California Coast University

Introduction

Read the Official Description

Пионер во учење на далечина од нејзиното основање во 1973 година, на Универзитетот нуди онлајн степен програми наменети за ученици чии географски, професионални или лични време обврски да ги заштити од завршувањето на своето образование во традиционалните он-кампус на овие програми.&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Еве неколку причини зошто учениците изберат да учат во CCU • Флексибилен програми дизајнирани да се вклопат во вашиот презафатен распоред • ниска школарина со камата без планови за плаќање за 100 долари месечно • Квалитет Студентски служби • учебник за изнајмување библиотека • Авто-интензивна студија со не се поставуваат состанок или испит датуми • Академски кредит за претходно работно искуство • Поттикнување на факултет да ви помогне во текот на програмата • Попусти за Користење Членови и потесното семејство •   акредитација од страна на далечинско образование и обука на Советот (DETC) &nbsp Акредитација Калифорнија Коска Универзитетот има акредитација преку акредитација на Комисијата за далечинско образование и обука на Советот (DETC). На DETC е образовна здружението се наоѓа во Вашингтон, Д.Ц. Основана во 1926 година, и стана агенција која ги поставува стандардите за сите далечинско образование институции. На Соединетите Американски Држави Комисијата на DETC е наведена од страна на САД на Министерството за образование како национално признати агенција. Секретар за образование се бара со закон да се објават листа на национално признати агенции кои секретар одредува да биде сигурен власти што се однесува до квалитетот на образованието што се обезбедува од страна на институциите на високото образование. Агенција бара признавање од страна на Секретарот мора да ги исполни секретар 's процедури и критериуми за признавање на акредитирање агенции. Прво признати од страна на Министерството за образование во 1959 година, на DETC до неодамна беше ревидиран во 2001 година како дел од нормалниот процес на евалуација. &nbsp На Соединетите Американски Држави Комисијата на DETC е призната членка на Советот за акредитација на високото образование (Чеа). Чеа е приватна непрофитна национална организација што координира акредитација активност во САД. Таа носи напред долга традиција дека признавањето на акредитирање организации треба да биде клучна стратегија да се обезбеди квалитет, одговорност, како и подобрување во високото образование. Признавање од страна на Чеа потврдува дека стандардите и процесите на акредитација организации се во согласност со квалитет, подобрување, и одговорноста очекувањата дека Чеа има воспоставено.&nbsp&nbsp Професионални и академски припадност и огласи &nbsp ACICS Трансфер на Алијансата Алијансата на Приватен Контактирај Одобрени институции Американската асоцијација за училишниот персонал Администратори Американската асоцијација на колегиум Регистратори и Запишување (AACRAO) Американскиот совет за образование (ACE) Здружение за супервизија и развој на наставните програми Калифорнија ја објавите средното образование комисија (CPEC) Калифорнија Бирото за приватни Контактирај и стручно образование Директориум (BPPVE) Калифорнија Приватни пост средно директориум Советот за возрасни и искуствено учење (скриптните се) Советот за акредитација на високото образование (Чеа) DANTES Каталог на национално акредитиран далечинско учење Програми (NADLP) Далечинско образование и обука на Советот (DETC) Високото образование директориум(Hed) Високото образование Трансфер на Алијансата (HETA) Национален колеџ кредитна Препорака служба (CCRS) Петерсон 's Водич за американската образование САД на Министерството за образование (USDoE) VA листа на одобрени училишта

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online PhD » Гледа Online BBAs » Гледа Online MBA » Гледа Online BScs » Гледа Online MA » Гледа Online MSc » Гледа Online Masters » Гледа Health BScs » Гледа BScs »