Biola University

Introduction

Read the Official Description

Biola University Biola University е приватен христијански универзитет се наоѓа во Јужна Калифорнија. За повеќе од 100 години, Biola - една заедница каде што сите на факултет, вработени и студенти се исповедање христијани - е посветена на библиски центарот на образование, намерно духовен развој и стручна подготовка. Со повеќе од 145 академски програми преку своите шест училишта, Biola нуди степени кои се движат од диплома за доктор Нашата визија Визија Biola University е да биде примерен христијански универзитет се карактеризира како заедница на благодатта, која ги промовира и поттикнува лична трансформација живот во Христа кој го осветлува светот со Својата светлина и вистина. Понатаму, како глобален центар за христијанската мисла и влијателен евангелски глас кој се осврнува на клучни културни прашања, Biola Универзитетот се стреми да го води, со доверба и сочувство, интелектуална и духовна обнова дека напредокот на целта на Христос. Мисија Мисијата на Biola University е библиски центарот на образование, стипендии и услуги опремување на мажите и жените во ум и карактер да се влијае на светот за Господ Исус Христос. вредности Во срцето на нашата мисија е љубов и почит за сите лица, интегритет и посветеност во нашите зборови и дела, и стравопочит и почит за Божјото дело. Бараме Неговата инспирација за креативност и квалитет во остварувањето на нашата мисија. Нашата визија е да бидеме еден засебен христијански универзитет на услуга на глобалната заедница на верата.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

маво TESOL (готвач училиште на интеркултурните студии)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Англискиот стана најраспространетиот јазик во светот денес, особено во областите на науката, трговија и образованието. Десетици илјади студенти во земјите во развој се бара да учат англиски во училиште. [+]

М-р во TESOL (Кук Школата за интеркултурни студии)

Англискиот стана најраспространетиот јазик во светот денес, особено во областите на науката, трговија и образованието. Десетици илјади студенти во земјите во развој се бара да учат англиски во училиште. Илјадници повеќе студиски Македонски, со цел да продолжи кариерата или образовни програми бараат познавање на англискиот јазик. Бегалци и имигранти во САД сакаат Македонски за да преживеат и да се етаблираат во нивниот нов дом. Постои начин значително побарувачката за квалификувани наставници по англиски јазик и тука и во странство. ... [-]


маво антропологијата (готвач училиште на интеркултурните студии)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Мајсторот на уметностите во антропологија степен е наменета за оние студенти кои сакаат напредна обука во изучувањето на луѓе во културата подготовка за кариера во наставата по антропологија, кои служат како антрополошки консултанти за крос-културен агенции или истражување во и примената на антрополошки методи на истрага за современите прашања поврзани со глобализацијата, [+]

Магистер по антропологија (Кук Школата за интеркултурни студии)

Мајсторот на уметностите во антропологија степен е наменета за оние студенти кои сакаат напредна обука во изучувањето на луѓе во културата подготовка за кариера во наставата по антропологија, кои служат како антрополошки консултанти за крос-културен агенции или истражување во и примената на антрополошки методи на истрага за современите прашања поврзани со глобализацијата, развојот, јавното здравје или други социјални услови. Мајстор на уметноста во антропологија е дизајниран како генерализиран степен што бара од студентите да се запознаат со сите пет области на антрополошки пребарување: културна антропологија, јазичниот антропологија, физичка антропологија, археологија, и применети антропологија. А карактеристична на Магистер по антропологија степен е начинот на кој христијанска перспектива е интегрирана во секој аспект на курсеви.... [-]


маво интеркултурни студии (готви училиште на интеркултурните студии)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

М-р во интеркултурни студии е дизајниран за да им овозможат на студентите и за кариери во crosscultural или мултикултурни средини и за министерствата поврзани со ширење на Евангелието на Исус Христос во културите освен сопствената.На крајот на програмата, дипломираните студенти треба да бидат способни да го направите следново: [+]

М-р во интеркултурни студии (Кук Школата за интеркултурни студии)

М-р во интеркултурни студии е дизајниран за да им овозможат на студентите и за кариери во crosscultural или мултикултурни средини и за министерствата поврзани со ширење на Евангелието на Исус Христос во културите освен сопствената. На крајот на програмата, дипломираните студенти треба да бидат способни да го направите следново: ... [-]


маво наставата (училиште на образование)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Мајстор на уметноста во настава е лекар 's степен, со цел да ви даде напредни вештини и разбирање за училница апликација. МАТ се фокусира на училницата практики, како училница за управување, правејќи разлика на тоа од Мајсторот на уметностите во образованието, која вклучува поголем акцент на професионални пишување, истражувања, теорија и подготовка за д-р студии. [+]

М-р во наставата (школа за образование)

Мајстор на уметноста во настава е лекар 's степен, со цел да ви даде напредни вештини и разбирање за училница апликација. МАТ се фокусира на училницата практики, како училница за управување, правејќи разлика на тоа од Мајсторот на уметностите во образованието, која вклучува поголем акцент на професионални пишување, истражувања, теорија и подготовка за д-р студии. ... [-]


ма во образованието (училиште за образование)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Мајсторот на уметностите во образованието е истражување-ориентирана степен што ги подготвува за работа во различни академски средини и ја поставува сцената за докторат. Нејзиниот акцент на професионални пишување, истражување и теорија се разликува од на мајстор на уметноста во настава, која се фокусира првенствено на училницата практики. [+]

М-р во образованието (Факултетот за образование)

Мајсторот на уметностите во образованието е истражување-ориентирана степен што ги подготвува за работа во различни академски средини и ја поставува сцената за докторат. Нејзиниот акцент на професионални пишување, истражување и теорија се разликува од на мајстор на уметноста во настава, која се фокусира првенствено на училницата практики.... [-]


Магистер по Кристијан образование (Талбот теолошко училиште)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles + 1 more

Како дипломиран степен на Одделот за Кристијан образование, мисијата на програмата MACE е да се развие и опремување на искусни црквата и parachurch слуга лидери на ум, карактер и способност да служите на Бога и понатаму Неговото царство преку библиски базирана образовни министерства, според одредена област на специјализација. [+]

Магистер по Кристијан образование (Талбот теолошко училиште)

Како дипломиран степен на Одделот за Кристијан образование, мисијата на програмата MACE е да се развие и опремување на искусни црквата и parachurch слуга лидери на ум, карактер и способност да служите на Бога и понатаму Неговото царство преку библиски базирана образовни министерства, според одредена област на специјализација.... [-]


Master

мајстор на Божество (Талбот теолошко училиште)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Мисијата на Магистер на Божественоста програма Талбот школа на Богословскиот е да им овозможат слуга држави за правење ученици светот преку развивање во нив точна познавање на Словото Божјо, со вештини потребни за да комуницира Евангелието ефикасно, и карактерот достоен за царството на нашиот Господ Исус Христос за водечките на црквата. [+]

Мајстор на Божество (Талбот теолошко училиште)

Мисијата на Магистер на Божественоста програма Талбот школа на Богословскиот е да им овозможат слуга држави за правење ученици светот преку развивање во нив точна познавање на Словото Божјо, со вештини потребни за да комуницира Евангелието ефикасно, и карактерот достоен за царството на нашиот Господ Исус Христос за водечките на црквата.... [-]