California State University Long Beach College of Business Administration

Introduction

Read the Official Description

На Колеџот за бизнис администрација е наставно-учење заедница на научници што академски и професионално подготвува разновидна студент тело на Excel во динамична глобалната животна средина. Ние сакаме да се стане на Колеџот на изборот за бизнис студенти во Јужна Калифорнија, преку обезбедување на висок квалитет на учење и истражување на животната средина со глобална перспектива и да придонесе за регионалниот економски развој. Основни факти и бројки На Колеџот за бизнис администрација (СВА) е еден од седумте факултети на Државниот универзитет во Калифорнија, Лонг Бич (CSULB). Како најголем еден кампусот на Државниот универзитет во Калифорнија систем, CSULB е сеопфатна, четиригодишни институција која е основана како Лос Анџелес округот Оринџ Државниот колеџ во 1949 година да му служи на области на округот Оринџ и југоисточна Лос Анџелес. Бизнис студии на Калифорнискиот државен универзитет, Лонг Бич започна во 1949 година, со 24 студенти и бизнис четири членови на факултет, сметководство за една седмина од кампусот на населението. Бизнис администрација беше дел од Општествена наука дивизија од своето основање до 1957, кога поделбата беше преименувана во Одделението за бизнис и социјални науки. Во 1958 година, на две академски области подели и бизнис администрација стана поделба во свој ред, со д-р С. Остин Reep како основачки декан. До средината на 1960 година, од бизнис школата беше блиску до 3.800 студенти бизнис, со полно работно време 29 членови на факултет, а 13 со скратено работно време предавачи. Денес, на Колеџот за бизнис администрација е дом на речиси 5.000 бизнис специјалност, вклучувајќи и околу 400 студенти на додипломски студии и 140 со полно работно време-еквивалент факултет и кадар.    

Гледа 1-year MBAs » Гледа курс » Гледа EMBA »