Carnegie Mellon University

Introduction

Read the Official Description

Историја Од своето основање во 1949 година, од страна на Вилијам Larimer Мелон, на Tepper школа за бизнис во Карнеги Мелон има се одликува со развивање на научни принципи кои што придонесуваат за бизнис менаџмент. Тоа брзо прерасна во една од премиерот центри во светот за учење и истражување на бизнис менаџмент. Многу од образовна иновација на Tepper училиште сега се донесени од страна на други национални и меѓународни деловни школи. На пример, Tepper Школата за управување Игра пионер во употреба на компјутерски симулации за искуствено учење на бизнис улоги, како и симулации што потоа беше усвоена од други институции. Мисија на училиштето Tepper на Факултетот за бизнис на Карнеги Мелон Нашата мисија Да се ​​создаде и дистрибуира знаење преку истражување, учење и учење; и за пренос на интелектуална производи за општеството. Да им служи на нашите студенти со настава нив за решавање на проблемите, раководството и вештини за тимска работа, како и вредноста на посветеност на квалитетот, етичко однесување, општеството и почитување еден кон друг. За преземање на привилегиите предвидени со разновидна и релативно мал универзитет заедница, се отворени за размена на идеи, каде откритие, креативност и личен и професионален развој може да се развива. Ние сме посветени на подобрување на раководството и за решавање на проблемите можности на поединци со цел да се зголеми нивната вредност на организациите и општеството во целост. Tepper на Школата за Бизнис настојува за извонредни достигнувања во креирањето и ширење на знаењето што се заснова на научни принципи и насочени кон подобрување на пракса и професија на менаџментот. Ќе ја оствариме нашата мисија преку креирање и имплементација на двата општи и специјализирани програми за управување, интердисциплинарни наставни програми, а исто така и преку спроведување на, објавување и пренесување на општеството истражувањата кои се од вредност и важност. Нашата цел Изјава Tepper на Факултетот за бизнис на Карнеги Мелон напори да биде светски лидер и патот за разбивање на управување во образованието и истражувањето, меѓународно познат за: Дипломирани студенти кои се способни да се биде силен впечаток, бизнис лидери, кои се претприемачки и продолжува да учи, и кои можат да се искористат информациите и технологијата за производство на одржлив економски раст. Образование и програми за истражување кои се иновативни, интердисциплинарна, информатичко-технолошки интензивни и меѓународните во обем, и кој беспрекорно се гради врз основните надлежности на Tepper школа за бизнис и Карнеги Мелон Универзитетот, со што максимално влијание и вредност. Средина за учење дека капитализира предноста на различноста на заедницата, отворена размена на идеи, и каде откритие, иновацијата и креативноста се развива. Вредности кои се гради врз високите очекувања на етичко однесување, почитување на индивидуалните, одговорност кон општеството, посветеност на работата, и посветеност на квалитетот и постојано подобрување.  

Гледа MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

МСП во компјутерската финансии (полно работно време mscf)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 16 - 33 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Pittsburgh New York + 3 more

интензивна мајстор Карнеги Мелон за наука во Финансии (MSCF) се смета од многумина за да биде на врвот квантитативните финансиски инженеринг програма во земјата. [+]

Програма на MSCF

интензивна мајстор Карнеги Мелон за наука во Финансии (MSCF) се смета од многумина за да биде на врвот квантитативните финансиски инженеринг програма во земјата. Универзитетот е светски познат по својата стручност во компјутерската наука, има ѕвездена репутација како по математика и инженерство училиште и има еден од најдобрите на нацијата бизнис школи (# 3 на светот според "Волстрит џурнал", септември 2006 година). ... [-]