Benedictine University

Introduction

Read the Official Description

Бенедиктински универзитет бил основан во Чикаго како Св Procopius колеџ од страна на бенедиктински монаси на Света Procopius опатија во 1887 година. Тој обезбеди чартер од државата од Илиноис во 1890 година. Колеџот е создадена да ги едуцира мажите, на чешки и словачки потекло, а повеќето беа ученици на Чешка потекло во раните години. Бенедиктински Универзитетот се наоѓа на тркалање, дрво-опфатени 108-acre campus од 10 поголеми објекти со климатизирани училници и модерна, добро опремени лаборатории. А сеопфатна обука центар со целосна медиумска библиотека и модерна напредна науката и технички објект, исполнет со напредни лабораторија простор, училници и модерна дигитална опрема истражување отвори во есента 2001 година. Студент спортски центар карактеристики три full-size кошаркарски игралишта, со конкурс-големина базен, три тениски терени и објекти за обука. Сите сали на живеење и удобност во простран, и да има пристап до интернет. Други карактеристики вклучуваат сценско кампусот езерото, студент центар со сали за јадење, капела, книжарница, простории за состаноци и од селото Лил-бенедиктински Универзитетот спортски комплекс обезбедување на врвен квалитет фудбал, фудбал, lacrosse, песна, софтбол и безбол полиња.Мисија Бенедиктински универзитет е посветена на образованието на додипломските и дипломираните студенти од различни етнички, расни и верски средини. Како академската заедница се залага за "liberal arts и стручното образование истакнати и водени од нашата традиција и Римокатоличката бенедиктински наследство, ние подготвуваме нашите ученици за својот живот, како што е активен, информирани и одговорни граѓани и држави во светската заедница.Визија Бенедиктински универзитет е Католичкиот универзитет во бенедиктински традиција која обезбедува вредности-центричните liberal arts Образование збогати со нас извонредност во наука.  

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online 1-year MBAs » Гледа Online BAs » Гледа Online MBA » Гледа Online Graduate Certificates » Гледа Health MSc » Гледа Health Certificates » Гледа Health Master »