одговорност за животната средина, како и доживотно учење. За да се обезбеди искуство традиционалните либерални уметности колеџ, забрзани програми надворешно-степен за возрасни ученици, и релевантни постдипломски програми. Да се ​​постави приоритет врз институционална ефикасност, одлична вредност, достапност, одзив услуги на студентите, одговорна административни процеси, континуирано оценување на учењето на студентите, како и подобрување на наставната програма да се обезбеди квалитет во брзо менување на културата и да демонстрираат иновативно лидерство во високото образование. За одржување на оперативни, финансиски и стратешки сила за да се обезбеди иднината на Универзитетот.

Гледа Online MBA » Гледа Online MA »

Programs