Center for Creative Leadership

Introduction

Read the Official Description

Центарот за Криејтив Лидерство (CCL) нуди она што никој друг не може: ексклузивен фокусот на раководството на образование и истражувањето и сигурен стручност во решавањето на предизвиците со раководството на поединци и организации насекаде низ светот. Ние им овозможат на клиентите низ целиот свет, со вештини и увид за да се постигне повеќе отколку што се мисли е можно преку креативно раководство. &nbsp Што е креативно раководство? Тоа е капацитет да размислува и да дејствува надвор од границите што го ограничуваат нашата ефикасност. Секој лидер и организација се соочува со пречки што е тешко да се надминат - од корпоративните извршни директори се соочува комплекс глобалниот пазар на едукатори обидува да ја укине студентските постигнувања на непрофитни групи и владини агенции решавање на критичните социјални прашања со малите буџети &nbsp CCL смета дека решенија за овие проблеми постојат - а за речиси 40 години ние им помогнавме клиенти да ги отклучите преку креативно раководство. Ние веруваме дека лидерите се направени, а не родени, и дека тие можат да се адаптираат и промени. Ние веруваме дека силна интерперсонални вештини, втемелени во личен одраз и самосвест, се клучни за ефективно лидерство.

Види магистерски студии » Гледа Foundation Year » Гледа Certificates » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

Master

образование решенија

Студии врз за студентски град Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Greensboro Швајцарија Davos Colorado Springs Белгија Brussels Saint Petersburg College Park Австралија Mount Eliza San Diego + 9 more

сопствени решенија на центарот за иднината на развој на лидерството. Ние адреса поединечни лидер на потребите за развој, додека за создавање систематски, интегриран развој на лидерството практики во организациите. [+]

Во ера на високо ризична одговорност и зголемувањето на очекувањата, на CCL е секторот за образование (Шпанија) група носи водство ресурс за развој на современата едукаторите да им помогне со тешка работа, но критички за реформирање и реструктуирање на училиштата и училишните окрузи. Зајакнување на способноста на раководството на оние што се одговорни за К-12 јавни и приватни училишта, колеџи и универзитети, така што образовни реформи за извонредни достигнувања може да се случи е неговиот единствен и важна мисија. ... [-]