California State University Dominguez Hills, College of Business Administration and Public Policy

Introduction

Read the Official Description

Основана во 1973 година, на Колеџот за бизнис администрација и јавна политика е еден продуктивен и професионална средина на совршеност во академските програми, бизнис консалтинг и услуга на заедницата. Калифорнискиот државен универзитет Dominguez Хилс во моментов има околу 42.000 алумни. Околу 14.000 се Колеџот за бизнис и јавна политика економист. Речиси 18 проценти од ЦСУ Dominguez Хилс студент тело е запишано во Колеџот за бизнис и јавна администрација. На Колеџот за бизнис администрација и јавна политика е вториот по големина запишување на стручни училишта во ЦСУ Dominguez Хилс! Околу 21 проценти од ЦСУ Dominguez Хилс степен примателите се Колеџот за бизнис администрација и јавна политика на студентите. Мисија Мисијата на CSUDH CBAPP е едукација на водачи, кои обликуваат иднината. Ова се остварува преку обезбедување на можност да се здобијат со национално акредитиран професионална едукација за успешна кариера. Мисијата на бизнис Програмата: "Да се ​​обезбеди квалитет на образование на различни студентска популација ги подготвуваа за напредување во кариерата и услуги во нивната заедница." Мисијата на Програмата за јавна администрација: "Дали е да обезбеди висок квалитет на професионална едукација за лидерство во јавните работи и администрацијата. "

Гледа Online MBA »

Programs

This school also offers: