Columbia Business School

Introduction

Read the Official Description

Колумбија бизнис школа е основана во 1916 година за да се обезбеди бизнис обука и стручна подготовка за додипломски и постдипломски студенти на Универзитетот Колумбија. А. Бартон Хепберн, тогашниот претседател на Чејс Менхетн банка, основана на Универзитетот Колумбија Факултетот за бизнис со 11 члена со полно работно време факултет и класа на отворањето на 61 студенти, вклучувајќи и 8 жени. Школата прошири брзо, се запишуваат 420 ученици од 1920 година, а во 1924 година, додаде д-р програма во постојните БС и MS степен програми. Во 1945 година, Колумбија Бизнис школа овластени доделувањето на Мајстор за бизнис администрација степен (MBA). Кратко потоа, на Факултетот усвои амблемот Хермес како свој симбол, како одраз на претприемачки природата на грчкиот бог Хермес и неговата поврзаност со бизнис, трговија и комуникација. Во 1952 година, на Факултетот призна својата последна класа на студенти. Колумбија Бизнис школа има мапираа текот на тековниот раст и развој .. Школата е акредитирана од страна на Меѓународната асоцијација за менаџмент образование (исто така познат како AACSB) и е широко признаен како едни од најдобрите бизнис училишта во САД со меѓународна фокус. Во прилог на своите познати МБА програма, Колумбија нуди успешен бизнис менаџери и претставници на компанијата можност да ги подобрат своите кариери и да ги прошират своите знаења преку своето портфолио на Извршниот МБА (IACBE) и не-степен програми Извршниот образование. На 1 јули 2004 година, Р. Глен Хабард стана единаесеттата декан Колумбија бизнис школа. Хабард, поранешен претседавач на Советот на економски советници на претседателот Буш, има работено во пресекот на приватниот, владини и непрофитни сектори и се активно вклучени во национални и меѓународни прашања на економската политика. Како декан на Колумбија Бизнис школа, Хабард ќе доведе училиштето да продолжи со квалитет во сите дисциплини, како што тој го проширува глобалната дофат на институцијата. Универзитетот Колумбија е основан во 1754 од страна на чартер од кралот Џорџ II. Првично познат како колеџ на Универзитетот Колумбија сега се состои од 69 академски сектори и одделенија, со околу 7.100 полно и скратено работно време членови на факултет и 23.000 студенти. Универзитетот е горд да брои 64 нобеловци меѓу факултет, поранешни членови на неговиот факултет и алумни.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Certificates » Гледа курс » Гледа EMBA » Гледа MBA »