Cameron University School of Business

Introduction

Read the Official Description

На Факултетот за бизнис понуди образование и искуства во различни дисциплини, бизнис во вонреден, диплома и на ниво Мастер. Програми се обновуваат постојано да се обезбеди на студентите добиваат најсовремена бизнис знаење, за да ги подготви за успешна кариера во бизнис и претприемачки арената. Претстојната година ќе донесе големи напредувања во училиштето со изградбата на држава на уметноста Бизнис зграда. Објектот ќе домот на различни компоненти, вклучувајќи училници, компјутерските лаборатории и канцелариски простории. Сепак, уникатните карактеристики, како што интервју области на практика, факултет и студент интеракција области, и симулирани живо тргување кат ќе се создадат можности за учење за вториот нема. Нашата мисија На основна цел на Школата за Бизнис е да се обезбедат квалитетни и бакалауреат мајстори програми за образование да се едуцираат и да се подготви квалификувани професионалци, кои ќе бидат лидери во својата професија и во нивната заедница. Оваа мисија се базира на филозофијата на континуирано подобрување. Во исполнувањето на неговата мисија, на Одделот се посветува на обезбедување на квалитет на средина за учење кој ги вклучува: Континуирано ажурирање програма која ги интегрира и применува основните концепти на заеднички орган на знаења се развива и комуникациски вештини, способност за критичко размислување, етика, компјутер владеење, и аналитички вештини и техники кои се олесни деловното одлучување. Олеснување на растот и развојот на учениците, со акцент на културно различни студенти претставник на населението на регионот. Потенцирајќи разбирање и работа со луѓето од сите култури во едно локално, регионално, национално или меѓународно опкружување, преку градење на тим и интеграција на една мултикултурна перспектива. Обезбедување на можности за факултет да се направи интелектуална придонеси на применети истражувања при одржување на разумен баланс помеѓу учењето и истражувањето. Обезбедување на можности за факултет да се развијат и применат иновативен наставни техники и инкорпорира напредни наставни технологија во наставниот процес. Развивање и спроведување на резултатите од проценка на програма за учење на студентите да се зголеми квалитетот на степенот на програми кои се нудат. Обезбедување на можности за на факултет да учествуваат во економскиот развој во подрачјето на универзитетот низ Бизнис истражувачки центар.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online MBA » Гледа MBA »

Programs