The University of Southern Mississippi Center for Logistics, Trade and Transportation

Introduction

Read the Official Description

На CLTT обезбедува конкурентска предност на логистиката и синџирот на снабдување индустрија и владините агенции преку своите мултидисциплинарен активности во логистика, трговија и транспорт. Логистика, трговија и транспорт опфати движењето на стоки и луѓе (логистика) преку најефикасните средства (интермодален транспорт) да се постигне економски развој (трговија). Создавањето на Центарот за логистика, трговија и транспорт е резултат на интегриран напор на индустријата, владата и на Универзитетот на Јужна Мисисипи &nbsp На CLTT се нагласуваат преку Америка, зајакната со меморандуми за разбирање помеѓу Универзитетот на Јужна Мисисипи и универзитети во Панама. Мисисипи гувернерот повика на создавање на CLTT на "голем одговара " со планираните проширувања на Панамскиот Канал и Мисисипи Државниот Порт на Gulfport.&nbsp&nbsp Мисијата на CLTT &nbsp Влијанието на активностите беше домаќин на CLTT директна корист индустријата и владини агенции. Поради тоа, ги има следниве специфични мисија: &nbsp Одговори на Персискиот залив регион владата и индустријата засегнатите страни потребата за создавање и ширење на практични, врвни, интердисциплинарни познавања и технологии за унапредување на логистика, трговија и транспорт; поттикне економскиот развој и ја промовира интегриран товарни систем во рамките на Америка Локации Центарот е лоциран на двете Универзитетот на Јужна Мисисипи кампуси во Hattiesburg и Gulfport. Повеќе информации на интернет на&nbsp&nbsp&nbsp

Гледа Online MSc »

Programs

This school also offers: