California State University Los Angeles - College of Business and Economics

Introduction

Read the Official Description

Cal State LA, член на Државниот универзитет на Калифорнискиот универзитет (CSU), нуди одлични и иновативни образовни можности за урбано студентско население кое ја одразува разновидноста на Лос Анџелес басенот.

Образовни можности вклучуваат:

  • Подготвување на студентите да го ценат, ангажираат, зајакнат и трансформираат општествените, културните, граѓанските и работните структури на американските и глобалните општества;
  • Обезбедување на студентите со способности, вештини и можности за целосно искористување на доживотното учење, вклучително и постдипломски и професионални студии, како и можности за учество во истражувања, научни и креативни активности;
  • Нуди на студентите алатки за лични и академски достигнувања, економска мобилност и поздрав живот;
  • Служи како портал меѓу заедницата Cal State LA, поголемата заедница во Лос Анџелес и светската заедница за заеднички образовен и културен живот;
  • Обезбедување квалитетни професионални услуги за сите изборни единици на Универзитетот.

Колеџот за бизнис и економија

На Колеџот за бизнис и економија во Cal State LA е заедница за учење од 67 со полно работно време факултети и кадар и повеќе од 3.200 студенти посветени на извршување на совршеност во додипломски и постдипломски образование за мултикултурна, глобална животна средина.

Да се ​​биде важна и релевантна сила во новиот милениум, ние се стремиме кон развој на пазарно-ориентирани програми кои се глобално фокусирани и базирани на технологија. Лос Анџелес е портал на дваесет и првиот век и ние сме горди да бидеме важен играч во успехот на регионот. Како што земјите во развој во Азија и Латинска Америка стануваат доминантни сили во светската трговија, Лос Анџелес ќе стане центар за меѓународна трговија и трговија во САД. Нашиот колеџ е национално рангиран, целосно акредитиран и витален партнер во деловната таписерија на Лос Анџелес.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Health MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Мајсторот на уметностите степен во економија (ма)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Наставната програма за степен се состои од јадро, како и две опции: Глобалната економија и финансиска економија. [+]

Мајстор на уметноста студии по економија

Наставната програма за степен се состои од јадро, како и две опции: Глобалната економија и финансиска економија. Опцијата за глобалната економија подготвува студентите со тековните сознанија на глобалната економија, заедно со истражните и технички вештини, за бизнис економска анализа посакуваната од страна на консултантски компании, владини агенции, мултинационални бизнис корпорации и меѓународни организации. Опцијата за финансиска економија им нуди на студентите со основните аналитички и технички вештини во двете економијата и финансиски анализи посакуваната од страна на консултантски фирми, хартии од вредност компаниите, и други слични бизниси во инвестициските услуги, како што се инвестициското банкарство, заеднички фондови, и осигурување.... [-]


MSc

Господар на науката степен во информатичките системи

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Магистер на науки во информациони системи (MSIS) е дизајниран за да обезбеди менаџери и професионалци потребните технички и менаџерски ... [+]

&nbsp

Магистер на науки во информациони системи

&nbsp

Магистер на науки во информациони системи (MSIS) е дизајниран за да обезбеди менаџери и професионалци потребните технички и менаџерски вештини потребни за исполнување на одговорностите на високи професионални и управување со проекти позиции во информациони системи / технологија. На MSIS степен програма е организирана во две опции: Професионална Опција (PMSIS) дизајниран за сегашните ИС / ИТ професионалци, и Извршниот Опција (EMSIS) наменета за менаџери и професионалци кои работат надвор од Е поле.... [-]


господар на науки степен во сметководство (msc)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

MS степен во сметководство подготвува студентите за широк спектар на можности за вработување во јавните сметководство, индустријата и финансиите, владини и непрофитни организации. [+]

Магистер на науки во сметководство (м-р)

MS степен во сметководство подготвува студентите за широк спектар на можности за вработување во јавните сметководство, индустријата и финансиите, владини и непрофитни организации. Програмата е наменета за производство на лица кои се квалификувани со знаење и техники во една или повеќе сметководствени области: сметководствени информациони системи; Финансиско и јавно сметководство, вклучувајќи ревизија и оданочување; и менаџерски и трошковно сметководство. Дипломирани студенти на програмата се подготвени успешно да го оспорат стручниот испит за влез во избраната област; посветени на професионален и професионален развој надвор од нивното формално образование во највисоките извршни нивоа на избраната област; способни да станат лидери кои покажуваат високи стандарди на етичко однесување во рамките на професијата; и подготвени за докторски студии и истражувачки позиции.... [-]


Contact

California State University Los Angeles

Адреса, линија 1 California State University Los Angeles 5151 State University Drive
90032 Los Angeles, California, Соединети Американски Држави
Website http://www.calstatela.edu/business
Број на телефон +1 323-343-2810