California National University for Advanced Studies

Introduction

Read the Official Description

Калифорнија Националниот универзитет е основана во јануари 1993 година во признавањето на потребата за работа возрасни да ги исполнат современите предизвици повторно да се промисли и ре-алатка. Од самиот почеток тоа била намерата е CNU да се обезбедат квалитетни програми за образование во флексибилна средина. Оваа цел се постигнува со донесување на иновативен пристап кон традиционалното образование; комбинирање на самостојно учење со директен личен контакт и технологија. А уникатен аспект CNU програми е еден-на-еден настава учениците добиваат од истакнати националните факултет. Иако на Универзитетот има преземено предност на достигнувања во технологијата за подобрување на наставата, технологија е се смета за подобрување а не замена за добра настава и релевантни содржини. Студентите уживаат во образовниот клима која е типичен за еден пронајден на мал традиционалните кампусот. Ова е овозможено на далечина преку централизиран мрежа за обука; нагласувајќи обврски студент услуга и отворена комуникација. CNU нуди програма која си богат можност за САД и кои не се жители на САД за да одговара за нивната желба да развиваат интелектуално и професионално. &nbsp&nbsp Мисија Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии има за цел да одговори на потребите на денешните и идни бизнис и технички специјалисти со обезбедување на високото образование преку учење од далечина. Калифорнија Националниот универзитет е посветена на академски перфекција и образовниот благосостојбата на секој од своите студенти. Ние сме студентот институција поделена на три колеџи кои нудат различни напредни студии преку далечинско образование. CNU нуди додипломски и постдипломски програми за образование, уверение програма; и индивидуални курсеви преку продолжување. Намерата на образовните програми CNU и национално признати факултет е да се развие, меѓу различни заедници на работни возрасните, тие вештини и компетенции кои ќе го промовира својот личен и професионален развој. &nbsp&nbsp Акредитација и одобренија Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии на национално ниво се акредитирани од страна на Комисијата за далечинско образование и обука на Советот (DETC) Страна на Комисијата на DETC е наведена од страна на САД Министерството за образование како национално признати агенција и како призната членка на Советот на акредитација на високото образование Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии е доделена Институционален Одобрување да обезбеди програми за образование од страна на органот на Калифорнија биро за приватни Контактирај и стручно образование Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии се наведува во американскиот Совет за образование Directory и во високото Директориум за образование Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии е наведена во Класификација Карнеги за степен-доделување институции акредитирани од страна на агенцијата признати од страна на американскиот секретар за образование. Калифорнија Националниот универзитет за напредни студии е одобрено да учествуваат во волонтерски образование школувањето програма за помош спроведено од страна на активност за одбрана на нетрадиционални за поддршка на образованието (Dantes). Активни должност воен персонал и резервисти да се јават кај нивниот образование канцеларија за повеќе информации.

Види магистерски студии » Гледа Online MBA » Гледа Online Certificates »

Programs

This school also offers:

Master

господар на управување со човечки ресурси (mhrm)

Он-лајн студии Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Мајстор за управување со човечки ресурси бара завршување на минимум од 36 единици кои се состојат од мешавина на водени настава и водени настава / лабораторија формати. [+]

Со спроведувањето на мајстор управување со хумани ресурси степен, вештини што сте ги стекнале во одредено поле се признаваат како предуслови за овој напреден стручно образование. Вашиот претходно знаење и искуство е зајакната со постдипломски студии кои се фокусираат на вашата избрана професија.

Мајстор за управување со човечки ресурси бара завршување на минимум од 36 единици кои се состојат од мешавина на водени настава и водени настава / лабораторија формати. Лабораторија предмети е завршена преку практични бизнис искуство. Студентите комплетна професионална Core и потоа одберете го професионална фокус како курс на студии. ... [-]