Chadron State College Business Academy

Introduction

Read the Official Description

Мисија На овој факултет на Бизнис Академијата во Chadron Државниот колеџ се посветени на подготвување на студентите за кариера предизвик во брзо се менува, високо технолошки и културно разновидна светот. На основна цел на Секторот е да се зајакне капацитетот на студентот за учење преку комбинирање на квалитет во наставата со соодветни предмети и училница средини, кои потенцираат критичко размислување, човечки однос / комуникациски вештини, теоретски, технички и професионални вештини, и доживотно учење на животната средина со цел за креативно решавање на проблеми / донесувањето одлуки. Преглед Гордееме во испораката на програмите за квалитет со "личен допир". Chadron Државниот колеџ неодамна беше призната од страна на Њусвик 2002 / Каплан колеџ Каталог како еден од 26 "школи кои нудат високо ниво на индивидуалните внимание од факултет. " Да парафразирам еден цитат од Роберт Greenleaf во својата книга "Слуга лидерство," ние сме во бизнисот на растечката луѓе - луѓе кои се појаки и поздрави, повеќе автономни, повеќе како самобитна, и повеќе надлежни ".

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: