Barclay College

Introduction

Read the Official Description

На Беркли колеџот ние да славиш Бога за нашите студенти кои се во мисија не само да се здобијат со образование, туку да ги зајакнат своите Христос во центарот, библиски базирана на верата од страна на учење на начин на ефективни христијанскиот живот во служба и лидерство.

Беркли колеџот го заснова своето постоење во богатата историја на евангелската Пријатели традиција. Беркли колеџот е една евангелистичка Пријатели училиште кое ги прифаќа и ги прифаќа лицата со евангелските христијански верувања од различни религиозни потекла.

Мисијата на Беркли Колеџот е да ги подготви студентите во Библијата центрирани средина за ефикасна христијанскиот живот, услуги и лидерство. Беркли колеџот е христијанска институција за високо образование, кој предизвици на студентите да истражуваат, да разберат, и да се здобијат со вештини потребни за да се одговори на повикот Божји врз нивните животи. Да им се помогне се постигне ова, Беркли колеџ се стреми за академски и духовна совршеност преку обезбедување на средина која ги поттикнува повисоки нивоа на истражување и учење. Критичко размислување, размена на идеи, и дисциплинирани Библијата-базирани студии, се потенцира да им помогне на секој ученик во развојот на персоналните христијански поглед на светот и опремување на нив ефективно да работат во областа на служба во која тие се чувствуваат Божјата насока за нивните животи.

Беркли колеџ активно регрутира сите христијани кои сакаат да се подготват за нивните занимања во клима која е ригорозно академски и посветени на служат Исус Христос. На Академијата верува дека духовниот раст се забрзува кога човекот живее и студии во една заедница, која вклучува разновидноста на теолошки и културни перспективи.

Како четири години институција за високо образование, мисијата Беркли колеџот е поширока од онаа на трговијата училиште или институт за обука. Студентите ги прошири своите културно разбирање со проучување на широк спектар на општи студии во однос на нивните специфични области на интерес. Од Беркли е Библијата колеџ, студентите учат да ја проучува Библијата и да се интегрираат библиската вистина во секоја дисциплина.

Беркли Колеџот нуди подготовка на студентите за кариера преку неколку програми својата диплома. Во некои области, дипломски степен е дизајниран за да се подготви еден за постдипломски студии. На Колеџот исто така, нуди соработник степени дизајниран да им даде на студентите запознавање со основните високо образование, Библијата, и општи студии.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа BAs » Гледа BScs »

Videos

A Transforming Community

A Life Changing Journey