Caldwell University Online

Introduction

Read the Official Description

Caldwell Универзитетот е не-за-профит католички универзитет основана во 1939 година. Инспириран од Свети Доминик и Католичката наследство, тоа го прави разлика во животот на учениците и ги подготвува преку либерални уметности и професионални студии за да размислуваат критички, ги извршуваат вистината, и да придонесе за праведно општество.

релевантност

Во Caldwell Универзитетот, ние не веруваме во busywork. Секој од нашите онлајн програми се лесен и достапен. Тие се вклопуваат истражување со примена во реалниот живот. Преку смислени соработка и проекти, ние ќе ви овозможи со знаење и ново рафинирано вештини кои може да се примени веднаш. Холистички Поддршка Како ценет дел од нашата онлајн заедница, посветен факултет ќе биде поддршка на вас. Ние ќе ви покаже длабока посветеност за вашиот успех со обезбедување на менторство и насоки, така што ќе може да се постигне своите цели. навремена подготовка

Овие денови, возрасните како да се врати на училиште за да заработите што долго баран акредитивен и да ги постигнат своите цели. Нашата онлајн програми се дизајнирани да бидат практични, флексибилни и прифатлива. Caldwell Универзитетот може да обезбеди вештини за напредок во рамките на брзо растечки кариера во медицинска сестра, образование и бизнис индустрии.

национално признание

Неодамна рангирана како институција Ниво 1 од страна на САД Вести & е "Најдобра колеџи 2015 година". Рангиран # 2 во државата за најдобар во држава Онлајн колеџ 2016 од страна на affordablecollegesonline.org

Регионална акредитација

2015 САД Одалеченост асоцијација учење (USDLA®) непрофитна-членка. Caldwell Универзитетот е акредитиран од страна на државите комисија во средината на високото образование, 3624 пазар улиците, Филаделфија, Па 19104, (267) 284- 5000. Онлајн RN да BSN програма е акредитирана од страна на Комисијата за колегиум медицински сестри образование, Еден Дупонт круг, NW, Suite 530, Washington, DC 20036, (202) 887-6791.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online 1-year MBAs » Гледа Online MA » Гледа Health BScs »