California Institute of Integral Studies

Introduction

Read the Official Description

Калифорнискиот институт за интегрална студии (CIIS) е иновативен, напред-размислување универзитет со седиште во Сан Франциско, Калифорнија.

На CIIS, ќе се вклучат во прашања од витално значење за вас, за да денешниот свет, и на вашиот личен развој, истражување на длабоки врски кои ги обединуваат. Ви учат на иновативни академски програми на додипломски или постдипломски ниво и да се сретне со жива и разновидна заедница на ученици во чест на повеќе начини на наставата, учењето и да се знае. Овде можете да најдете на знаење и искуство што е потребно за животот и кариерата го сакате.

На Универзитетот, може да изберете од 25 различни академски програми и:

Ги извршуваат во еден-на-еден вид курс на студија која ви нуди експанзивна начини на гледање на светот во академски ригорозни амбиент Изградба на вашата способност како исцелител, промена на одлуки, научници и лидер на заедницата Истражуваат традицијата на знаење од многу култури и гледишта, додека доживува некои од најпознатите прогресивен визии за иднината Поврзете се со меѓународно признати факултет кои се посветени на вашето образование Тренираат со искусни клиничари во едно од нашите наградуваниот психологија или акупунктура центри Создаде practicums или највисок премин проекти кои ви миеше во соработка со заедниците да учат Уживаат предавања, концерти, уметнички изложби и перформанси

CIIS е универзитетски приватна, непрофитна, акредитиран од 1981 година од страна на западните Здружение на училишта и колеџи (WSCUC). Ние нудиме федерална финансиска помош и стипендии.

CIIS нуди 25 академски програми, организирани во рамките на четири училишта.

Училиште за професионална психологија и здравје:

Клиничка психологија, PsyD

Советување во психологија м-р со концентрација во:

Ментално здравје во заедницата Драма терапија Експресивен уметност терапија Составен советување Соматските психологија

Човековата сексуалност, д-р

Интегративен здравство студии м-р

Училиште на свеста и трансформација:

Доктор по филозофија програми:

Антропологијата и социјални промени Исток-Запад психологија Составен и Transpersonal психологија

Филозофија и религија со концентрација во:

Екологија, духовност и религијата Филозофија, Космологија и совесноста Жените и духовност Трансформативниот студии

Мајстор на уметноста програми:

Антропологијата и социјални промени Исток-Запад психологија, со сертификат во духовно советување Филозофија и религија со концентрација во: Екологија, духовност и религијата Филозофија, Космологија и совесноста Трансформативниот Лидерство Жени, Пол, духовност, и социјалната правда

Мајстор за ликовни уметности програми:

Креативни Анкетната Интердисциплинарни уметности Создавањето театар перформанси Пишување и свест

ACTCM во CIIS

Магистер на науки во традиционалната кинеска медицина (MSTCM) Првата професионална докторат во Акупунктура и кинеска медицина (DACM) Постдипломски докторат за акупунктура и ориентална медицина (DAOM)

Школата за Додипломски студии:

Диплома 's степен на проектот:

Интердисциплинарни студии, диплома Малолетник во критична психологија понуди

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа Online MA » Гледа Health MA » Гледа Health PhDs » Гледа Health Master » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

Азиски филозофии и култури магистерски и докторски програми

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма е посветена на интегративен, крос-културен студија и истражување во азиските религии и филозофии од класичниот период низ сегашноста и во иднината. [+]

Азиски филозофии и култури магистерски и докторски студии. Програми

Програмата за азиски филозофии и култури (АПЦ) ги комбинира и класичните и современите пристапи за проучување на азиските религиозни и филозофски традиции, истовремено решавајќи ги современите социјални прашања.

Нашата програма е заснована на принципот дека духовната трансформација придонесува за академско совршеност. Во рамките на интегративната рамка, студентите можат да изберат да учат хиндуизмот, будизмот или кинеската филозофија. Студентите учат свети текстови и дела во историски контекст; тие, исто така, истражуваат меѓукултурна херменевтика, традиционални верски практики и азиски филозофски перспективи за фундаментални прашања - од благосостојба до животната средина.... [-]


Антропологија и социјални промени магистерски и докторски програми

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма за постдипломски студии нагласува истражување, активистичка стипендија и социјални промени. [+]

Антропологија и социјални промени Магистерски и доктор на науки. Програми

Антропологија и социјални промени е мала, иновативна дипломиран оддел со посебен фокус на активистичката стипендија, милитантното истражување и социјалните промени. Нашиот уникатен пристап кон методологијата на етнографско истражување ги раствора традиционалните бариери помеѓу истражувањата и политичкиот активизам, меѓу инсајдерите и аутсајдерите, како и помеѓу истражувачите и протагонистите. Етнографијата е алатка за "создавање услови што ги опишуваме." Ние се вклучи во процесот на ко-истражувања за да ги истражиме постоечките алтернативи и можности за социјални промени.... [-]


Екологија, Духовноста и Религија МА и докторски програми

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма има за цел да им помогне на студентите да го негуваат знаењето и мудроста за да одговорат на современата еколошка криза од интегралните и трансдисциплинарните перспективи. [+]

Екологија, духовноста и религијата М-р и докторат

Еколошките предизвици на 21 век претставуваат криза на вредности и свест. Темпото на глобални промени бара разбирање за процесот со кој човештвото дојде на оваа крстосница во планетарната историја. Постдипломски студии во Екологија, Духовност и Религија им овозможува на студентите да го негуваат знаењето и мудроста за да одговорат на еколошката криза од интегрални и трансдисциплинарни перспективи.... [-]


Исток-Запад психологија м-р и докторски програми

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма е заедница за учење, каде што психолошките и духовните традиции на источните, западните и домородните култури од целиот свет се среќаваат да разговараат и да се трансформираат едни на други. [+]

Источна-запад психологија

Одделот за психологија на Исток-Запад (EWP) нуди глобален пристап кон истражување и проучување на психологијата и духовноста. EWP е академски центар во кој западната психологија и мудрост традиции од целиот свет доаѓаат во разговор за да се создаде ново знаење.

Студентите од EWP стекнуваат напредни професионални вештини кои се вкоренети во древните духовни традиции. Курсевите се интердисциплинарни и вклучуваат академско истражување на системите, духовните традиции и психолошките учења... [-]


Магистер по жени, пол, духовноста и социјалната правда

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco + 1 more

Женската духовност е трансдисциплинарна програма која ги подготвува дипломците да бидат носители на промени кои се водени од чувство на значење, цел и визија. [+]

Магистрирано и докторски студии по жени, родови, духовноста и социјалната правда

"Се менувам, го менувам светот". -Gloria E. Anzaldua

Програмата за женска духовност, основана во 1992 година од страна на меѓународно познати пробувачи во движењето за женско духовност, нуди интердисциплинарен, мултикултурен, деколонијален феминистички пристап кон проучувањето на духовноста и религијата. Нашата програма вклучува стипендија од женски / родови студии, етнички студии, верски студии, филозофија, религија и сродни полиња. Ние сме првиот доктор на науки. доделување дипломиран програма во Соединетите Американски Држави да се интегрира студија на светиот женски со испитување на современите општествени, политички и еколошки прашања.... [-]


Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во интегрална советување психологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години January 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма смета психолошки исцелување и раст во рамките на поголем контекст на духовно одвиваат. [+]

Интегрално советување психологија магистерска програма

Програмата за интегрална советувачка психологија (ИЦП) е искуствена, културно чувствителна и центрирана на внатрешната работа неопходна за да стане исцелител.

Врз основа на главните духовни традиции на Истокот и Западот, неодамнешните истражувања за културни и општествени науки и иновациите направени од современите психоаналитички, хуманистички, системски и трансперсонални психологии, гледаме психолошко лекување и раст во рамките на поголемиот контекст на духовниот развој.... [-]


Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во соматска психологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма ги подготвува студентите да ги користат и конвенционалните и телесно ориентирани пристапи кон психотерапија. [+]

Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во соматска психологија

Сомастичката психологија р програма на CIIS е една од само три акредитирани академски програми во земјата која ги подготвува студентите да ги користат и конвенционалните и тело-ориентирани пристапи кон психотерапија.

Студентите учат советување пристап кој ги комбинира традиционалната пракса и разбирање со внимание на клучната улога на телото во структурата и процесот на психа. Наставната програма вклучува телесно-ориентирани пристапи кон психотерапија, исто така, се истражува култивирање на телото / психата во различни не-западни модалитети. Студентите учествуваат во енергична академска заедница, каде што учењето вклучува и дидактички и искуствени практики што доведуваат до способност да работат со клиентите во целост и ефективно.... [-]


Филозофска космологија и свест магистерска и докторска програма

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Дипломираната програма за филозофија, космологија и свесност (PCC) е посветена на повторното замислување на човечкиот род како заемно зајакнувачки член на Земјата заедница. [+]

Филозофска Космологија и Свесност Магистерски и докторски студии

Филозофски, Космологија и Свесност (ПЦЦ) докторски и магистерски програми имаат за цел да создадат лидерство неопходно за длабока, прогресивна, трансформација на социјалните институции и индивидуалната свест. ПЦЦ е посветен на повторното замислување на човечкиот вид како заеднички зајакнувачки член на Земјата заедница.... [-]


Master

Господар на ликовни уметности програми (МНР)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Како уметници, писатели и изведувачи во срцето на Сан Франциско, нашата работа е под влијание на технолошките иновации, културната трансформација и урбаниот редизајн. Нашата програма нуди на студентите можност да се фокусираат на сопствената пракса во интердисциплинарен амбиент. [+]

Господар на ликовни уметности програми (МНР)

МНР во интердисциплинарни уметности и пишување (нов формат почетокот Есен 2018)

МНР во CIIS е витален дел од интердисциплинарната уметност на Сан Франциско повеќе од 10 години. Нашиот степен ја рефлектира таа енергичност, генијалност и имагинација, што го прави исклучително образование за писатели и уметници.

Почнувајќи во есен 2018 година, ние сме нудат на МНР во интердисциплинарни уметности и пишување. Иако ќе има нов формат, нашата МНР програма ќе продолжи да биде втемелена во она што го прави толку добро да функционира.... [-]


Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во драма терапија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма ги интегрира искуствени, дидактички и клинички курсеви за да ги обучи учениците да станат лично и културно свесни, прилагодени и компетентни драма терапевти и психотерапевти. [+]

Магистер по советување психологија со концентрација во драма терапија

За повеќе од 30 години, CIIS програмата за драма терапија истражува како терапевтски адаптирани драматични процеси работат со текот на времето за да заздрават рани, да се олеснат трајни промени и да им помогнат на луѓето да го достигнат својот најголем потенцијал. Нашата програма интегрира искуствени, дидактички и клинички курсеви во внимателно и последователно наставен план, да ги обучи учениците да станат лично и културно свесни, прилагодени и компетентни драма терапевти и психотерапевти.... [-]


Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во експресивна уметност терапија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма интегрира сеопфатно образование во теории и методи на психотерапија со интензивна обука за експресивна уметничка терапија и советување психологија. [+]

Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во експресивна уметност терапија

Програмата за експресивна уметност терапија ја користи моќта на уметноста како алатка за човековиот развој и заздравување, психо-духовниот раст, општествените промени и овластената само-агенција. Ова се постигнува преку иновативен модел на Scholar-Artist-Practitioner кој ги поврзува празнините меѓу академското знаење, клиничката пракса и ангажирањето на заедницата со уметноста во центарот. Програмата интегрира сеопфатна едукација во теории и методи на психотерапија со интензивна обука за експресивна уметничка терапија и советување психологија.... [-]


Мајстор на уметноста во советување психологија, концентрација во заедницата ментално здравје

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави San Francisco

Нашата програма обучува мајстори на ниво на клиничари во специјализирани вештини потребни за да работат како ментално здравје на услуги во јавното и заедницата ментално здравје поставувања. [+]

Програма за ментално здравје на заедницата во Заедницата

Програмата на CIIS за ментално здравје на заедницата ги обучува учениците да станат лиценцирани психотерапевти и лидери во зајакнувањето на обесправените заедници. Нашите дипломци се движечка сила во задоволувањето на потребите и создавање на промени за популации кои се недоволно застапени и ги игнорираат од традиционалните советодавни услуги.... [-]


Videos

CIIS: San Francisco Is Our Campus

Integral Education: Joseph Subbiondo

2015 End of Year Highlights

Integral Education:Judie Wexler

Integral Education: Alfonso Montuori

Contact

California Institute of Integral Studies

Адреса, линија 1 1453 Mission Street San Francisco, CA 94103
94103 San Francisco, California, Соединети Американски Држави
Website http://www.ciis.edu/
Број на телефон +1 415-575-6100