Black Hills State University

Introduction

Read the Official Description

Државниот универзитет во Црна Хилс е на ниво на универзитет магистерска кој се промовира квалитет во наставата и учењето; поддржува истражувања, креативни и научни активности и обезбедува услуги на државата, регионот, нација и глобалната заедница. BHSU нуди иновативни, високо квалитетни додипломски (соработник и бакалауреат) програми во уметноста, економијата, образованието, однесувањето науки, математика, општествени науки, природните науки, бизнис и технологија, како и избрани дисциплини на сила на ниво на постдипломски. Државниот универзитет во Црна Хилс е единствениот сеопфатна универзитет во западниот дел на Јужна Дакота.

BHSU Визија Државниот универзитет во Црна Хилс ќе бидат признати како иновативна, високо-квалитетни универзитет во регионот на Црното Хилс, на државата, нацијата, и светот.

Ние, на Државниот универзитет Црна Хилс, се посветени на:

Стипендија Ние се вклучат во стипендијата на истражување и творечка дејност да придонесе знаење и уметност на заедницата, државата, регионот, нацијата, и светот; ние се вклучат во стипендијата на наставата со користење на релевантни и најсовремена практики да ги подготви студентите за иднината; и, ние се вклучат во стипендија на услугата со прифаќање лидерски улоги во општеството и правење на значајни придонеси за професијата и за пошироката јавност.

Студент-centeredness Ние ја прифатат одговорноста за трансформирање студент живее и третираат секој ученик со достоинство и почит.

Едукативни извонредност и Доживотно учење Ние се вклучат во тоа квалитетна работа со размислата за нашите перформанси, нашата креативност и генијалност, а во континуитет се предизвик за да се подобри.

Интегритет Ние се придржуваат кон етичките стандарди на совршеност и да се прифати одговорноста за лични одлуки и постапки, кои влијаат на нашиот углед како динамична и информиран институција за високо образование кои места студенти пред и центар.

Инклузивност Се залагаме за мулти-димензии на човековото разлики од вежбање инклузивно образование и безусловна позитивна смисла, поддршка на мултикултурна искуства за учење за сите, како и охрабрување на меѓународната размена.

Иновации и промени Ние се предвиди идните потреби и ги користат нашите имагинации да биде одговорен за единствени можности за раст, преку поттикнување почитувана дијалог кој поттикнува отворен ум размена на идеи при што активно слушање и критичко размислување се одржи жив учење заедница за студентите, вработените, факултет, администрација, алумни , и на јавноста.

This school offers programs in:
  • Англиски

Accreditations

AACSB

Гледа Health MSc » Гледа Bachelor » Гледа MBA »