Atlantis University

Introduction

Read the Official Description

Атлантис Универзитетот Со седиште во Мајами, Флорида, Атлантис универзитет (АУ) е меѓународна институција нуди курсеви и академски програми кои водат кон соработник степени, дипломи диплома, магистерски, сертификати и други дипломи во областа на бизнисот и технологијата. На универзитетот, исто така, работи на јазик институт за поединци кои бараат да ги подобрат своите продадена од страна на стекнување флуентност на странски јазик. На Атлантис универзитет, иновации, глобален фокус, и хуманистички пристап се сите основни вредности кои придонесуваат за единствен образовен модел која ги промовира личен и професионален развој, оживува чувство на општествена одговорност, и обезбедува кариера-ориентирана студентите со формална обука, вештини , и кариера услуги кои тие ќе треба да се најде работа и да станат лидери во денешниот динамичен работа пазари. Без разлика дали сакате да се земе часови во нашиот Мајами кампусот, на интернет, во текот на денот, во текот на ноќта, па дури и за време на викендите, флексибилност Атлантис Универзитетот распоред, богата програма, искусни членови на факултет, и дополнителни академски ресурси се сите во место да ви помогне да се постигне своите образовни цели и долгорочни професионални цели. мисија Атлантис универзитет е приватна институција за високо образование, кој преку своите Школата за Бизнис и на Факултетот за компјутерски науки обезбедува кариера-ум на студентите со квалитетно образование што ќе го промовира професионален и личен развој. образовна мисија Атлантис Универзитетот вклучува ...

Одгледување на квалитет во високото образование со користење на педагошки техники кои се докажани за да пренесат знаење, развој на креативноста, и да ги поттикне професионални и лични откритие. Кои работат во партнерство со мултикултурна заедница, со цел да им понуди на кариера ориентирани курсеви и дипломи, кои се достапни и пристапни. Промовирање на диск, личен успех, како и развој на етички чувствителност на пазарот. Подготовка на студентите да станат кариера-ум, одговорни професионалци. Поттикнување на чувство на граѓанска одговорност на студентите, така што тие дипломираат со социјална свест и таленти, кои се потребни за да се дојде до вистински решенија за проблемите на заедницата.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа BBAs » Гледа BScs » Гледа MBA »